Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 2 stuks pita broodjes
  • 150 gram kippendijen
  • 1 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 0,5 teen knoflook
  • 0,5 stuks rode ui
  • 40 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram rucola
  • 1 theelepel Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid goed met peper, zout en garam masala.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak op hoog vuur de ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui tot ze lekker gebakken zijn. 

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de komkommer yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken ‘shoarma’ en de uienringen op. Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest van de yoghurt er apart bij.

Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 4 stuks pita broodjes
  • 300 gram kippendijen
  • 1 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks rode ui
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram rucola
  • 2 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid goed met peper, zout en garam masala.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak op hoog vuur de ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui tot ze lekker gebakken zijn. 

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de komkommer yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken ‘shoarma’ en de uienringen op. Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest van de yoghurt er apart bij.

Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 6 stuks pita broodjes
  • 450 gram kippendijen
  • 2 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 1,5 teen knoflook
  • 1,5 stuks rode ui
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram rucola
  • 3 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid goed met peper, zout en garam masala.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak op hoog vuur de ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui tot ze lekker gebakken zijn. 

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de komkommer yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken ‘shoarma’ en de uienringen op. Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest van de yoghurt er apart bij.

Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 8 stuks pita broodjes
  • 600 gram kippendijen
  • 3 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks rode ui
  • 160 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram rucola
  • 4 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid goed met peper, zout en garam masala.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak op hoog vuur de ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui tot ze lekker gebakken zijn. 

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de komkommer yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken ‘shoarma’ en de uienringen op. Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest van de yoghurt er apart bij.

Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 10 stuks pita broodjes
  • 750 gram kippendijen
  • 5 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 2,5 teen knoflook
  • 2,5 stuks rode ui
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram rucola
  • 5 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid goed met peper, zout en garam masala.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak op hoog vuur de ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui tot ze lekker gebakken zijn. 

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de komkommer yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken ‘shoarma’ en de uienringen op. Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest van de yoghurt er apart bij.

Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 12 stuks pita broodjes
  • 900 gram kippendijen
  • 6 stuks mini komkommer
  • 150 gram tomaat
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stuks rode ui
  • 240 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram rucola
  • 6 theelepels Garam masala

Benodigdheden

Hapjespan, bakplaat, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid goed met peper, zout en garam masala.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

STAP 3 MENGEN Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4 BAKKEN Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om.

STAP 5 BAKKEN Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak op hoog vuur de ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui tot ze lekker gebakken zijn. 

STAP 6 SERVEREN Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de komkommer yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken ‘shoarma’ en de uienringen op. Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest van de yoghurt er apart bij.