Orzo tomatenschotel uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 150 gram pruim tomaten
  • 150 gram spinazie
  • 200 milliliter water
  • 100 gram orzo
  • 0,5 stuks groentebouillon blokje
  • 10 gram peterselie
  • 0,25 stuks rode peper
  • 0,5 stuks citroen

Benodigdheden

Ovenschaal, waterkoker, snijplank en mesje/mandoline/kaasschaaf, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dunne reepjes (was hierna goed je handen). Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

STAP 3 KOKEN Kook water in de waterkoker. Los hierin het bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

STAP 4 MENGEN Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

STAP 5 BAKKEN Bak de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie door de orzo. Scheur de vegan mozzarella over de orzo en gratineer de kaas mee voor nog 5 à 10 minuten.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.

Orzo tomatenschotel uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 300 gram pruim tomaten
  • 250 gram spinazie
  • 400 milliliter water
  • 200 gram orzo
  • 1 stuks groentebouillon blokje
  • 20 gram peterselie
  • 0,5 stuks rode peper
  • 1 stuks citroen

Benodigdheden

Ovenschaal, waterkoker, snijplank en mesje/mandoline/kaasschaaf, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dunne reepjes (was hierna goed je handen). Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

STAP 3 KOKEN Kook water in de waterkoker. Los hierin het bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

STAP 4 MENGEN Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

STAP 5 BAKKEN Bak de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie door de orzo. Scheur de vegan mozzarella over de orzo en gratineer de kaas mee voor nog 5 à 10 minuten.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.

Orzo tomatenschotel uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 450 gram pruim tomaten
  • 400 gram spinazie
  • 600 milliliter water
  • 300 gram orzo
  • 1,5 stuks groentebouillon blokje
  • 30 gram peterselie
  • 0,75 stuks rode peper
  • 1 stuks citroen

Benodigdheden

Ovenschaal, waterkoker, snijplank en mesje/mandoline/kaasschaaf, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dunne reepjes (was hierna goed je handen). Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

STAP 3 KOKEN Kook water in de waterkoker. Los hierin het bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

STAP 4 MENGEN Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

STAP 5 BAKKEN Bak de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie door de orzo. Scheur de vegan mozzarella over de orzo en gratineer de kaas mee voor nog 5 à 10 minuten.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.

Orzo tomatenschotel uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 600 gram pruim tomaten
  • 500 gram spinazie
  • 800 milliliter water
  • 400 gram orzo
  • 2 stuks groentebouillon blokje
  • 40 gram peterselie
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks citroen

Benodigdheden

Ovenschaal, waterkoker, snijplank en mesje/mandoline/kaasschaaf, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dunne reepjes (was hierna goed je handen). Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

STAP 3 KOKEN Kook water in de waterkoker. Los hierin het bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

STAP 4 MENGEN Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

STAP 5 BAKKEN Bak de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie door de orzo. Scheur de vegan mozzarella over de orzo en gratineer de kaas mee voor nog 5 à 10 minuten.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.

Orzo tomatenschotel uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 750 gram pruim tomaten
  • 750 gram spinazie
  • 1000 milliliter water
  • 500 gram orzo
  • 2,5 stuks groentebouillon blokje
  • 50 gram peterselie
  • 1,25 stuks rode peper
  • 2 stuks citroen

Benodigdheden

Ovenschaal, waterkoker, snijplank en mesje/mandoline/kaasschaaf, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dunne reepjes (was hierna goed je handen). Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

STAP 3 KOKEN Kook water in de waterkoker. Los hierin het bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

STAP 4 MENGEN Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

STAP 5 BAKKEN Bak de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie door de orzo. Scheur de vegan mozzarella over de orzo en gratineer de kaas mee voor nog 5 à 10 minuten.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.

Orzo tomatenschotel uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 900 gram pruim tomaten
  • 800 gram spinazie
  • 1200 milliliter water
  • 600 gram orzo
  • 3 stuks groentebouillon blokje
  • 60 gram peterselie
  • 1,5 stuks rode peper
  • 2 stuks citroen

Benodigdheden

Ovenschaal, waterkoker, snijplank en mesje/mandoline/kaasschaaf, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dunne reepjes (was hierna goed je handen). Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

STAP 3 KOKEN Kook water in de waterkoker. Los hierin het bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

STAP 4 MENGEN Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

STAP 5 BAKKEN Bak de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie door de orzo. Scheur de vegan mozzarella over de orzo en gratineer de kaas mee voor nog 5 à 10 minuten.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.