Makreel en papillotten met lamsoren Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Eet je met meer dan 2 personen? Maak dan per makreel een pakketje.

Ingredienten

  • 1 stuks makreel
  • 100 gram lamsoren
  • 200 gram roma pruim tomaatjes
  • 0,5 stuks citroen
  • 25 gram peterselie
  • 150 gram krielaardappels
  • naar smaak chili flakes

Benodigdheden

Bakblik/plaat, steelpan, vetvrij papier/aluminium folie, snijplank en mes, opbindtouw

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven op 210 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de makreelfilet schoon en dep droog. Snijd aan beide kanten met een scherp mes, schuin wat inkepingen. Breng op smaak met de chiliflakes, peper en zout. Was de krielaardappels, lamsoren, tomaat en kruiden grondig. Snijd de krielaardappels in dunne plakjes van een halve cm. Halveer de tomaatjes. Loop de lamsoren na en verwijder minder mooie plekjes of te grote harde stelen.

STAP 2 KOKEN Kook de krielaardappel plakjes is 8 minuten beetgaar. Laat goed uitstomen.

STAP 3 INPAKKEN Leg de vellen vetvrij papier of aluminiumfolie op de snijplank, leg nog een beetje lamsoren in het midden van het vel. Leg hier de tomaat en plakjes krielaardappel op en vervolgens de makreel. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, gehakte kruiden, peper, zout en rasp er wat citroenschil overheen. Vouw de pakketjes mooi dicht.

STAP 4 BAKKEN: Gaar de pakketjes in een bakblik of ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

STAP 5 SERVEREN Scheur het pakketje open en haal de hele makreel uit het pakketje, schuif de filet van de graat. Let uiteraard op voor eventuele graatjes en verwijder deze. Verdeel de groenten over de borden en leg hierbij wat makreelflakes en dresseer met de vers gehakte kruiden.

Makreel en papillotten met lamsoren Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Eet je met meer dan 2 personen? Maak dan per makreel een pakketje.

Ingredienten

  • 1 stuks makreel
  • 150 gram lamsoren
  • 300 gram roma pruim tomaatjes
  • 1 stuks citroen
  • 50 gram peterselie
  • 300 gram krielaardappels
  • naar smaak chili flakes

Benodigdheden

Bakblik/plaat, steelpan, vetvrij papier/aluminium folie, snijplank en mes, opbindtouw

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven op 210 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de makreelfilet schoon en dep droog. Snijd aan beide kanten met een scherp mes, schuin wat inkepingen. Breng op smaak met de chiliflakes, peper en zout. Was de krielaardappels, lamsoren, tomaat en kruiden grondig. Snijd de krielaardappels in dunne plakjes van een halve cm. Halveer de tomaatjes. Loop de lamsoren na en verwijder minder mooie plekjes of te grote harde stelen.

STAP 2 KOKEN Kook de krielaardappel plakjes is 8 minuten beetgaar. Laat goed uitstomen.

STAP 3 INPAKKEN Leg de vellen vetvrij papier of aluminiumfolie op de snijplank, leg nog een beetje lamsoren in het midden van het vel. Leg hier de tomaat en plakjes krielaardappel op en vervolgens de makreel. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, gehakte kruiden, peper, zout en rasp er wat citroenschil overheen. Vouw de pakketjes mooi dicht.

STAP 4 BAKKEN: Gaar de pakketjes in een bakblik of ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

STAP 5 SERVEREN Scheur het pakketje open en haal de hele makreel uit het pakketje, schuif de filet van de graat. Let uiteraard op voor eventuele graatjes en verwijder deze. Verdeel de groenten over de borden en leg hierbij wat makreelflakes en dresseer met de vers gehakte kruiden.

Makreel en papillotten met lamsoren Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Eet je met meer dan 2 personen? Maak dan per makreel een pakketje.

Ingredienten

  • 1 stuks makreel
  • 200 gram lamsoren
  • 400 gram roma pruim tomaatjes
  • 1,5 stuks citroen
  • 75 gram peterselie
  • 400 gram krielaardappels
  • naar smaak chili flakes

Benodigdheden

Bakblik/plaat, steelpan, vetvrij papier/aluminium folie, snijplank en mes, opbindtouw

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven op 210 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de makreelfilet schoon en dep droog. Snijd aan beide kanten met een scherp mes, schuin wat inkepingen. Breng op smaak met de chiliflakes, peper en zout. Was de krielaardappels, lamsoren, tomaat en kruiden grondig. Snijd de krielaardappels in dunne plakjes van een halve cm. Halveer de tomaatjes. Loop de lamsoren na en verwijder minder mooie plekjes of te grote harde stelen.

STAP 2 KOKEN Kook de krielaardappel plakjes is 8 minuten beetgaar. Laat goed uitstomen.

STAP 3 INPAKKEN Leg de vellen vetvrij papier of aluminiumfolie op de snijplank, leg nog een beetje lamsoren in het midden van het vel. Leg hier de tomaat en plakjes krielaardappel op en vervolgens de makreel. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, gehakte kruiden, peper, zout en rasp er wat citroenschil overheen. Vouw de pakketjes mooi dicht.

STAP 4 BAKKEN: Gaar de pakketjes in een bakblik of ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

STAP 5 SERVEREN Scheur het pakketje open en haal de hele makreel uit het pakketje, schuif de filet van de graat. Let uiteraard op voor eventuele graatjes en verwijder deze. Verdeel de groenten over de borden en leg hierbij wat makreelflakes en dresseer met de vers gehakte kruiden.

