Kip aubergine stoof met ajvar en herfst framboosjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 200 gr ajvar
  • 0,5 st aubergine
  • 30 gr frambozen
  • 1 st kippenbout
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 1 st naanbrood
  • 0,25 teen knoflook
  • 5 gr basilicum
  • 100 ml water

Benodigdheden

Snijplank, mesje, braadpan gietijzer/hapjespan + deksel, lepel, kommetje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de koeling en snijd de kip tussen de drumstick en de dij doormidden. Kruid met peper en zout.  Was de aubergine. Loop de frambozen na en was indien nodig heel voorzichtig in een kommetje met water. Pluk blaadjes basilicum. Maak de knoflook schoon.  

STAP 2 : SNIJDEN Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en die weer in de lengte doormidden. Snijd nu schuine reepjes van een halve cm. Kruid goed met een beetje zout. 

STAP 3 : BAKKEN Verwarm de braadpan/hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en laat heet worden. Bak de kipdelen mooi bruin gedurende 5 - 8 minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog 5 - 6 minuten mee. Voeg nu de aangegeven hoeveelheid water en de ajvar toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten rustig stoven met deksel. Roer om de 10 minuten even goed door.

STAP 4 : MENGEN Meng ondertussen de knoflook door de yoghurt en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : BAKKEN Bak nu de naanbroodjes in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de kip-aubergine-stoof over de borden. Sprenkel er met een lepel wat van de aangemaakte yoghurt overheen. Maak af met de framboosjes en de blaadjes basilicum. Serveer samen met het naanbrood.

Kip aubergine stoof met ajvar en herfst framboosjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 300 gr ajvar
  • 1 st aubergine
  • 60 gr frambozen
  • 2 st kippenbout
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 2 st naanbrood
  • 0,5 teen knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 200 ml water

Benodigdheden

Snijplank, mesje, braadpan gietijzer/hapjespan + deksel, lepel, kommetje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de koeling en snijd de kip tussen de drumstick en de dij doormidden. Kruid met peper en zout.  Was de aubergine. Loop de frambozen na en was indien nodig heel voorzichtig in een kommetje met water. Pluk blaadjes basilicum. Maak de knoflook schoon.  

STAP 2 : SNIJDEN Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en die weer in de lengte doormidden. Snijd nu schuine reepjes van een halve cm. Kruid goed met een beetje zout. 

STAP 3 : BAKKEN Verwarm de braadpan/hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en laat heet worden. Bak de kipdelen mooi bruin gedurende 5 - 8 minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog 5 - 6 minuten mee. Voeg nu de aangegeven hoeveelheid water en de ajvar toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten rustig stoven met deksel. Roer om de 10 minuten even goed door.

STAP 4 : MENGEN Meng ondertussen de knoflook door de yoghurt en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : BAKKEN Bak nu de naanbroodjes in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de kip-aubergine-stoof over de borden. Sprenkel er met een lepel wat van de aangemaakte yoghurt overheen. Maak af met de framboosjes en de blaadjes basilicum. Serveer samen met het naanbrood.

Kip aubergine stoof met ajvar en herfst framboosjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 400 gr ajvar
  • 1,5 st aubergine
  • 90 gr frambozen
  • 3 st kippenbout
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 3 st naanbrood
  • 0,75 teen knoflook
  • 15 gr basilicum
  • 200 ml water

Benodigdheden

Snijplank, mesje, braadpan gietijzer/hapjespan + deksel, lepel, kommetje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de koeling en snijd de kip tussen de drumstick en de dij doormidden. Kruid met peper en zout.  Was de aubergine. Loop de frambozen na en was indien nodig heel voorzichtig in een kommetje met water. Pluk blaadjes basilicum. Maak de knoflook schoon.  

STAP 2 : SNIJDEN Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en die weer in de lengte doormidden. Snijd nu schuine reepjes van een halve cm. Kruid goed met een beetje zout. 

STAP 3 : BAKKEN Verwarm de braadpan/hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en laat heet worden. Bak de kipdelen mooi bruin gedurende 5 - 8 minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog 5 - 6 minuten mee. Voeg nu de aangegeven hoeveelheid water en de ajvar toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten rustig stoven met deksel. Roer om de 10 minuten even goed door.

STAP 4 : MENGEN Meng ondertussen de knoflook door de yoghurt en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : BAKKEN Bak nu de naanbroodjes in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de kip-aubergine-stoof over de borden. Sprenkel er met een lepel wat van de aangemaakte yoghurt overheen. Maak af met de framboosjes en de blaadjes basilicum. Serveer samen met het naanbrood.

