Panzanella salade met makreel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Controleer of er nog graatjes in de filet zitten door er met het mes langs te gaan. Het kan altijd gebeuren dat er ergens een graatje blijft zitten. Verwijder deze voordat je de makreel gaat eten

Ingredienten

  • 1 1/2 stuks meergranenbonkjes
  • 100 gram tomaten
  • 1/2 stuk aubergine
  • 1/2 stuk paprika
  • 15 gram verse basilicum
  • 125 gram gerookte makreelfilet
  • 1/4 stuk citroen
  • naar smaak rozemarijnolie

Benodigdheden

2 anti aanbakpannen, 1 hapjespan, snijplank en mesje, rasp, slakom

Bereidingswijze

STAP 1 : SNIJDEN Snijd het brood in redelijk grove stukken. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de tomaten in grove stukken. 

STAP 2 : BAKKEN Verwarm een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Kruid lekker met zout en peper en schep uit de pan in een mooie schaal.

STAP 3 : BAKKEN Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika’s met de aubergine in de rozemarijnolie gedurende ongeveer 8 minuten en kruid met zout en peper.

STAP 4 : MENGEN Voeg de gebakken groenten toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

STAP 5 : TOEVOEGEN Meng de gehakte tomaat door de salade en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout. Pluk de makreelfilets tot grove flakes.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan, zodat de broodcroutons het vocht lekker op kunnen nemen. Verdeel de makreel over de salade.

Panzanella salade met makreel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Controleer of er nog graatjes in de filet zitten door er met het mes langs te gaan. Het kan altijd gebeuren dat er ergens een graatje blijft zitten. Verwijder deze voordat je de makreel gaat eten

Ingredienten

  • 3 stuks meergranenbonkjes
  • 200 gram tomaten
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk paprika
  • 30 gram verse basilicum
  • 250 gram gerookte makreelfilet
  • 1/2 stuk citroen
  • naar smaak rozemarijnolie

Benodigdheden

2  anti aanbakpannen, 1 hapjespan, snijplank en mesje, rasp, slakom

Bereidingswijze

STAP 1 : SNIJDEN Snijd het brood in redelijk grove stukken. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de tomaten in grove stukken. 

STAP 2 : BAKKEN Verwarm een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Kruid lekker met zout en peper en schep uit de pan in een mooie schaal.

STAP 3 : BAKKEN Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika’s met de aubergine in de rozemarijnolie gedurende ongeveer 8 minuten en kruid met zout en peper.

STAP 4 : MENGEN Voeg de gebakken groenten toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

STAP 5 : TOEVOEGEN Meng de gehakte tomaat door de salade en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout. Pluk de makreelfilets tot grove flakes.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan, zodat de broodcroutons het vocht lekker op kunnen nemen. Verdeel de makreel over de salade.

Panzanella salade met makreel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Controleer of er nog graatjes in de filet zitten door er met het mes langs te gaan. Het kan altijd gebeuren dat er ergens een graatje blijft zitten. Verwijder deze voordat je de makreel gaat eten

Ingredienten

  • 4 1/2 stuks meergranenbonkjes
  • 300 gram tomaten
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk paprika
  • 30 gram verse basilicum
  • 375 gram gerookte makreelfilet
  • 1/2 stuk citroen
  • naar smaak rozemarijnolie

Benodigdheden

2  anti aanbakpannen, 1 hapjespan, snijplank en mesje, rasp, slakom

Bereidingswijze

STAP 1 : SNIJDEN Snijd het brood in redelijk grove stukken. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de tomaten in grove stukken. 

STAP 2 : BAKKEN Verwarm een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Kruid lekker met zout en peper en schep uit de pan in een mooie schaal.

STAP 3 : BAKKEN Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika’s met de aubergine in de rozemarijnolie gedurende ongeveer 8 minuten en kruid met zout en peper.

STAP 4 : MENGEN Voeg de gebakken groenten toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

STAP 5 : TOEVOEGEN Meng de gehakte tomaat door de salade en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout. Pluk de makreelfilets tot grove flakes.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan, zodat de broodcroutons het vocht lekker op kunnen nemen. Verdeel de makreel over de salade.