Makreel en papillotten met lamsoren Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Eet je met meer dan 2 personen? Maak dan per makreel een pakketje.

Ingredienten

  • 2 stuks makreel
  • 250 gram lamsoren
  • 500 gram roma pruim tomaatjes
  • 2 stuks citroen
  • 100 gram peterselie
  • 600 gram krielaardappels
  • naar smaak chili flakes

Benodigdheden

Bakblik/plaat, steelpan, vetvrij papier/aluminium folie, snijplank en mes, opbindtouw

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven op 210 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de makreelfilet schoon en dep droog. Snijd aan beide kanten met een scherp mes, schuin wat inkepingen. Breng op smaak met de chiliflakes, peper en zout. Was de krielaardappels, lamsoren, tomaat en kruiden grondig. Snijd de krielaardappels in dunne plakjes van een halve cm. Halveer de tomaatjes. Loop de lamsoren na en verwijder minder mooie plekjes of te grote harde stelen.

STAP 2 KOKEN Kook de krielaardappel plakjes is 8 minuten beetgaar. Laat goed uitstomen.

STAP 3 INPAKKEN Leg de vellen vetvrij papier of aluminiumfolie op de snijplank, leg nog een beetje lamsoren in het midden van het vel. Leg hier de tomaat en plakjes krielaardappel op en vervolgens de makreel. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, gehakte kruiden, peper, zout en rasp er wat citroenschil overheen. Vouw de pakketjes mooi dicht.

STAP 4 BAKKEN: Gaar de pakketjes in een bakblik of ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

STAP 5 SERVEREN Scheur het pakketje open en haal de hele makreel uit het pakketje, schuif de filet van de graat. Let uiteraard op voor eventuele graatjes en verwijder deze. Verdeel de groenten over de borden en leg hierbij wat makreelflakes en dresseer met de vers gehakte kruiden.

Makreel en papillotten met lamsoren Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Eet je met meer dan 2 personen? Maak dan per makreel een pakketje.

Ingredienten

  • 2 stuks makreel
  • 300 gram lamsoren
  • 600 gram roma pruim tomaatjes
  • 2,5 stuks citroen
  • 125 gram peterselie
  • 750 gram krielaardappels
  • naar smaak chili flakes

Benodigdheden

Bakblik/plaat, steelpan, vetvrij papier/aluminium folie, snijplank en mes, opbindtouw

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven op 210 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de makreelfilet schoon en dep droog. Snijd aan beide kanten met een scherp mes, schuin wat inkepingen. Breng op smaak met de chiliflakes, peper en zout. Was de krielaardappels, lamsoren, tomaat en kruiden grondig. Snijd de krielaardappels in dunne plakjes van een halve cm. Halveer de tomaatjes. Loop de lamsoren na en verwijder minder mooie plekjes of te grote harde stelen.

STAP 2 KOKEN Kook de krielaardappel plakjes is 8 minuten beetgaar. Laat goed uitstomen.

STAP 3 INPAKKEN Leg de vellen vetvrij papier of aluminiumfolie op de snijplank, leg nog een beetje lamsoren in het midden van het vel. Leg hier de tomaat en plakjes krielaardappel op en vervolgens de makreel. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, gehakte kruiden, peper, zout en rasp er wat citroenschil overheen. Vouw de pakketjes mooi dicht.

STAP 4 BAKKEN: Gaar de pakketjes in een bakblik of ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

STAP 5 SERVEREN Scheur het pakketje open en haal de hele makreel uit het pakketje, schuif de filet van de graat. Let uiteraard op voor eventuele graatjes en verwijder deze. Verdeel de groenten over de borden en leg hierbij wat makreelflakes en dresseer met de vers gehakte kruiden.

Makreel en papillotten met lamsoren Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Eet je met meer dan 2 personen? Maak dan per makreel een pakketje.

Ingredienten

  • 2 stuks makreel
  • 350 gram lamsoren
  • 700 gram roma pruim tomaatjes
  • 3 stuks citroen
  • 150 gram peterselie
  • 900 gram krielaardappels
  • naar smaak chili flakes

Benodigdheden

Bakblik/plaat, steelpan, vetvrij papier/aluminium folie, snijplank en mes, opbindtouw

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven op 210 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de makreelfilet schoon en dep droog. Snijd aan beide kanten met een scherp mes, schuin wat inkepingen. Breng op smaak met de chiliflakes, peper en zout. Was de krielaardappels, lamsoren, tomaat en kruiden grondig. Snijd de krielaardappels in dunne plakjes van een halve cm. Halveer de tomaatjes. Loop de lamsoren na en verwijder minder mooie plekjes of te grote harde stelen.

STAP 2 KOKEN Kook de krielaardappel plakjes is 8 minuten beetgaar. Laat goed uitstomen.

STAP 3 INPAKKEN Leg de vellen vetvrij papier of aluminiumfolie op de snijplank, leg nog een beetje lamsoren in het midden van het vel. Leg hier de tomaat en plakjes krielaardappel op en vervolgens de makreel. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, gehakte kruiden, peper, zout en rasp er wat citroenschil overheen. Vouw de pakketjes mooi dicht.

STAP 4 BAKKEN: Gaar de pakketjes in een bakblik of ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

STAP 5 SERVEREN Scheur het pakketje open en haal de hele makreel uit het pakketje, schuif de filet van de graat. Let uiteraard op voor eventuele graatjes en verwijder deze. Verdeel de groenten over de borden en leg hierbij wat makreelflakes en dresseer met de vers gehakte kruiden.