Platbrood met vegan döner en volle yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 90 gr vegan döner
  • 0.25 krop IJsbergsla
  • 1 st graffiti aubergine
  • 100 gr volle yoghurt
  • 0.25 st citroen
  • 2 st Libanees platbrood
  • 0.5 teen knoflook
  • 0.5 st rode ui

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, saladekom, mengkom, hapjespan, rasp

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de sla en snijd in repen. Meng de sla en de helft van de uienringen in een saladekom.

STAP 2: Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. 

STAP 3: Meng de knoflook door de yoghurt en rasp er naar smaak wat citroenschil in. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de aubergine en de achtergehouden uienringen 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de vegan döner toe en bak het geheel in 5-6 minuten krokant. 

STAP 5: Bak het platbrood 1-2 minuten in de voorverwarmde oven. 

STAP 6: Haal het platbrood uit de oven en smeer dun in met knoflooksaus. Verdeel de gebakken groenten met döner en de salade over het platbrood. Schep er naar smaak nog wat knoflooksaus op. Vouw het platbrood dubbel om te eten.

Platbrood met vegan döner en volle yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 180 gr vegan döner
  • 0.5 krop IJsbergsla
  • 2 st graffiti aubergine
  • 200 gr volle yoghurt
  • 0.5 st citroen
  • 4 st Libanees platbrood
  • 1 teen knoflook
  • 1 st rode ui

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, saladekom, mengkom, hapjespan, rasp

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de sla en snijd in repen. Meng de sla en de helft van de uienringen in een saladekom.

STAP 2: Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. 

STAP 3: Meng de knoflook door de yoghurt en rasp er naar smaak wat citroenschil in. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de aubergine en de achtergehouden uienringen 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de vegan döner toe en bak het geheel in 5-6 minuten krokant. 

STAP 5: Bak het platbrood 1-2 minuten in de voorverwarmde oven. 

STAP 6: Haal het platbrood uit de oven en smeer dun in met knoflooksaus. Verdeel de gebakken groenten met döner en de salade over het platbrood. Schep er naar smaak nog wat knoflooksaus op. Vouw het platbrood dubbel om te eten.

Platbrood met vegan döner en volle yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 240 gr vegan döner
  • 0.75 krop IJsbergsla
  • 3 st graffiti aubergine
  • 300 gr volle yoghurt
  • 0.75 st citroen
  • 6 st Libanees platbrood
  • 1.5 teen knoflook
  • 1.5 st rode ui

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, saladekom, mengkom, hapjespan, rasp

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de sla en snijd in repen. Meng de sla en de helft van de uienringen in een saladekom.

STAP 2: Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. 

STAP 3: Meng de knoflook door de yoghurt en rasp er naar smaak wat citroenschil in. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de aubergine en de achtergehouden uienringen 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de vegan döner toe en bak het geheel in 5-6 minuten krokant. 

STAP 5: Bak het platbrood 1-2 minuten in de voorverwarmde oven. 

STAP 6: Haal het platbrood uit de oven en smeer dun in met knoflooksaus. Verdeel de gebakken groenten met döner en de salade over het platbrood. Schep er naar smaak nog wat knoflooksaus op. Vouw het platbrood dubbel om te eten.

Platbrood met vegan döner en volle yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 360 gr vegan döner
  • 1 krop IJsbergsla
  • 4 st graffiti aubergine
  • 400 gr volle yoghurt
  • 1 st citroen
  • 8 st Libanees platbrood
  • 2 teen knoflook
  • 2 st rode ui

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, saladekom, mengkom, hapjespan, rasp

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de sla en snijd in repen. Meng de sla en de helft van de uienringen in een saladekom.

STAP 2: Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. 

STAP 3: Meng de knoflook door de yoghurt en rasp er naar smaak wat citroenschil in. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de aubergine en de achtergehouden uienringen 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de vegan döner toe en bak het geheel in 5-6 minuten krokant. 

STAP 5: Bak het platbrood 1-2 minuten in de voorverwarmde oven. 

STAP 6: Haal het platbrood uit de oven en smeer dun in met knoflooksaus. Verdeel de gebakken groenten met döner en de salade over het platbrood. Schep er naar smaak nog wat knoflooksaus op. Vouw het platbrood dubbel om te eten.

Platbrood met vegan döner en volle yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 450 gr vegan döner
  • 1.25 krop IJsbergsla
  • 5 st graffiti aubergine
  • 500 gr volle yoghurt
  • 1.25 st citroen
  • 10 st Libanees platbrood
  • 2.5 teen knoflook
  • 2.5 st rode ui

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, saladekom, mengkom, hapjespan, rasp

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de sla en snijd in repen. Meng de sla en de helft van de uienringen in een saladekom.

STAP 2: Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. 

STAP 3: Meng de knoflook door de yoghurt en rasp er naar smaak wat citroenschil in. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de aubergine en de achtergehouden uienringen 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de vegan döner toe en bak het geheel in 5-6 minuten krokant. 

STAP 5: Bak het platbrood 1-2 minuten in de voorverwarmde oven. 

STAP 6: Haal het platbrood uit de oven en smeer dun in met knoflooksaus. Verdeel de gebakken groenten met döner en de salade over het platbrood. Schep er naar smaak nog wat knoflooksaus op. Vouw het platbrood dubbel om te eten.

Platbrood met vegan döner en volle yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 540 gr vegan döner
  • 1.5 krop IJsbergsla
  • 6 st graffiti aubergine
  • 600 gr volle yoghurt
  • 1.5 st citroen
  • 12 st Libanees platbrood
  • 3 teen knoflook
  • 3 st rode ui

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, saladekom, mengkom, hapjespan, rasp

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de sla en snijd in repen. Meng de sla en de helft van de uienringen in een saladekom.

STAP 2: Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. 

STAP 3: Meng de knoflook door de yoghurt en rasp er naar smaak wat citroenschil in. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de aubergine en de achtergehouden uienringen 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de vegan döner toe en bak het geheel in 5-6 minuten krokant. 

STAP 5: Bak het platbrood 1-2 minuten in de voorverwarmde oven. 

STAP 6: Haal het platbrood uit de oven en smeer dun in met knoflooksaus. Verdeel de gebakken groenten met döner en de salade over het platbrood. Schep er naar smaak nog wat knoflooksaus op. Vouw het platbrood dubbel om te eten.