Okonomiyaki met zoete aardappel en spekjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Okonomiyakisaus vind je in de aziatische supermarkt, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik 1 el ketchup, 2½ tl sojasaus, 1½ tl oestersaus. Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak een klein beetje meer van het ene of andere ingrediënt toe. Klaar!

Wasabimayonaise maak je heel gemakkelijk door een klein beetje wasabi te mengen met wat mayonaise.

Ingredienten

  • 100 gr spekreepjes
  • 100 gr Chinese kool
  • 1 stengels Bosui
  • 100 gr zoete aardappel
  • 1 st eieren
  • 50 ml okonomiyakisaus
  • 50 gr bloem
  • 50 ml groentebouillon
  • 25 ml wasabimayonaise

Benodigdheden

Snijplank, mes, mengkom, garde, wok, koekenpan, dunschiller, mandoline of groenteschaaf, maatbeker, bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Maak de Chinese kool schoon en snijd in fijne reepjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de spekreepjes in 6-8 minuten lekker krokant. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool, bosui en de gebakken spekreepjes. Maak het gerecht af met streepjes wasabimayonaise en okonomiyakisaus.

Okonomiyaki met zoete aardappel en spekjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Okonomiyakisaus vind je in de aziatische supermarkt, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik 1 el ketchup, 2½ tl sojasaus, 1½ tl oestersaus. Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak een klein beetje meer van het ene of andere ingrediënt toe. Klaar!

Wasabimayonaise maak je heel gemakkelijk door een klein beetje wasabi te mengen met wat mayonaise.

Ingredienten

  • 200 gr spekreepjes
  • 200 gr Chinese kool
  • 2 stengels Bosui
  • 200 gr zoete aardappel
  • 2 st eieren
  • 100 ml okonomiyakisaus
  • 100 gr bloem
  • 100 ml groentebouillon
  • 50 ml wasabimayonaise

Benodigdheden

Snijplank, mes, mengkom, garde, wok, koekenpan, dunschiller, mandoline of groenteschaaf, maatbeker, bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Maak de Chinese kool schoon en snijd in fijne reepjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de spekreepjes in 6-8 minuten lekker krokant. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool, bosui en de gebakken spekreepjes. Maak het gerecht af met streepjes wasabimayonaise en okonomiyakisaus.

Okonomiyaki met zoete aardappel en spekjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Okonomiyakisaus vind je in de aziatische supermarkt, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik 1 el ketchup, 2½ tl sojasaus, 1½ tl oestersaus. Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak een klein beetje meer van het ene of andere ingrediënt toe. Klaar!

Wasabimayonaise maak je heel gemakkelijk door een klein beetje wasabi te mengen met wat mayonaise.

Ingredienten

  • 300 gr spekreepjes
  • 300 gr Chinese kool
  • 3 stengels Bosui
  • 300 gr zoete aardappel
  • 3 st eieren
  • 150 ml okonomiyakisaus
  • 150 gr bloem
  • 150 ml groentebouillon
  • 75 ml wasabimayonaise

Benodigdheden

Snijplank, mes, mengkom, garde, wok, koekenpan, dunschiller, mandoline of groenteschaaf, maatbeker, bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Maak de Chinese kool schoon en snijd in fijne reepjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de spekreepjes in 6-8 minuten lekker krokant. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool, bosui en de gebakken spekreepjes. Maak het gerecht af met streepjes wasabimayonaise en okonomiyakisaus.

Okonomiyaki met zoete aardappel en spekjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Okonomiyakisaus vind je in de aziatische supermarkt, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik 1 el ketchup, 2½ tl sojasaus, 1½ tl oestersaus. Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak een klein beetje meer van het ene of andere ingrediënt toe. Klaar!

Wasabimayonaise maak je heel gemakkelijk door een klein beetje wasabi te mengen met wat mayonaise.

Ingredienten

  • 400 gr spekreepjes
  • 400 gr Chinese kool
  • 4 stengels Bosui
  • 400 gr zoete aardappel
  • 4 st eieren
  • 200 ml okonomiyakisaus
  • 200 gr bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml wasabimayonaise

Benodigdheden

Snijplank, mes, mengkom, garde, wok, koekenpan, dunschiller, mandoline of groenteschaaf, maatbeker, bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Maak de Chinese kool schoon en snijd in fijne reepjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de spekreepjes in 6-8 minuten lekker krokant. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool, bosui en de gebakken spekreepjes. Maak het gerecht af met streepjes wasabimayonaise en okonomiyakisaus.