Red-carrot medaillons met zoete aardappel en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 3 st red carrot medaillons
  • 0,5 st romanesco
  • 250 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 1 tl maizena
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng bloem, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de Red Carrot burgers in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de burgers, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de burgers.

Red-carrot medaillons met zoete aardappel en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 6 st red carrot medaillons
  • 1 st romanesco
  • 500 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 2 tl maizena
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng bloem, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de Red Carrot burgers in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de burgers, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de burgers.

Red-carrot medaillons met zoete aardappel en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 9 st red carrot medaillons
  • 1,5 st romanesco
  • 750 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 3 tl maizena
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng bloem, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de Red Carrot burgers in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de burgers, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de burgers.

Red-carrot medaillons met zoete aardappel en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 12 st red carrot medaillons
  • 2 st romanesco
  • 1000 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 4 tl maizena
  • 4 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng bloem, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de Red Carrot burgers in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de burgers, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de burgers.

Red-carrot medaillons met zoete aardappel en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 15 st red carrot medaillons
  • 2,5 st romanesco
  • 1250 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 5 tl maizena
  • 5 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng bloem, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de Red Carrot burgers in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de burgers, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de burgers.

Red-carrot medaillons met zoete aardappel en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 18 st red carrot medaillons
  • 3 st romanesco
  • 1500 gr zoete aardappelfriet
  • naar smaak kruidenboter
  • 6 tl maizena
  • 6 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan
Kookpan
Snijplank en mes
Kommetje
Ovenbakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco.

STAP 2: Meng bloem, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de kruidenboter.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de Red Carrot burgers in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de burgers, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de burgers.