Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 2 stuks pita broodjes
  • 125 gram oesterzwammen
  • 1 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 0,5 teen knoflook
  • 0,5 stuks rode ui
  • 40 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram rucola
  • 1 theelepel Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in schijfjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de oesterzwam ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui mooi krokant. Kruid met de garam masala kruiden.

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met de yoghurt met komkommer, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken shoarma op en top af met de uienringen en de rucola.  Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest er apart bij.

Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 4 stuks pita broodjes
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks rode ui
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram rucola
  • 2 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in schijfjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de oesterzwam ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui mooi krokant. Kruid met de garam masala kruiden.

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met de yoghurt met komkommer, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken shoarma op en top af met de uienringen en de rucola.  Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest er apart bij.

Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 6 stuks pita broodjes
  • 375 gram oesterzwammen
  • 3 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 1,5 teen knoflook
  • 1,5 stuks rode ui
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram rucola
  • 3 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in schijfjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de oesterzwam ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui mooi krokant. Kruid met de garam masala kruiden.

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met de yoghurt met komkommer, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken shoarma op en top af met de uienringen en de rucola.  Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest er apart bij.

Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 8 stuks pita broodjes
  • 500 gram oesterzwammen
  • 4 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks rode ui
  • 160 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram rucola
  • 4 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in schijfjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de oesterzwam ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui mooi krokant. Kruid met de garam masala kruiden.

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met de yoghurt met komkommer, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken shoarma op en top af met de uienringen en de rucola.  Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest er apart bij.

Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 10 stuks pita broodjes
  • 625 gram oesterzwammen
  • 5 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 2,5 teen knoflook
  • 2,5 stuks rode ui
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram rucola
  • 5 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in schijfjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de oesterzwam ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui mooi krokant. Kruid met de garam masala kruiden.

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met de yoghurt met komkommer, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken shoarma op en top af met de uienringen en de rucola.  Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest er apart bij.

Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 12 stuks pita broodjes
  • 750 gram oesterzwammen
  • 6 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stuks rode ui
  • 240 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram rucola
  • 6 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in schijfjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de oesterzwam ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui mooi krokant. Kruid met de garam masala kruiden.

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met de yoghurt met komkommer, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken shoarma op en top af met de uienringen en de rucola.  Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest er apart bij.