Portobello met notenpesto, kriel en broccoli Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 1 stuks portobello
  • 0,5 stuks broccoli
  • 125 gram trostomaten
  • 50 gram notenpesto
  • 15 gram peterselie
  • 300 gram krieltjes

Benodigdheden

Bakpan, snijplank, mesje, steelpan, bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Poets met papier de portobello's schoon. Was en hak de peterselie. 

STAP 2 : SNIJDEN  Halveer de tomaatjes. Snijd de stelen van de portobello's en hak deze fijn. Leg de portobello's omgekeerd in een ovenschaal samen met de tomaatjes. Meng de gehakte stelen met de notenpesto. Verdeel dit over de portobello's en giet 3 eetlepels water in de ovenschaal. Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 KOKEN Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 4 : BAKKEN Bak ondertussen de portobello's en tomaatjes in circa 15 à 20 minuten gaar in de oven. Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht (zie foto) en kruid met peper en zout.  

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de portobello's, tomaat en peterselie op tafel.

Portobello met notenpesto, kriel en broccoli Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 2 stuks portobello
  • 1 stuks broccoli
  • 250 gram trostomaten
  • 100 gram notenpesto
  • 22,5 gram peterselie
  • 450 gram krieltjes

Benodigdheden

Bakpan, snijplank, mesje, steelpan, bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Poets met papier de portobello's schoon. Was en hak de peterselie. 

STAP 2 : SNIJDEN  Halveer de tomaatjes. Snijd de stelen van de portobello's en hak deze fijn. Leg de portobello's omgekeerd in een ovenschaal samen met de tomaatjes. Meng de gehakte stelen met de notenpesto. Verdeel dit over de portobello's en giet 3 eetlepels water in de ovenschaal. Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 KOKEN Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 4 : BAKKEN Bak ondertussen de portobello's en tomaatjes in circa 15 à 20 minuten gaar in de oven. Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht (zie foto) en kruid met peper en zout.  

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de portobello's, tomaat en peterselie op tafel.

Portobello met notenpesto, kriel en broccoli Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 3 stuks portobello
  • 1,5 stuks broccoli
  • 375 gram trostomaten
  • 150 gram notenpesto
  • 30 gram peterselie
  • 600 gram krieltjes

Benodigdheden

Bakpan, snijplank, mesje, steelpan, bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Poets met papier de portobello's schoon. Was en hak de peterselie. 

STAP 2 : SNIJDEN  Halveer de tomaatjes. Snijd de stelen van de portobello's en hak deze fijn. Leg de portobello's omgekeerd in een ovenschaal samen met de tomaatjes. Meng de gehakte stelen met de notenpesto. Verdeel dit over de portobello's en giet 3 eetlepels water in de ovenschaal. Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 KOKEN Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 4 : BAKKEN Bak ondertussen de portobello's en tomaatjes in circa 15 à 20 minuten gaar in de oven. Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht (zie foto) en kruid met peper en zout.  

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de portobello's, tomaat en peterselie op tafel.

Portobello met notenpesto, kriel en broccoli Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 4 stuks portobello
  • 2 stuks broccoli
  • 500 gram trostomaten
  • 200 gram notenpesto
  • 37,5 gram peterselie
  • 750 gram krieltjes

Benodigdheden

Bakpan, snijplank, mesje, steelpan, bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Poets met papier de portobello's schoon. Was en hak de peterselie. 

STAP 2 : SNIJDEN  Halveer de tomaatjes. Snijd de stelen van de portobello's en hak deze fijn. Leg de portobello's omgekeerd in een ovenschaal samen met de tomaatjes. Meng de gehakte stelen met de notenpesto. Verdeel dit over de portobello's en giet 3 eetlepels water in de ovenschaal. Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 KOKEN Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 4 : BAKKEN Bak ondertussen de portobello's en tomaatjes in circa 15 à 20 minuten gaar in de oven. Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht (zie foto) en kruid met peper en zout.  

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de portobello's, tomaat en peterselie op tafel.

Portobello met notenpesto, kriel en broccoli Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 5 stuks portobello
  • 2,5 stuks broccoli
  • 625 gram trostomaten
  • 250 gram notenpesto
  • 45 gram peterselie
  • 900 gram krieltjes

Benodigdheden

Bakpan, snijplank, mesje, steelpan, bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Poets met papier de portobello's schoon. Was en hak de peterselie. 

STAP 2 : SNIJDEN  Halveer de tomaatjes. Snijd de stelen van de portobello's en hak deze fijn. Leg de portobello's omgekeerd in een ovenschaal samen met de tomaatjes. Meng de gehakte stelen met de notenpesto. Verdeel dit over de portobello's en giet 3 eetlepels water in de ovenschaal. Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 KOKEN Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 4 : BAKKEN Bak ondertussen de portobello's en tomaatjes in circa 15 à 20 minuten gaar in de oven. Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht (zie foto) en kruid met peper en zout.  

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de portobello's, tomaat en peterselie op tafel.

Portobello met notenpesto, kriel en broccoli Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 6 stuks portobello
  • 3 stuks broccoli
  • 750 gram trostomaten
  • 300 gram notenpesto
  • 60 gram peterselie
  • 1000 gram krieltjes

Benodigdheden

Bakpan, snijplank, mesje, steelpan, bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Poets met papier de portobello's schoon. Was en hak de peterselie. 

STAP 2 : SNIJDEN  Halveer de tomaatjes. Snijd de stelen van de portobello's en hak deze fijn. Leg de portobello's omgekeerd in een ovenschaal samen met de tomaatjes. Meng de gehakte stelen met de notenpesto. Verdeel dit over de portobello's en giet 3 eetlepels water in de ovenschaal. Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 KOKEN Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 4 : BAKKEN Bak ondertussen de portobello's en tomaatjes in circa 15 à 20 minuten gaar in de oven. Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht (zie foto) en kruid met peper en zout.  

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de portobello's, tomaat en peterselie op tafel.