Roast bowl van geroosterde peen met gepocheerd eitje Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Je kunt de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.

Ingredienten

  • 0,5 bos peen
  • 2 stuks eieren
  • 150 gram tomaten
  • 0,5 stuks rode puntpaprika
  • 0,5 stuks rode ui
  • 100 gram kikkererwten
  • 0,5 bakje rucola cress
  • 1 theelepel kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje         

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de bospeen en kook deze in wat zout water gedurende 3 à 5 minuten.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er een scheutje olie over. Kruid met zout en peper. Leg er de kerstomaatjes op. Plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 Dep de bospeen goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de bospeen op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 POCHEREN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Niet roeren! Laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep de eieren voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en bospeen over diepe borden en leg er voorzichtig een gepocheerd eitje op. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Roast bowl van geroosterde peen met gepocheerd eitje Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Je kunt de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.

Ingredienten

  • 1 bos peen
  • 4 stuks eieren
  • 150 gram tomaten
  • 1 stuks rode puntpaprika
  • 1 stuks rode ui
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 bakje rucola cress
  • 2 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje         

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de bospeen en kook deze in wat zout water gedurende 3 à 5 minuten.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er een scheutje olie over. Kruid met zout en peper. Leg er de kerstomaatjes op. Plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 Dep de bospeen goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de bospeen op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 POCHEREN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Niet roeren! Laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep de eieren voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en bospeen over diepe borden en leg er voorzichtig een gepocheerd eitje op. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Roast bowl van geroosterde peen met gepocheerd eitje Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Je kunt de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.

Ingredienten

  • 1,5 bos peen
  • 6 stuks eieren
  • 150 gram tomaten
  • 1,5 stuks rode puntpaprika
  • 1,5 stuks rode ui
  • 300 gram kikkererwten
  • 1,5 bakje rucola cress
  • 3 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje         

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de bospeen en kook deze in wat zout water gedurende 3 à 5 minuten.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er een scheutje olie over. Kruid met zout en peper. Leg er de kerstomaatjes op. Plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 Dep de bospeen goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de bospeen op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 POCHEREN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Niet roeren! Laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep de eieren voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en bospeen over diepe borden en leg er voorzichtig een gepocheerd eitje op. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Roast bowl van geroosterde peen met gepocheerd eitje Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Je kunt de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.

Ingredienten

  • 2 bos peen
  • 8 stuks eieren
  • 150 gram tomaten
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 2 stuks rode ui
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 bakjes rucola cress
  • 4 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje         

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de bospeen en kook deze in wat zout water gedurende 3 à 5 minuten.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er een scheutje olie over. Kruid met zout en peper. Leg er de kerstomaatjes op. Plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 Dep de bospeen goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de bospeen op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 POCHEREN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Niet roeren! Laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep de eieren voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en bospeen over diepe borden en leg er voorzichtig een gepocheerd eitje op. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Roast bowl van geroosterde peen met gepocheerd eitje Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Je kunt de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.

Ingredienten

  • 2,5 bos peen
  • 10 stuks eieren
  • 150 gram tomaten
  • 2,5 stuks rode puntpaprika
  • 2,5 stuks rode ui
  • 500 gram kikkererwten
  • 2,5 bakje rucola cress
  • 5 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje         

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de bospeen en kook deze in wat zout water gedurende 3 à 5 minuten.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er een scheutje olie over. Kruid met zout en peper. Leg er de kerstomaatjes op. Plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 Dep de bospeen goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de bospeen op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 POCHEREN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Niet roeren! Laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep de eieren voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en bospeen over diepe borden en leg er voorzichtig een gepocheerd eitje op. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Roast bowl van geroosterde peen met gepocheerd eitje Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Je kunt de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.

Ingredienten

  • 3 bos peen
  • 12 stuks eieren
  • 150 gram tomaten
  • 3 stuks rode puntpaprika
  • 3 stuks rode ui
  • 600 gram kikkererwten
  • 3 bakjes rucola cress
  • 6 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje         

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de bospeen en kook deze in wat zout water gedurende 3 à 5 minuten.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er een scheutje olie over. Kruid met zout en peper. Leg er de kerstomaatjes op. Plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 Dep de bospeen goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de bospeen op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 POCHEREN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Niet roeren! Laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep de eieren voorzichtig uit het water en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en bospeen over diepe borden en leg er voorzichtig een gepocheerd eitje op. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.