Parelcouscoussalade met kipballetjes en groene paprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 150 gr kipgehakt
  • 1 st groene paprika
  • 150 gr trostomaten
  • 75 gr volkoren parelcouscous
  • 2 el balsamicosiroop of -crème
  • 1 el olijfolie
  • 0.5 st rode ui
  • 5 gr verse bieslook
  • 1 el paneermeel
  • 1 tl kerriepoeder

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, saladekom, kookpan, mengkom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.

STAP 2: Was de paprika, verwijder kroontje en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de tomaten en snijd in stukjes. Leg alles in een saladekom. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

STAP 3: Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg het gehakt in een mengkom en kruid met peper, zout, kerriepoeder, de helft van de gesneden bieslook en paneermeel. Kneed goed door elkaar en draai er mooie balletjes van.

STAP 4: Verwarm een bakpan met een scheutje olie en bak de balletjes in 8-10 minuten mooi bruin.

STAP 5: Giet de parelcouscous af en voeg toe aan de saladekom. Meng de parelcouscous door de groenten en breng het geheel op smaak met balsamicosiroop, olijfolie, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de lauwwarme couscoussalade en de kipballetjes over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden bieslook.

Parelcouscoussalade met kipballetjes en groene paprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 300 gr kipgehakt
  • 2 st groene paprika
  • 300 gr trostomaten
  • 150 gr volkoren parelcouscous
  • 3 el balsamicosiroop of -crème
  • 2 el olijfolie
  • 1 st rode ui
  • 10 gr verse bieslook
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl kerriepoeder

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, saladekom, kookpan, mengkom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.

STAP 2: Was de paprika, verwijder kroontje en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de tomaten en snijd in stukjes. Leg alles in een saladekom. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

STAP 3: Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg het gehakt in een mengkom en kruid met peper, zout, kerriepoeder, de helft van de gesneden bieslook en paneermeel. Kneed goed door elkaar en draai er mooie balletjes van.

STAP 4: Verwarm een bakpan met een scheutje olie en bak de balletjes in 8-10 minuten mooi bruin.

STAP 5: Giet de parelcouscous af en voeg toe aan de saladekom. Meng de parelcouscous door de groenten en breng het geheel op smaak met balsamicosiroop, olijfolie, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de lauwwarme couscoussalade en de kipballetjes over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden bieslook.

Parelcouscoussalade met kipballetjes en groene paprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 450 gr kipgehakt
  • 3 st groene paprika
  • 450 gr trostomaten
  • 225 gr volkoren parelcouscous
  • 4 el balsamicosiroop of -crème
  • 3 el olijfolie
  • 1.5 st rode ui
  • 15 gr verse bieslook
  • 3 el paneermeel
  • 3 tl kerriepoeder

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, saladekom, kookpan, mengkom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.

STAP 2: Was de paprika, verwijder kroontje en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de tomaten en snijd in stukjes. Leg alles in een saladekom. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

STAP 3: Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg het gehakt in een mengkom en kruid met peper, zout, kerriepoeder, de helft van de gesneden bieslook en paneermeel. Kneed goed door elkaar en draai er mooie balletjes van.

STAP 4: Verwarm een bakpan met een scheutje olie en bak de balletjes in 8-10 minuten mooi bruin.

STAP 5: Giet de parelcouscous af en voeg toe aan de saladekom. Meng de parelcouscous door de groenten en breng het geheel op smaak met balsamicosiroop, olijfolie, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de lauwwarme couscoussalade en de kipballetjes over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden bieslook.

Parelcouscoussalade met kipballetjes en groene paprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 600 gr kipgehakt
  • 4 st groene paprika
  • 600 gr trostomaten
  • 300 gr volkoren parelcouscous
  • 5 el balsamicosiroop of -crème
  • 4 el olijfolie
  • 2 st rode ui
  • 20 gr verse bieslook
  • 4 el paneermeel
  • 4 tl kerriepoeder

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, saladekom, kookpan, mengkom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous.

STAP 2: Was de paprika, verwijder kroontje en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de tomaten en snijd in stukjes. Leg alles in een saladekom. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

STAP 3: Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg het gehakt in een mengkom en kruid met peper, zout, kerriepoeder, de helft van de gesneden bieslook en paneermeel. Kneed goed door elkaar en draai er mooie balletjes van.

STAP 4: Verwarm een bakpan met een scheutje olie en bak de balletjes in 8-10 minuten mooi bruin.

STAP 5: Giet de parelcouscous af en voeg toe aan de saladekom. Meng de parelcouscous door de groenten en breng het geheel op smaak met balsamicosiroop, olijfolie, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de lauwwarme couscoussalade en de kipballetjes over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden bieslook.