Rode bieten gazpacho Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Je kunt deze gazpacho heel goed van te voren maken! Zet hem in de koeling en laat hem ijs- en ijskoud worden.

Ingredienten

  • 200 gram bieten compote
  • 1 stuk mini komkommer
  • 1/2 stuk rode paprika
  • 1 stuk Boerschappen bolletje
  • 10 gram dille
  • 25 gram zure room
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/4 stuk jonagold appel
  • 1/4 eetlepel rode wijnazijn

Benodigdheden

- maatbeker, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje, ovenrooster.

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de komkommer, de paprika en de appel. Was en pluk de dille grof.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Snijd vervolgens de appel in dunne stokjes. Snijd van de Boerschappen bolletjes dunne sneetjes voor de crostini's.

STAP 3 : BAKKEN Smeer de sneetjes in met olijfolie en helft van de gehakte knoflook. Bak de crostini’s in 8 tot 10 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen.

STAP 4 : PUREREN Voeg de bieten compote met het sap, de helft van de komkommer, de helft van de appel, de overgebleven knoflook, paprika en azijn toe aan maatbeker. Voeg ook 1 of 2 crostini’s toe (de gebroken of minder mooie) en pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : AFKOELEN Zet de soep in koelkast voor minimaal 5 - 10 minuten en laat hem koud worden. Meng ondertussen de zure room met wat peper en zout.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de soep in diepe borden. Dresseer de soep met overgebleven plakjes komkommer en stokjes appel. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat dille. Serveer een schaaltje met zure room naast de crostini's.

Rode bieten gazpacho Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Je kunt deze gazpacho heel goed van te voren maken! Zet hem in de koeling en laat hem ijs- en ijskoud worden.

Ingredienten

  • 400 gram bieten compote
  • 2 stuks mini komkommer
  • 1 stuk rode paprika
  • 2 stuks Boerschappen bolletje
  • 20 gram dille
  • 50 gram zure room
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 stuk jonagold appel
  • 1/2 eetlepel rode wijnazijn

Benodigdheden

- maatbeker, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje, ovenrooster.

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de komkommer, de paprika en de appel. Was en pluk de dille grof.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Snijd vervolgens de appel in dunne stokjes. Snijd van de Boerschappen bolletjes dunne sneetjes voor de crostini's.

STAP 3 : BAKKEN Smeer de sneetjes in met olijfolie en helft van de gehakte knoflook. Bak de crostini’s in 8 tot 10 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen.

STAP 4 : PUREREN Voeg de bieten compote met het sap, de helft van de komkommer, de helft van de appel, de overgebleven knoflook, paprika en azijn toe aan maatbeker. Voeg ook 1 of 2 crostini’s toe (de gebroken of minder mooie) en pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : AFKOELEN Zet de soep in koelkast voor minimaal 5 - 10 minuten en laat hem koud worden. Meng ondertussen de zure room met wat peper en zout.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de soep in diepe borden. Dresseer de soep met overgebleven plakjes komkommer en stokjes appel. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat dille. Serveer een schaaltje met zure room naast de crostini's.

Rode bieten gazpacho Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Je kunt deze gazpacho heel goed van te voren maken! Zet hem in de koeling en laat hem ijs- en ijskoud worden.

Ingredienten

  • 600 gram bieten compote
  • 2 stuks mini komkommer
  • 2 stuks rode paprika
  • 3 stuks Boerschappen bolletje
  • 30 gram dille
  • 60 gram zure room
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk jonagold appel
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Benodigdheden

- maatbeker, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje, ovenrooster.

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de komkommer, de paprika en de appel. Was en pluk de dille grof.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Snijd vervolgens de appel in dunne stokjes. Snijd van de Boerschappen bolletjes dunne sneetjes voor de crostini's.

STAP 3 : BAKKEN Smeer de sneetjes in met olijfolie en helft van de gehakte knoflook. Bak de crostini’s in 8 tot 10 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen.

STAP 4 : PUREREN Voeg de bieten compote met het sap, de helft van de komkommer, de helft van de appel, de overgebleven knoflook, paprika en azijn toe aan maatbeker. Voeg ook 1 of 2 crostini’s toe (de gebroken of minder mooie) en pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : AFKOELEN Zet de soep in koelkast voor minimaal 5 - 10 minuten en laat hem koud worden. Meng ondertussen de zure room met wat peper en zout.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de soep in diepe borden. Dresseer de soep met overgebleven plakjes komkommer en stokjes appel. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat dille. Serveer een schaaltje met zure room naast de crostini's.

Rode bieten gazpacho Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Je kunt deze gazpacho heel goed van te voren maken! Zet hem in de koeling en laat hem ijs- en ijskoud worden.

