Okonomiyaki met zoete aardappel en bosui Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 100 gr Chinese koo
  • 1 stengels bosui
  • 100 gr zoete aardappel
  • 1 st eieren
  • 50 ml okonomiyakisaus
  • naar smaak zeewiercrackers
  • 50 gr bloem
  • 50 ml groentebouillon

Benodigdheden

Snijplank Mes
Mengkom Garde
Wok Koekenpan
Dunschiller Mandoline of groenteschaaf
Maatbeker Bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Breek de zeewiercrackers grof. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool en bosui. Maak het gerecht af met streepjes okonomiyakisaus en de zeewiercrackers.

Okonomiyaki met zoete aardappel en bosui Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 200 gr Chinese kool
  • 2 stengels bosui
  • 200 gr zoete aardappel
  • 2 st eieren
  • 100 ml okonomiyakisaus
  • naar smaak zeewiercrackers
  • 100 gr bloem
  • 100 ml groentebouillon

Benodigdheden

Snijplank Mes
Mengkom Garde
Wok Koekenpan
Dunschiller Mandoline of groenteschaaf
Maatbeker Bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Breek de zeewiercrackers grof. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool en bosui. Maak het gerecht af met streepjes okonomiyakisaus en de zeewiercrackers.

Okonomiyaki met zoete aardappel en bosui Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 300 gr Chinese koo
  • 3 stengels bosui
  • 300 gr zoete aardappel
  • 3 st eieren
  • 150 ml okonomiyakisaus
  • naar smaak zeewiercrackers
  • 150 gr bloem
  • 150 ml groentebouillon

Benodigdheden

Snijplank Mes
Mengkom Garde
Wok Koekenpan
Dunschiller Mandoline of groenteschaaf
Maatbeker Bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Breek de zeewiercrackers grof. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool en bosui. Maak het gerecht af met streepjes okonomiyakisaus en de zeewiercrackers.

Okonomiyaki met zoete aardappel en bosui Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 400 gr Chinese kool
  • 4 stengels bosui
  • 400 gr zoete aardappel
  • 4 st eieren
  • 200 ml okonomiyakisaus
  • naar smaak zeewiercrackers
  • 200 gr bloem
  • 200 ml groentebouillon

Benodigdheden

Snijplank Mes
Mengkom Garde
Wok Koekenpan
Dunschiller Mandoline of groenteschaaf
Maatbeker Bord

Bereidingswijze

STAP 1: Schil de zoete aardappel en rasp/snijd in dunne luciferhoutjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

STAP 2: Voor het beslag klop je de eieren los. Voeg de bloem en groentebouillon toe. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe. 

STAP 3: Meng de geraspte zoete aardappel, ⅔ van de bosui en ⅔ van de Chinese kool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

STAP 4: Breek de zeewiercrackers grof. 

STAP 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek (okonomiyaki) per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is. 

STAP 6: Leg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de achtergehouden kool en bosui. Maak het gerecht af met streepjes okonomiyakisaus en de zeewiercrackers.