Rundertartaar, zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 1 st rundertartaar
  • 250 gr zoete aardappel
  • 0.5 st romanesco
  • 1 tl maizena
  • 25 gr kruidenboter
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank, mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 2 st rundertartaar
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 st romanesco
  • 2 tl maizena
  • 50 gr kruidenboter
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank, mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 3 st rundertartaar
  • 750 gr zoete aardappel
  • 1.5 st romanesco
  • 3 tl maizena
  • 75 gr kruidenboter
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank, mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 4 st rundertartaar
  • 1000 gr zoete aardappel
  • 2 st romanesco
  • 4 tl maizena
  • 100 gr kruidenboter
  • 4 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank, mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 5 st rundertartaar
  • 1250 gr zoete aardappel
  • 2.5 st romanesco
  • 5 tl maizena
  • 125 gr kruidenboter
  • 5 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank, mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 6 st rundertartaar
  • 1500 gr zoete aardappel
  • 3 st romanesco
  • 6 tl maizena
  • 150 gr kruidenboter
  • 6 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank, mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.