Khao Pad met speklapjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 1 stuks speklapjes
  • 0,5 stuks broccoli
  • 0,5 stuks courgette
  • 1 stuks eieren
  • 0,5 bos lente ui
  • 0,5 stuks rode peper
  • 15 gram koriander
  • 3 eetlepels zoetzure woksaus
  • 100 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

Zonnebloemolie of sesamolie, peper & zout.

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens in de koelkast afkoelen. Was de broccoli, courgette en lente ui grondig. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer de spekreepjes met de helft van de Thai sweet & sour stirfry saus. Pluk de korianderblaadjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de steel snijden we in plakken en vervolgens in schuine reepjes. (Hoe fijner gesneden hoe sneller klaar!) Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Snijd de courgette in vieren in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette vervolgens in schuine reepjes. Kluts de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN/WOKKEN Wok in hete olie de broccoli, ui en courgette gedurende 5 á 8 minuten beetgaar. Haal alles uit de pan en leg opzij. Bak vervolgens in dezelfde pan de spekreepjes 5 minuten goudbruin en laat desgewenst even uitlekken in een zeef en voeg deze toe aan de groenten. Bak daarna de geklutste eieren in dezelfde wok tot roerei. Voeg de koude rijst toe aan de roereieren en wok vervolgens nog 5 minuten.

STAP 4 MENGEN Meng nu de groenten en het vlees samen met de rijst en de eieren goed door elkaar. Breng op smaak met de overgebleven woksaus.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de gebakken rijst over de kommen en dresseer met geplukte blaadjes koriander.

Khao Pad met speklapjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 2 stuks speklapjes
  • 1 stuks broccoli
  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks eieren
  • 1 bos lente ui
  • 0,5 stuks rode peper
  • 30 gram koriander
  • 6 eetlepels zoetzure woksaus
  • 200 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

Zonnebloemolie of sesamolie, peper & zout.

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens in de koelkast afkoelen. Was de broccoli, courgette en lente ui grondig. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer de spekreepjes met de helft van de Thai sweet & sour stirfry saus. Pluk de korianderblaadjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de steel snijden we in plakken en vervolgens in schuine reepjes. (Hoe fijner gesneden hoe sneller klaar!) Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Snijd de courgette in vieren in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette vervolgens in schuine reepjes. Kluts de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN/WOKKEN Wok in hete olie de broccoli, ui en courgette gedurende 5 á 8 minuten beetgaar. Haal alles uit de pan en leg opzij. Bak vervolgens in dezelfde pan de spekreepjes 5 minuten goudbruin en laat desgewenst even uitlekken in een zeef en voeg deze toe aan de groenten. Bak daarna de geklutste eieren in dezelfde wok tot roerei. Voeg de koude rijst toe aan de roereieren en wok vervolgens nog 5 minuten.

STAP 4 MENGEN Meng nu de groenten en het vlees samen met de rijst en de eieren goed door elkaar. Breng op smaak met de overgebleven woksaus.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de gebakken rijst over de kommen en dresseer met geplukte blaadjes koriander.

Khao Pad met speklapjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 3 stuks speklapjes
  • 1 stuks broccoli
  • 1,5 stuks courgette
  • 3 stuks eieren
  • 1 bos lente ui
  • 0,5 stuks rode peper
  • 45 gram koriander
  • 9 eetlepels zoetzure woksaus
  • 300 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

Zonnebloemolie of sesamolie, peper & zout.

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens in de koelkast afkoelen. Was de broccoli, courgette en lente ui grondig. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer de spekreepjes met de helft van de Thai sweet & sour stirfry saus. Pluk de korianderblaadjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de steel snijden we in plakken en vervolgens in schuine reepjes. (Hoe fijner gesneden hoe sneller klaar!) Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Snijd de courgette in vieren in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette vervolgens in schuine reepjes. Kluts de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN/WOKKEN Wok in hete olie de broccoli, ui en courgette gedurende 5 á 8 minuten beetgaar. Haal alles uit de pan en leg opzij. Bak vervolgens in dezelfde pan de spekreepjes 5 minuten goudbruin en laat desgewenst even uitlekken in een zeef en voeg deze toe aan de groenten. Bak daarna de geklutste eieren in dezelfde wok tot roerei. Voeg de koude rijst toe aan de roereieren en wok vervolgens nog 5 minuten.

STAP 4 MENGEN Meng nu de groenten en het vlees samen met de rijst en de eieren goed door elkaar. Breng op smaak met de overgebleven woksaus.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de gebakken rijst over de kommen en dresseer met geplukte blaadjes koriander.

