Sajoer boontjes met rijst en zoetzure groenten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 200 gr sperziebonen
  • 0.25 st komkommer
  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 el bumbu sajoer
  • 0.5 st gele ui
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 el azijn
  • 1 el agavesiroop
  • 10 gr cashewnoten

Benodigdheden

Wok of hapjespan, bakpan, 2 kookpannen, snijplank, mes, vergiet, mandoline of kaasschaaf, saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, agavesiroop en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Rooster de cashewnoten 1-2 minuten in een bakpan zonder olie en hak grof.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde cashewnoten.

Sajoer boontjes met rijst en zoetzure groenten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 400 gr sperziebonen
  • 0.5 st komkommer
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 2 el bumbu sajoer
  • 1 st gele ui
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el azijn
  • 2 el agavesiroop
  • 20 gr cashewnoten

Benodigdheden

Wok of hapjespan, bakpan, 2 kookpannen, snijplank, mes, vergiet, mandoline of kaasschaaf, saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, agavesiroop en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Rooster de cashewnoten 1-2 minuten in een bakpan zonder olie en hak grof.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde cashewnoten.

Sajoer boontjes met rijst en zoetzure groenten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 600 gr sperziebonen
  • 0.75 st komkommer
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 3 el bumbu sajoer
  • 1.5 st gele ui
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 el azijn
  • 3 el agavesiroop
  • 30 gr cashewnoten

Benodigdheden

Wok of hapjespan, bakpan, 2 kookpannen, snijplank, mes, vergiet, mandoline of kaasschaaf, saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, agavesiroop en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Rooster de cashewnoten 1-2 minuten in een bakpan zonder olie en hak grof.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde cashewnoten.

Sajoer boontjes met rijst en zoetzure groenten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 800 gr sperziebonen
  • 1 st komkommer
  • 400 gr zilvervliesrijst
  • 4 el bumbu sajoer
  • 2 st gele ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el azijn
  • 4 el agavesiroop
  • 40 gr cashewnoten

Benodigdheden

Wok of hapjespan, bakpan, 2 kookpannen, snijplank, mes, vergiet, mandoline of kaasschaaf, saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, agavesiroop en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Rooster de cashewnoten 1-2 minuten in een bakpan zonder olie en hak grof.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde cashewnoten.

Sajoer boontjes met rijst en zoetzure groenten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 1000 gr sperziebonen
  • 1.25 st komkommer
  • 500 gr zilvervliesrijst
  • 5 el bumbu sajoer
  • 2.5 st gele ui
  • 250 ml kokosmelk
  • 5 el azijn
  • 5 el agavesiroop
  • 50 gr cashewnoten

Benodigdheden

Wok of hapjespan, bakpan, 2 kookpannen, snijplank, mes, vergiet, mandoline of kaasschaaf, saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, agavesiroop en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Rooster de cashewnoten 1-2 minuten in een bakpan zonder olie en hak grof.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde cashewnoten.

Sajoer boontjes met rijst en zoetzure groenten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 1200 gr sperziebonen
  • 1.5 st komkommer
  • 600 gr zilvervliesrijst
  • 6 el bumbu sajoer
  • 3 st gele ui
  • 300 ml kokosmelk
  • 6 el azijn
  • 6 el agavesiroop
  • 60 gr cashewnoten

Benodigdheden

Wok of hapjespan, bakpan, 2 kookpannen, snijplank, mes, vergiet, mandoline of kaasschaaf, saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, agavesiroop en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Rooster de cashewnoten 1-2 minuten in een bakpan zonder olie en hak grof.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde cashewnoten.