Romige pasta met basilicum Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl dat ding vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig.

Ingredienten

  • 75 gram verse pasta
  • 1/2 stuk broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 stuk rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 10 gram basilicum
  • 50 gram zure room

Benodigdheden

2 kookpannen, 1 hapjespan, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN : Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak der rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.

STAP 2 KOKEN : Kook de broccoliroosjes beetgaar (5min), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de pasta al dente in ongeveer 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

STAP 3 BAKKEN : Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

STAP 4 TOEVOEGEN : Voeg de spinazie toe en laat fruiten tot deze begint te slinken. Blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht en de zure room en laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten. Kruid met zout en peper. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

STAP 5 TOEVOEGEN Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden broccoliroosjes toe en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper.

STAP 6 SERVEREN Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.

Romige pasta met basilicum Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl dat ding vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig.

Ingredienten

  • 150 gram verse pasta
  • 1 stuk broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 20 gram basilicum
  • 100 gram zure room

Benodigdheden

2 kookpannen, 1 hapjespan, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN : Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak der rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.

STAP 2 KOKEN : Kook de broccoliroosjes beetgaar (5min), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de pasta al dente in ongeveer 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

STAP 3 BAKKEN : Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

STAP 4 TOEVOEGEN : Voeg de spinazie toe en laat fruiten tot deze begint te slinken. Blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht en de zure room en laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten. Kruid met zout en peper. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

STAP 5 TOEVOEGEN Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden broccoliroosjes toe en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper.

STAP 6 SERVEREN Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.

Romige pasta met basilicum Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl dat ding vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig.

Ingredienten

  • 225 gram verse pasta
  • 1 stuk broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 30 gram basilicum
  • 135 gram zure room

Benodigdheden

2 kookpannen, 1 hapjespan, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN : Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak der rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.

STAP 2 KOKEN : Kook de broccoliroosjes beetgaar (5min), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de pasta al dente in ongeveer 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

STAP 3 BAKKEN : Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

STAP 4 TOEVOEGEN : Voeg de spinazie toe en laat fruiten tot deze begint te slinken. Blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht en de zure room en laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten. Kruid met zout en peper. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

STAP 5 TOEVOEGEN Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden broccoliroosjes toe en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper.

STAP 6 SERVEREN Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.

Romige pasta met basilicum Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl dat ding vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig.

Ingredienten

  • 300 gram verse pasta
  • 1 stuk broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks rode ui
  • 500 gram spinazie
  • 40 gram basilicum
  • 200 gram roomkaas

Benodigdheden

2 kookpannen, 1 hapjespan, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN : Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak der rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.

STAP 2 KOKEN : Kook de broccoliroosjes beetgaar (5min), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de pasta al dente in ongeveer 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

STAP 3 BAKKEN : Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

STAP 4 TOEVOEGEN : Voeg de spinazie toe en laat fruiten tot deze begint te slinken. Blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht en de zure room en laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten. Kruid met zout en peper. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

STAP 5 TOEVOEGEN Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden broccoliroosjes toe en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper.

STAP 6 SERVEREN Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.

Romige pasta met basilicum Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl dat ding vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig.

Ingredienten

  • 375 gram verse pasta
  • 2 stuks broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks rode ui
  • 600 gram spinazie
  • 50 gram basilicum
  • 240 gram zure room

Benodigdheden

2 kookpannen, 1 hapjespan, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN : Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak der rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.

STAP 2 KOKEN : Kook de broccoliroosjes beetgaar (5min), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de pasta al dente in ongeveer 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

STAP 3 BAKKEN : Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

STAP 4 TOEVOEGEN : Voeg de spinazie toe en laat fruiten tot deze begint te slinken. Blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht en de zure room en laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten. Kruid met zout en peper. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

STAP 5 TOEVOEGEN Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden broccoliroosjes toe en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper.

STAP 6 SERVEREN Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.

Romige pasta met basilicum Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl dat ding vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig.

Ingredienten

  • 450 gram verse pasta
  • 2 stuks broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks rode ui
  • 800 gram spinazie
  • 50 gram basilicum
  • 270 gram zure room

Benodigdheden

2 kookpannen, 1 hapjespan, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN : Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak der rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.

STAP 2 KOKEN : Kook de broccoliroosjes beetgaar (5min), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de pasta al dente in ongeveer 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

STAP 3 BAKKEN : Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

STAP 4 TOEVOEGEN : Voeg de spinazie toe en laat fruiten tot deze begint te slinken. Blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht en de zure room en laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten. Kruid met zout en peper. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

STAP 5 TOEVOEGEN Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden broccoliroosjes toe en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper.

STAP 6 SERVEREN Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.