Khao Pad met speklapjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 4 stuks speklapjes
  • 2 stuks broccoli
  • 2 stuks courgette
  • 4 stuks eieren
  • 2 bosjes lente ui
  • 0,5 stuks rode peper
  • 60 gram koriander
  • 12 eetlepels zoetzure woksaus
  • 400 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

Zonnebloemolie of sesamolie, peper & zout.

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens in de koelkast afkoelen. Was de broccoli, courgette en lente ui grondig. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer de spekreepjes met de helft van de Thai sweet & sour stirfry saus. Pluk de korianderblaadjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de steel snijden we in plakken en vervolgens in schuine reepjes. (Hoe fijner gesneden hoe sneller klaar!) Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Snijd de courgette in vieren in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette vervolgens in schuine reepjes. Kluts de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN/WOKKEN Wok in hete olie de broccoli, ui en courgette gedurende 5 á 8 minuten beetgaar. Haal alles uit de pan en leg opzij. Bak vervolgens in dezelfde pan de spekreepjes 5 minuten goudbruin en laat desgewenst even uitlekken in een zeef en voeg deze toe aan de groenten. Bak daarna de geklutste eieren in dezelfde wok tot roerei. Voeg de koude rijst toe aan de roereieren en wok vervolgens nog 5 minuten.

STAP 4 MENGEN Meng nu de groenten en het vlees samen met de rijst en de eieren goed door elkaar. Breng op smaak met de overgebleven woksaus.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de gebakken rijst over de kommen en dresseer met geplukte blaadjes koriander.

Khao Pad met speklapjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 5 stuks speklapjes
  • 3 stuks broccoli
  • 2 stuks courgette
  • 5 stuks eieren
  • 2 bosjes lente ui
  • 0,5 stuks rode peper
  • 75 gram koriander
  • 15 eetlepels zoetzure woksaus
  • 500 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

Zonnebloemolie of sesamolie, peper & zout.

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens in de koelkast afkoelen. Was de broccoli, courgette en lente ui grondig. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer de spekreepjes met de helft van de Thai sweet & sour stirfry saus. Pluk de korianderblaadjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de steel snijden we in plakken en vervolgens in schuine reepjes. (Hoe fijner gesneden hoe sneller klaar!) Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Snijd de courgette in vieren in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette vervolgens in schuine reepjes. Kluts de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN/WOKKEN Wok in hete olie de broccoli, ui en courgette gedurende 5 á 8 minuten beetgaar. Haal alles uit de pan en leg opzij. Bak vervolgens in dezelfde pan de spekreepjes 5 minuten goudbruin en laat desgewenst even uitlekken in een zeef en voeg deze toe aan de groenten. Bak daarna de geklutste eieren in dezelfde wok tot roerei. Voeg de koude rijst toe aan de roereieren en wok vervolgens nog 5 minuten.

STAP 4 MENGEN Meng nu de groenten en het vlees samen met de rijst en de eieren goed door elkaar. Breng op smaak met de overgebleven woksaus.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de gebakken rijst over de kommen en dresseer met geplukte blaadjes koriander.

Khao Pad met speklapjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 6 stuks speklapjes
  • 3 stuks broccoli
  • 3 stuks courgette
  • 6 stuks eieren
  • 2 bosjes lente ui
  • 0,5 stuks rode peper
  • 90 gram koriander
  • 18 eetlepels zoetzure woksaus
  • 600 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

Zonnebloemolie of sesamolie, peper & zout.

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Laat de rijst vervolgens in de koelkast afkoelen. Was de broccoli, courgette en lente ui grondig. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en marineer de spekreepjes met de helft van de Thai sweet & sour stirfry saus. Pluk de korianderblaadjes.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de steel snijden we in plakken en vervolgens in schuine reepjes. (Hoe fijner gesneden hoe sneller klaar!) Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Snijd de courgette in vieren in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette vervolgens in schuine reepjes. Kluts de eieren en breng deze op smaak met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN/WOKKEN Wok in hete olie de broccoli, ui en courgette gedurende 5 á 8 minuten beetgaar. Haal alles uit de pan en leg opzij. Bak vervolgens in dezelfde pan de spekreepjes 5 minuten goudbruin en laat desgewenst even uitlekken in een zeef en voeg deze toe aan de groenten. Bak daarna de geklutste eieren in dezelfde wok tot roerei. Voeg de koude rijst toe aan de roereieren en wok vervolgens nog 5 minuten.

STAP 4 MENGEN Meng nu de groenten en het vlees samen met de rijst en de eieren goed door elkaar. Breng op smaak met de overgebleven woksaus.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de gebakken rijst over de kommen en dresseer met geplukte blaadjes koriander.