Panzanella salade met makreel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Controleer of er nog graatjes in de filet zitten door er met het mes langs te gaan. Het kan altijd gebeuren dat er ergens een graatje blijft zitten. Verwijder deze voordat je de makreel gaat eten

Ingredienten

  • 6 stuks meergranenbonkjes
  • 400 gram tomaten
  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks paprika
  • 60 gram verse basilicum
  • 500 gram gerookte makreelfilet
  • 1 stuk citroen
  • naar smaak rozemarijnolie

Benodigdheden

2 anti aanbakpannen, 1 hapjespan, snijplank en mesje, rasp, slakom

Bereidingswijze

STAP 1 : SNIJDEN Snijd het brood in redelijk grove stukken. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de tomaten in grove stukken. 

STAP 2 : BAKKEN Verwarm een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Kruid lekker met zout en peper en schep uit de pan in een mooie schaal.

STAP 3 : BAKKEN Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika’s met de aubergine in de rozemarijnolie gedurende ongeveer 8 minuten en kruid met zout en peper.

STAP 4 : MENGEN Voeg de gebakken groenten toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

STAP 5 : TOEVOEGEN Meng de gehakte tomaat door de salade en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout. Pluk de makreelfilets tot grove flakes.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan, zodat de broodcroutons het vocht lekker op kunnen nemen. Verdeel de makreel over de salade.

Panzanella salade met makreel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Controleer of er nog graatjes in de filet zitten door er met het mes langs te gaan. Het kan altijd gebeuren dat er ergens een graatje blijft zitten. Verwijder deze voordat je de makreel gaat eten

Ingredienten

  • 7 1/2 stuks meergranenbonkjes
  • 500 gram tomaten
  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks paprika
  • 60 gram verse basilicum
  • 250 gram gerookte makreelfilet
  • 1 stuk citroen
  • naar smaak rozemarijnolie

Benodigdheden

2  anti aanbakpannen, 1 hapjespan, snijplank en mesje, rasp, slakom

Bereidingswijze

STAP 1 : SNIJDEN Snijd het brood in redelijk grove stukken. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de tomaten in grove stukken. 

STAP 2 : BAKKEN Verwarm een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Kruid lekker met zout en peper en schep uit de pan in een mooie schaal.

STAP 3 : BAKKEN Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika’s met de aubergine in de rozemarijnolie gedurende ongeveer 8 minuten en kruid met zout en peper.

STAP 4 : MENGEN Voeg de gebakken groenten toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

STAP 5 : TOEVOEGEN Meng de gehakte tomaat door de salade en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout. Pluk de makreelfilets tot grove flakes.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan, zodat de broodcroutons het vocht lekker op kunnen nemen. Verdeel de makreel over de salade.

Panzanella salade met makreel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Controleer of er nog graatjes in de filet zitten door er met het mes langs te gaan. Het kan altijd gebeuren dat er ergens een graatje blijft zitten. Verwijder deze voordat je de makreel gaat eten

Ingredienten

  • 9 stuks meergranenbonkjes
  • 600 gram tomaten
  • 3 stuks aubergine
  • 3 stuks paprika
  • 60 gram verse basilicum
  • 625 gram gerookte makreelfilet
  • 1 stuk citroen
  • naar smaak rozemarijnolie

Benodigdheden

2 anti aanbakpannen, 1 hapjespan, snijplank en mesje, rasp, slakom

Bereidingswijze

STAP 1 : SNIJDEN Snijd het brood in redelijk grove stukken. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de tomaten in grove stukken. 

STAP 2 : BAKKEN Verwarm een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Kruid lekker met zout en peper en schep uit de pan in een mooie schaal.

STAP 3 : BAKKEN Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika’s met de aubergine in de rozemarijnolie gedurende ongeveer 8 minuten en kruid met zout en peper.

STAP 4 : MENGEN Voeg de gebakken groenten toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

STAP 5 : TOEVOEGEN Meng de gehakte tomaat door de salade en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout. Pluk de makreelfilets tot grove flakes.

STAP 6 : SERVEREN Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan, zodat de broodcroutons het vocht lekker op kunnen nemen. Verdeel de makreel over de salade.