Panzanella met witte bonen en spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 125 gram tomaten
  • 125 gram spinazie
  • 0,5 stuks paprika
  • 75 gram oud brood of desembrood
  • 125 gram witte bonen
  • 0,5 stuks citroen
  • 5 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. 

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika aan in een scheutje olijfolie. 

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

Meng er voorzichtig de spinazie, de witte bonen en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan. 

Panzanella met witte bonen en spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 250 gram tomaten
  • 250 gram spinazie
  • 1 stuks paprika
  • 150 gram oud brood of desembrood
  • 250 gram witte bonen
  • 0,5 stuks citroen
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. 

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika aan in een scheutje olijfolie. 

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

Meng er voorzichtig de spinazie, de witte bonen en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan. 

Panzanella met witte bonen en spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 375 gram tomaten
  • 375 gram spinazie
  • 1,5 stuks paprika
  • 225 gram oud brood of desembrood
  • 375 gram witte bonen
  • 1 stuks citroen
  • 15 blaadjes basilicum
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. 

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika aan in een scheutje olijfolie. 

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

Meng er voorzichtig de spinazie, de witte bonen en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan. 

Panzanella met witte bonen en spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 500 gram tomaten
  • 500 gram spinazie
  • 2 stuks paprika
  • 300 gram oud brood of desembrood
  • 500 gram witte bonen
  • 1,5 stuks citroen
  • 20 blaadjes basilicum
  • 8 eetlepels balsamicoazijn
  • 8 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. 

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika aan in een scheutje olijfolie. 

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

Meng er voorzichtig de spinazie, de witte bonen en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan. 

Panzanella met witte bonen en spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 625 gram tomaten
  • 625 gram spinazie
  • 2,5 stuks paprika
  • 375 gram oud brood of desembrood
  • 625 gram witte bonen
  • 2 stuks citroen
  • 25 blaadjes basilicum
  • 10 eetlepels balsamicoazijn
  • 10 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. 

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika aan in een scheutje olijfolie. 

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

Meng er voorzichtig de spinazie, de witte bonen en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan. 

Panzanella met witte bonen en spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 750 gram tomaten
  • 750 gram spinazie
  • 3 stuks paprika
  • 450 gram oud brood of desembrood
  • 750 gram witte bonen
  • 2,5 stuks citroen
  • 30 blaadjes basilicum
  • 12 eetlepels balsamicoazijn
  • 12 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. 

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika aan in een scheutje olijfolie. 

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe. 

Meng er voorzichtig de spinazie, de witte bonen en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan.