Lasagne met courgette, tomatensaus en champignons Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 125 gr champignons
  • 0.5 st courgette
  • 100 gr spinazie
  • 100 ml tomatensaus met knoflook
  • 125 gr verse lasagnebladen
  • 75 gr vegan geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, hapjespan, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. Poets de champignons en snijd in plakjes.

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn. 

STAP 5: Strooi de geraspte vegan kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en champignons Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 250 gr champignons
  • 1 st courgette
  • 200 gr spinazie
  • 200 ml tomatensaus met knoflook
  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 150 gr vegan geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, hapjespan, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. Poets de champignons en snijd in plakjes.

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn. 

STAP 5: Strooi de geraspte vegan kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en champignons Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 375 gr champignons
  • 1.5 st courgette
  • 300 gr spinazie
  • 300 ml tomatensaus met knoflook
  • 375 gr verse lasagnebladen
  • 225 gr vegan geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, hapjespan, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. Poets de champignons en snijd in plakjes.

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn. 

STAP 5: Strooi de geraspte vegan kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en champignons Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 500 gr champignons
  • 2 st courgette
  • 400 gr spinazie
  • 400 ml tomatensaus met knoflook
  • 500 gr verse lasagnebladen
  • 300 gr vegan geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, hapjespan, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. Poets de champignons en snijd in plakjes.

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn. 

STAP 5: Strooi de geraspte vegan kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en champignons Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 625 gr champignons
  • 2.5 st courgette
  • 500 gr spinazie
  • 500 ml tomatensaus met knoflook
  • 625 gr verse lasagnebladen
  • 375 gr vegan geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, hapjespan, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. Poets de champignons en snijd in plakjes.

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn. 

STAP 5: Strooi de geraspte vegan kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette, tomatensaus en champignons Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (55 min)

Ingredienten

  • 750 gr champignons
  • 3 st courgette
  • 600 gr spinazie
  • 600 ml tomatensaus met knoflook
  • 750 gr verse lasagnebladen
  • 450 gr vegan geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal, snijplank, mes, hapjespan, vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. Poets de champignons en snijd in plakjes.

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn. 

STAP 5: Strooi de geraspte vegan kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.