Kip aubergine stoof met ajvar en herfst framboosjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 500 gr ajvar
  • 2 st aubergine
  • 120 gr frambozen
  • 4 st kippenbout
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 4 st naanbrood
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr basilicum
  • 300 ml water

Benodigdheden

Snijplank, mesje, braadpan gietijzer/hapjespan + deksel, lepel, kommetje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de koeling en snijd de kip tussen de drumstick en de dij doormidden. Kruid met peper en zout.  Was de aubergine. Loop de frambozen na en was indien nodig heel voorzichtig in een kommetje met water. Pluk blaadjes basilicum. Maak de knoflook schoon.  

STAP 2 : SNIJDEN Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en die weer in de lengte doormidden. Snijd nu schuine reepjes van een halve cm. Kruid goed met een beetje zout. 

STAP 3 : BAKKEN Verwarm de braadpan/hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en laat heet worden. Bak de kipdelen mooi bruin gedurende 5 - 8 minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog 5 - 6 minuten mee. Voeg nu de aangegeven hoeveelheid water en de ajvar toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten rustig stoven met deksel. Roer om de 10 minuten even goed door.

STAP 4 : MENGEN Meng ondertussen de knoflook door de yoghurt en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : BAKKEN Bak nu de naanbroodjes in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de kip-aubergine-stoof over de borden. Sprenkel er met een lepel wat van de aangemaakte yoghurt overheen. Maak af met de framboosjes en de blaadjes basilicum. Serveer samen met het naanbrood.

Kip aubergine stoof met ajvar en herfst framboosjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 600 gr ajvar
  • 2,5 st aubergine
  • 150 gr frambozen
  • 5 st kippenbout
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 5 st naanbrood
  • 1,25 teen knoflook
  • 25 gr basilicum
  • 300 ml water

Benodigdheden

Snijplank, mesje, braadpan gietijzer/hapjespan + deksel, lepel, kommetje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de koeling en snijd de kip tussen de drumstick en de dij doormidden. Kruid met peper en zout.  Was de aubergine. Loop de frambozen na en was indien nodig heel voorzichtig in een kommetje met water. Pluk blaadjes basilicum. Maak de knoflook schoon.  

STAP 2 : SNIJDEN Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en die weer in de lengte doormidden. Snijd nu schuine reepjes van een halve cm. Kruid goed met een beetje zout. 

STAP 3 : BAKKEN Verwarm de braadpan/hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en laat heet worden. Bak de kipdelen mooi bruin gedurende 5 - 8 minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog 5 - 6 minuten mee. Voeg nu de aangegeven hoeveelheid water en de ajvar toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten rustig stoven met deksel. Roer om de 10 minuten even goed door.

STAP 4 : MENGEN Meng ondertussen de knoflook door de yoghurt en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : BAKKEN Bak nu de naanbroodjes in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de kip-aubergine-stoof over de borden. Sprenkel er met een lepel wat van de aangemaakte yoghurt overheen. Maak af met de framboosjes en de blaadjes basilicum. Serveer samen met het naanbrood.

Kip aubergine stoof met ajvar en herfst framboosjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 700 gr ajvar
  • 3 st aubergine
  • 180 gr frambozen
  • 6 st kippenbout
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 6 st naanbrood
  • 1,5 teen knoflook
  • 30 gr basilicum
  • 400 ml water

Benodigdheden

Snijplank, mesje, braadpan gietijzer/hapjespan + deksel, lepel, kommetje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de koeling en snijd de kip tussen de drumstick en de dij doormidden. Kruid met peper en zout.  Was de aubergine. Loop de frambozen na en was indien nodig heel voorzichtig in een kommetje met water. Pluk blaadjes basilicum. Maak de knoflook schoon.  

STAP 2 : SNIJDEN Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en die weer in de lengte doormidden. Snijd nu schuine reepjes van een halve cm. Kruid goed met een beetje zout. 

STAP 3 : BAKKEN Verwarm de braadpan/hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en laat heet worden. Bak de kipdelen mooi bruin gedurende 5 - 8 minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog 5 - 6 minuten mee. Voeg nu de aangegeven hoeveelheid water en de ajvar toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten rustig stoven met deksel. Roer om de 10 minuten even goed door.

STAP 4 : MENGEN Meng ondertussen de knoflook door de yoghurt en kruid met peper, zout en olijfolie.

STAP 5 : BAKKEN Bak nu de naanbroodjes in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de kip-aubergine-stoof over de borden. Sprenkel er met een lepel wat van de aangemaakte yoghurt overheen. Maak af met de framboosjes en de blaadjes basilicum. Serveer samen met het naanbrood.