Kabeljauw uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Heb je geen keukenmachine in huis? Je kunt het amandelschaafsel en peterselie ook fi jn snijden en daarna met je handen kneden.

Ingredienten

  • 100 gram kabeljauw
  • 200 gram krieltjes
  • 2 stuks shanghai paksoi
  • 1/2 stuk citroen
  • 30 gram peterselie
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 30 gram boter

Benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier, 1 hapjespan, 1 keukenmachine of blender, snijplank & mesje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp en pers de citroen. Mix in de keukenmachine of blender de (zachte) boter, het amandelschaafsel, de peterselie en 2/3 van het citroensap en -rasp tot een botercrème. Kruid met zout en peper.

Leg de krieltjes op een grote bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven, leg er de kabeljauwfilet op. Smeer de kabeljauwfilet in met de botercréme. Plaats ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de vis net gaar is en bijna uit elkaar valt.

Snijd ondertussen de paksoi in vieren en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de paksoi 4 minuten in aan. Voeg de rest van het sap en de rasp van de citroen aan toe en kruid met zout en peper. Zorg dat de paksoi lekker krokant blijft.

Verdeel de paksoi over 2 borden en schep er de krieltjes op. Leg er met behulp van een spatel voorzichtig de kabeljauwfilet op.

Kabeljauw uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Heb je geen keukenmachine in huis? Je kunt het amandelschaafsel en peterselie ook fi jn snijden en daarna met je handen kneden.

Ingredienten

  • 200 gram kabeljauw
  • 400 gram krieltjes
  • 3 stuks shanghai paksoi
  • 1/2 stuk citroen
  • 30 gram peterselie
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 30 gram boter

Benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier, 1 hapjespan, 1 keukenmachine of blender, snijplank & mesje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp en pers de citroen. Mix in de keukenmachine of blender de (zachte) boter, het amandelschaafsel, de peterselie en 2/3 van het citroensap en -rasp tot een botercrème. Kruid met zout en peper.

Leg de krieltjes op een grote bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven, leg er de kabeljauwfilet op. Smeer de kabeljauwfilet in met de botercréme. Plaats ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de vis net gaar is en bijna uit elkaar valt.

Snijd ondertussen de paksoi in vieren en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de paksoi 4 minuten in aan. Voeg de rest van het sap en de rasp van de citroen aan toe en kruid met zout en peper. Zorg dat de paksoi lekker krokant blijft.

Verdeel de paksoi over 2 borden en schep er de krieltjes op. Leg er met behulp van een spatel voorzichtig de kabeljauwfilet op.

Kabeljauw uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Heb je geen keukenmachine in huis? Je kunt het amandelschaafsel en peterselie ook fi jn snijden en daarna met je handen kneden.

Ingredienten

  • 300 gram kabeljauw
  • 600 gram krieltjes
  • 4 stuks shanghai paksoi
  • 1/2 stuk citroen
  • 30 gram peterselie
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 30 gram boter

Benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier, 1 hapjespan, 1 keukenmachine of blender, snijplank & mesje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp en pers de citroen. Mix in de keukenmachine of blender de (zachte) boter, het amandelschaafsel, de peterselie en 2/3 van het citroensap en -rasp tot een botercrème. Kruid met zout en peper.

Leg de krieltjes op een grote bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven, leg er de kabeljauwfilet op. Smeer de kabeljauwfilet in met de botercréme. Plaats ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de vis net gaar is en bijna uit elkaar valt.

Snijd ondertussen de paksoi in vieren en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de paksoi 4 minuten in aan. Voeg de rest van het sap en de rasp van de citroen aan toe en kruid met zout en peper. Zorg dat de paksoi lekker krokant blijft.

Verdeel de paksoi over 2 borden en schep er de krieltjes op. Leg er met behulp van een spatel voorzichtig de kabeljauwfilet op.

Kabeljauw uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Heb je geen keukenmachine in huis? Je kunt het amandelschaafsel en peterselie ook fi jn snijden en daarna met je handen kneden.

Ingredienten

  • 400 gram kabeljauw
  • 800 gram krieltjes
  • 5 stuks shanghai paksoi
  • 1 stuk citroen
  • 500 gram peterselie
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 60 gram boter

Benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier, 1 hapjespan, 1 keukenmachine of blender, snijplank & mesje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp en pers de citroen. Mix in de keukenmachine of blender de (zachte) boter, het amandelschaafsel, de peterselie en 2/3 van het citroensap en -rasp tot een botercrème. Kruid met zout en peper.

Leg de krieltjes op een grote bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven, leg er de kabeljauwfilet op. Smeer de kabeljauwfilet in met de botercréme. Plaats ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de vis net gaar is en bijna uit elkaar valt.

Snijd ondertussen de paksoi in vieren en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de paksoi 4 minuten in aan. Voeg de rest van het sap en de rasp van de citroen aan toe en kruid met zout en peper. Zorg dat de paksoi lekker krokant blijft.

Verdeel de paksoi over 2 borden en schep er de krieltjes op. Leg er met behulp van een spatel voorzichtig de kabeljauwfilet op.

Kabeljauw uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Heb je geen keukenmachine in huis? Je kunt het amandelschaafsel en peterselie ook fi jn snijden en daarna met je handen kneden.

Ingredienten

  • 500 gram kabeljauw
  • 1000 gram krieltjes
  • 6 stuks shanghai paksoi
  • 1 stuk citroen
  • 50 gram peterselie
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 60 gram boter

Benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier, 1 hapjespan, 1 keukenmachine of blender, snijplank & mesje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp en pers de citroen. Mix in de keukenmachine of blender de (zachte) boter, het amandelschaafsel, de peterselie en 2/3 van het citroensap en -rasp tot een botercrème. Kruid met zout en peper.

Leg de krieltjes op een grote bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven, leg er de kabeljauwfilet op. Smeer de kabeljauwfilet in met de botercréme. Plaats ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de vis net gaar is en bijna uit elkaar valt.

Snijd ondertussen de paksoi in vieren en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de paksoi 4 minuten in aan. Voeg de rest van het sap en de rasp van de citroen aan toe en kruid met zout en peper. Zorg dat de paksoi lekker krokant blijft.

Verdeel de paksoi over 2 borden en schep er de krieltjes op. Leg er met behulp van een spatel voorzichtig de kabeljauwfilet op.

Kabeljauw uit de oven Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Heb je geen keukenmachine in huis? Je kunt het amandelschaafsel en peterselie ook fi jn snijden en daarna met je handen kneden.

Ingredienten

  • 600 gram kabeljauw
  • 1200 gram krieltjes
  • 7 stuks shanghai paksoi
  • 1 stuk citroen
  • 60 gram peterselie
  • 90 gram amandelschaafsel
  • 90 gram boter

Benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier, 1 hapjespan, 1 keukenmachine of blender, snijplank & mesje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp en pers de citroen. Mix in de keukenmachine of blender de (zachte) boter, het amandelschaafsel, de peterselie en 2/3 van het citroensap en -rasp tot een botercrème. Kruid met zout en peper.

Leg de krieltjes op een grote bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven, leg er de kabeljauwfilet op. Smeer de kabeljauwfilet in met de botercréme. Plaats ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de vis net gaar is en bijna uit elkaar valt.

Snijd ondertussen de paksoi in vieren en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de paksoi 4 minuten in aan. Voeg de rest van het sap en de rasp van de citroen aan toe en kruid met zout en peper. Zorg dat de paksoi lekker krokant blijft.

Verdeel de paksoi over 2 borden en schep er de krieltjes op. Leg er met behulp van een spatel voorzichtig de kabeljauwfilet op.