Rundertartaar, friet met romanesco en daslook-veldzuringboter Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 1 st rundertartaar
  • 0,5 st romanesco
  • 250 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 1 tl maizena
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng de maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, friet met romanesco en daslook-veldzuringboter Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 2 st rundertartaar
  • 1 st romanesco
  • 500 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 2 tl maizena
  • 2 el olijfolei

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng de maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, friet met romanesco en daslook-veldzuringboter Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 3 st rundertartaar
  • 1,5 st romanesco
  • 750 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 3 tl maizena
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng de maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, friet met romanesco en daslook-veldzuringboter Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 4 st rundertartaar
  • 2 st romanesco
  • 1000 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 4 tl maizena
  • 4 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng de maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, friet met romanesco en daslook-veldzuringboter Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 5 st rundertartaar
  • 2,5 st romanesco
  • 1250 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 5 tl maizena
  • 5 el olijfolei

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng de maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.

Rundertartaar, friet met romanesco en daslook-veldzuringboter Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 6 st rundertartaar
  • 3 st romanesco
  • 1500 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 6 tl maizena
  • 6 el olijfolei

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng de maizena en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Haal de rundertartaar en de kruidenboter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Kruid de rundertartaar met peper en zout. Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager zodra de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie toe en bak de rundertartaar op middelhoog vuur. 2-3 minuten per kant voor rare, 3-4 minuten voor medium. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de rundertartaar, de friet en de romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op het vlees.