Roast bowl van asperges met kikkererwten en rucola cress Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 250 gram witte asperges
  • 150 gram tomaat
  • 0,5 stuks rode puntpaprika
  • 0,5 stuks rode ui
  • 100 gram kikkererwten
  • 0,5 bakje rucola cress
  • 1 theelepel kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal. Kruid met kerriepoeder, peper, zout en olie. Leg er de kerstomaatjes op, plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 OVEN Haal de asperges uit het vocht, dep goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat alles nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en asperges over diepe borden. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de rucola cress.

Roast bowl van asperges met kikkererwten en rucola cress Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 500 gram witte asperges
  • 150 gram tomaat
  • 1 stuks rode puntpaprika
  • 1 stuks rode ui
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 bakje rucola cress
  • 2 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal. Kruid met kerriepoeder, peper, zout en olie. Leg er de kerstomaatjes op, plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 OVEN Haal de asperges uit het vocht, dep goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat alles nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en asperges over diepe borden. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de rucola cress.

Roast bowl van asperges met kikkererwten en rucola cress Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 750 gram witte asperges
  • 150 gram tomaat
  • 1,5 stuks rode puntpaprika
  • 1,5 stuks rode ui
  • 300 gram kikkererwten
  • 1,5 bakje rucola cress
  • 3 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal. Kruid met kerriepoeder, peper, zout en olie. Leg er de kerstomaatjes op, plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 OVEN Haal de asperges uit het vocht, dep goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat alles nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en asperges over diepe borden. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de rucola cress.

Roast bowl van asperges met kikkererwten en rucola cress Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 1000 gram witte asperges
  • 150 gram tomaat
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 2 stuks rode ui
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 bakjes rucola cress
  • 4 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal. Kruid met kerriepoeder, peper, zout en olie. Leg er de kerstomaatjes op, plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 OVEN Haal de asperges uit het vocht, dep goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat alles nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en asperges over diepe borden. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de rucola cress.

Roast bowl van asperges met kikkererwten en rucola cress Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 1250 gram witte asperges
  • 150 gram tomaat
  • 2,5 stuks rode puntpaprika
  • 2,5 stuks rode ui
  • 500 gram kikkererwten
  • 2,5 bakje rucola cress
  • 5 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal. Kruid met kerriepoeder, peper, zout en olie. Leg er de kerstomaatjes op, plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 OVEN Haal de asperges uit het vocht, dep goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat alles nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en asperges over diepe borden. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de rucola cress.

Roast bowl van asperges met kikkererwten en rucola cress Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 1400 gram witte asperges
  • 150 gram tomaat
  • 3 stuks rode puntpaprika
  • 3 stuks rode ui
  • 600 gram kikkererwten
  • 3 bakjes rucola cress
  • 6 theelepels kerrie

Benodigdheden

Ovenschaal, brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 185 graden met de bovenwarmte aan. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken.

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal. Kruid met kerriepoeder, peper, zout en olie. Leg er de kerstomaatjes op, plaats de schaal in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 OVEN Haal de asperges uit het vocht, dep goed droog en snijd schuin in drieën. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat alles nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de geroosterde groenten, kikkererwten en asperges over diepe borden. Schep er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de rucola cress.