Ingredienten

  • 800 gram bieten compote
  • 3 stuks mini komkommer
  • 2 stuks rode paprika
  • 4 stuks Boerschappen bolletje
  • 40 gram dille
  • 90 gram zure room
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks jonagold appel
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Benodigdheden

- maatbeker, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje, ovenrooster.

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de komkommer, de paprika en de appel. Was en pluk de dille grof.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Snijd vervolgens de appel in dunne stokjes. Snijd van de Boerschappen bolletjes dunne sneetjes voor de crostini's.

STAP 3 : BAKKEN Smeer de sneetjes in met olijfolie en helft van de gehakte knoflook. Bak de crostini’s in 8 tot 10 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen.

STAP 4 : PUREREN Voeg de bieten compote met het sap, de helft van de komkommer, de helft van de appel, de overgebleven knoflook, paprika en azijn toe aan maatbeker. Voeg ook 1 of 2 crostini’s toe (de gebroken of minder mooie) en pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : AFKOELEN Zet de soep in koelkast voor minimaal 5 - 10 minuten en laat hem koud worden. Meng ondertussen de zure room met wat peper en zout.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de soep in diepe borden. Dresseer de soep met overgebleven plakjes komkommer en stokjes appel. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat dille. Serveer een schaaltje met zure room naast de crostini's.

Rode bieten gazpacho Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Je kunt deze gazpacho heel goed van te voren maken! Zet hem in de koeling en laat hem ijs- en ijskoud worden.

Ingredienten

  • 1000 gram bieten compote
  • 3 stuks mini komkommer
  • 3 stuks rode paprika
  • 5 stuks Boerschappen bolletje
  • 45 gram dille
  • 120 gram zure room
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 stuk jonagold appel
  • 1 1/2 eetlepels rode wijnazijn

Benodigdheden

- maatbeker, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje, ovenrooster.

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de komkommer, de paprika en de appel. Was en pluk de dille grof.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Snijd vervolgens de appel in dunne stokjes. Snijd van de Boerschappen bolletjes dunne sneetjes voor de crostini's.

STAP 3 : BAKKEN Smeer de sneetjes in met olijfolie en helft van de gehakte knoflook. Bak de crostini’s in 8 tot 10 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen.

STAP 4 : PUREREN Voeg de bieten compote met het sap, de helft van de komkommer, de helft van de appel, de overgebleven knoflook, paprika en azijn toe aan maatbeker. Voeg ook 1 of 2 crostini’s toe (de gebroken of minder mooie) en pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : AFKOELEN Zet de soep in koelkast voor minimaal 5 - 10 minuten en laat hem koud worden. Meng ondertussen de zure room met wat peper en zout.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de soep in diepe borden. Dresseer de soep met overgebleven plakjes komkommer en stokjes appel. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat dille. Serveer een schaaltje met zure room naast de crostini's.

Rode bieten gazpacho Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Je kunt deze gazpacho heel goed van te voren maken! Zet hem in de koeling en laat hem ijs- en ijskoud worden.

Ingredienten

  • 1200 gram bieten compote
  • 4 stuks mini komkommer
  • 3 stuks rode paprika
  • 6 stuks Boerschappen bolletje
  • 50 gram dille
  • 150 gram zure room
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks jonagold appel
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Benodigdheden

- maatbeker, vergiet, staafmixer, snijplank en mesje, ovenrooster.

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de komkommer, de paprika en de appel. Was en pluk de dille grof.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd de paprika in blokjes. Snijd de komkommer en appel in dunne plakjes. Snijd vervolgens de appel in dunne stokjes. Snijd van de Boerschappen bolletjes dunne sneetjes voor de crostini's.

STAP 3 : BAKKEN Smeer de sneetjes in met olijfolie en helft van de gehakte knoflook. Bak de crostini’s in 8 tot 10 minuten krokant in de oven. Laat goed afkoelen.

STAP 4 : PUREREN Voeg de bieten compote met het sap, de helft van de komkommer, de helft van de appel, de overgebleven knoflook, paprika en azijn toe aan maatbeker. Voeg ook 1 of 2 crostini’s toe (de gebroken of minder mooie) en pureer het geheel tot een mooie gladde soep. Kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : AFKOELEN Zet de soep in koelkast voor minimaal 5 - 10 minuten en laat hem koud worden. Meng ondertussen de zure room met wat peper en zout.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de soep in diepe borden. Dresseer de soep met overgebleven plakjes komkommer en stokjes appel. Besprenkel het geheel met olijfolie en wat dille. Serveer een schaaltje met zure room naast de crostini's.