Lasagne met courgette, tomatensaus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 125 gr gemengd gehakt
  • 0.5 st courgette
  • 100 gr spinazie
  • 200 gr romatomaten
  • 125 gr verse lasagnebladen
  • 0.5 teen knoflook
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, vergiet, hapjespan, staafmixer of keukenmachine, mengbeker, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Maak de knoflook schoon. Was de tomaten en snijd in stukken. Pureer de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt en de Italiaanse kruiden in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel 6-8 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

STAP 3:  Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 250 gr gemengd gehakt
  • 1 st courgette
  • 200 gr spinazie
  • 400 gr romatomaten
  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr geraspte kaas
  • 2 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, vergiet, hapjespan, staafmixer of keukenmachine, mengbeker, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Maak de knoflook schoon. Was de tomaten en snijd in stukken. Pureer de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt en de Italiaanse kruiden in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel 6-8 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

STAP 3:  Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 375 gr gemengd gehakt
  • 1.5 st courgette
  • 300 gr spinazie
  • 600 gr trostomaten
  • 375 gr verse lasagnebladen
  • 1.5 teen knoflook
  • 225 gr geraspte kaas
  • 3 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, vergiet, hapjespan, staafmixer of keukenmachine, mengbeker, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Maak de knoflook schoon. Was de tomaten en snijd in stukken. Pureer de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt en de Italiaanse kruiden in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel 6-8 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

STAP 3:  Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 2 st courgette
  • 400 gr spinazie
  • 800 gr romatomaten
  • 500 gr verse lasagnebladen
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr geraspte kaas
  • 4 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, vergiet, hapjespan, staafmixer of keukenmachine, mengbeker, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Maak de knoflook schoon. Was de tomaten en snijd in stukken. Pureer de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt en de Italiaanse kruiden in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel 6-8 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

STAP 3:  Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 625 gr gemengd gehakt
  • 2.5 st courgette
  • 500 gr spinazie
  • 1000 gr romatomaten
  • 625 gr verse lasagnebladen
  • 2.5 teen knoflook
  • 375 gr geraspte kaas
  • 5 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, vergiet, hapjespan, staafmixer of keukenmachine, mengbeker, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Maak de knoflook schoon. Was de tomaten en snijd in stukken. Pureer de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt en de Italiaanse kruiden in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel 6-8 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

STAP 3:  Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 750 gr gemengd gehakt
  • 3 st courgette
  • 600 gr spinazie
  • 1200 gr romatomaten
  • 750 gr verse lasagnebladen
  • 3 teen knoflook
  • 450 gr geraspte kaas
  • 6 el Italiaanse kruiden

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, vergiet, hapjespan, staafmixer of keukenmachine, mengbeker, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Maak de knoflook schoon. Was de tomaten en snijd in stukken. Pureer de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt en de Italiaanse kruiden in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat het geheel 6-8 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

STAP 3:  Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.