Lasagne met courgette tomatenknoflook saus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 125 gr gemengd gehakt
  • 100 ml tomatensaus
  • 0,5 st courgette
  • 100 gr spinazie
  • 125 gr lasagnebladen +/-
  • 75 gr geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal
Snijplank
Mes
Hapjespan
Vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de pastasaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette tomatenknoflook saus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 250 gr gemengd gehakt
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 st courgette
  • 200 gr spinazie
  • 250 gr lasagnebladen +/-
  • 150 gr geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal
Snijplank
Mes
Hapjespan
Vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de pastasaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette tomatenknoflook saus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 375 gr gemengd gehakt
  • 300 ml tomatensaus
  • 1,5 st courgette
  • 300 gr spinazie
  • 375 gr lasagnebladen +/-
  • 225 gr geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal
Snijplank
Mes
Hapjespan
Vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de pastasaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette tomatenknoflook saus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 400 ml tomatensaus
  • 2 st courgette
  • 400 gr spinazie
  • 500 gr lasagnebladen +/-
  • 300 gr geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal
Snijplank
Mes
Hapjespan
Vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de pastasaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette tomatenknoflook saus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 625 gr gemengd gehakt
  • 500 ml tomatensaus
  • 2,5 st courgette
  • 500 gr spinazie
  • 625 gr lasagnebladen +/-
  • 375 gr geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal
Snijplank
Mes
Hapjespan
Vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de pastasaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.

Lasagne met courgette tomatenknoflook saus en gehakt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

15 minuten + 30 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 750 gr gemengd gehakt
  • 600 ml tomatensaus
  • 3 st courgette
  • 600 gr spinazie
  • 750 gr lasagnebladen +/-
  • 450 gr geraspte kaas

Benodigdheden

Ovenschaal
Snijplank
Mes
Hapjespan
Vork

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180 C°. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd in plakjes. 

STAP 2: Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Rul het gehakt in 3-5 minuten mooi bruin. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. 

STAP 3: Voeg de pastasaus toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4: Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal, daarna een laagje courgetteplakjes en tenslotte een laagje lasagnevellen. Herhaal deze stappen tot de saus, de courgette en de lasagnevellen op zijn.  

STAP 5: Strooi de geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne ca. 30 minuten in het midden van de oven. 

STAP 6: Controleer of de lasagne gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Verdeel de lasagne over de borden.