Knolselderijrijst met spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 250 gram roma-pruimtomaten
  • 200 gram spinazie
  • 0,5 stuks knolselderij
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks gele ui
  • 35 gram bruine amandelen
  • 65 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Schil de knolselderij en rasp deze met een grove rasp.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste minuut de geraspte knolselderij toe aan de rijst.

Halveer ondertussen de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Rooster in een droge bakpan de bruine amandelen kort aan.

Bak in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de knolselderijrijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. 

Leg daarop de halve gebakken tomaten en garneer af met de amandelen.

Knolselderijrijst met spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 500 gram roma-pruimtomaten
  • 200 gram spinazie
  • 0,5 stuks knolselderij
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks gele ui
  • 75 gram bruine amandelen
  • 125 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Schil de knolselderij en rasp deze met een grove rasp.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste minuut de geraspte knolselderij toe aan de rijst.

Halveer ondertussen de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Rooster in een droge bakpan de bruine amandelen kort aan.

Bak in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de knolselderijrijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. 

Leg daarop de halve gebakken tomaten en garneer af met de amandelen.

Knolselderijrijst met spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 750 gram roma-pruimtomaten
  • 200 gram spinazie
  • 1 stuks knolselderij
  • 2 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stuks gele ui
  • 110 gram bruine amandelen
  • 190 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Schil de knolselderij en rasp deze met een grove rasp.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste minuut de geraspte knolselderij toe aan de rijst.

Halveer ondertussen de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Rooster in een droge bakpan de bruine amandelen kort aan.

Bak in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de knolselderijrijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. 

Leg daarop de halve gebakken tomaten en garneer af met de amandelen.

Knolselderijrijst met spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 1000 gram roma-pruimtomaten
  • 400 gram spinazie
  • 1,5 stuks knolselderij
  • 2 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 4 tenen knoflook
  • 2 stuks gele ui
  • 150 gram bruine amandelen
  • 250 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Schil de knolselderij en rasp deze met een grove rasp.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste minuut de geraspte knolselderij toe aan de rijst.

Halveer ondertussen de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Rooster in een droge bakpan de bruine amandelen kort aan.

Bak in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de knolselderijrijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. 

Leg daarop de halve gebakken tomaten en garneer af met de amandelen.

Knolselderijrijst met spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 1250 gram roma-pruimtomaten
  • 400 gram spinazie
  • 2 stuks knolselderij
  • 3 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 5 tenen knoflook
  • 3 stuks gele ui
  • 185 gram bruine amandelen
  • 315 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Schil de knolselderij en rasp deze met een grove rasp.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste minuut de geraspte knolselderij toe aan de rijst.

Halveer ondertussen de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Rooster in een droge bakpan de bruine amandelen kort aan.

Bak in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de knolselderijrijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. 

Leg daarop de halve gebakken tomaten en garneer af met de amandelen.

Knolselderijrijst met spinazie Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 1500 gram roma-pruimtomaten
  • 400 gram spinazie
  • 2,5 stuks knolselderij
  • 4 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 6 tenen knoflook
  • 4 stuks gele ui
  • 220 gram bruine amandelen
  • 380 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Schil de knolselderij en rasp deze met een grove rasp.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste minuut de geraspte knolselderij toe aan de rijst.

Halveer ondertussen de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Rooster in een droge bakpan de bruine amandelen kort aan.

Bak in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de knolselderijrijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. 

Leg daarop de halve gebakken tomaten en garneer af met de amandelen.