Gevulde kippen-tomatensoep Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij. 

Ingredienten

  • 2 stuks drumsticks
  • 0,5 tros tros tomaten
  • 0,5 stuks knolselderij
  • 1 stuks ui
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 1 teen knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 0,5 stuks meergranenbrood

Beschrijving

Heerlijke gevulde kippen-tomatensoep met brood. 

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

Breng de drumsticks, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag, en laat zachtjes koken met de deksel op de pan voor 10 minuten.

Snijd ondertussen de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes.

Voeg nadat de kip 10 minuten gekookt heeft, de knolselderij en de tomatenblokjes toe, en laat ook weer 10 minuten koken.

Voeg als de knolselderij en de tomaat 10 minuten gekookt hebben (en de kip dus in totaal 20 minuten) de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten.

Na in totaal 30 minuten koken zouden de kippendrumsticks, de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door het vlees even los te duwen van het bot met een lepel, en de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel. Is de kip nog niet helemaal gaar of twijfel je? Kook de soep dan voor de zekerheid nog 10 minuten extra.

Haal de drumsticks en de laurier uit de soep en duw met een lepel het vlees van de botten. De huid en de botten kun je wegdoen, die hebben hun smaak al afgegeven. Voeg het geplukte kippenvlees weer toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een dikke plak brood.

Gevulde kippen-tomatensoep Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij. 

Ingredienten

  • 4 stuks drumsticks
  • 1 tros tros tomaten
  • 0,5 stuks knolselderij
  • 1 stuks ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 stuks meergranenbrood

Beschrijving

Heerlijke gevulde kippen-tomatensoep met brood. 

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

Breng de drumsticks, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag, en laat zachtjes koken met de deksel op de pan voor 10 minuten.

Snijd ondertussen de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes.

Voeg nadat de kip 10 minuten gekookt heeft, de knolselderij en de tomatenblokjes toe, en laat ook weer 10 minuten koken.

Voeg als de knolselderij en de tomaat 10 minuten gekookt hebben (en de kip dus in totaal 20 minuten) de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten.

Na in totaal 30 minuten koken zouden de kippendrumsticks, de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door het vlees even los te duwen van het bot met een lepel, en de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel. Is de kip nog niet helemaal gaar of twijfel je? Kook de soep dan voor de zekerheid nog 10 minuten extra.

Haal de drumsticks en de laurier uit de soep en duw met een lepel het vlees van de botten. De huid en de botten kun je wegdoen, die hebben hun smaak al afgegeven. Voeg het geplukte kippenvlees weer toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een dikke plak brood.

Gevulde kippen-tomatensoep Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij. 

Ingredienten

  • 6 stuks drumsticks
  • 1 tros tros tomaten
  • 0,5 stuks knolselderij
  • 1 stuks ui
  • 2 liter kippenbouillon
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 stuks meergranenbrood

Beschrijving

Heerlijke gevulde kippen-tomatensoep met brood. 

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

Breng de drumsticks, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag, en laat zachtjes koken met de deksel op de pan voor 10 minuten.

Snijd ondertussen de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes.

Voeg nadat de kip 10 minuten gekookt heeft, de knolselderij en de tomatenblokjes toe, en laat ook weer 10 minuten koken.

Voeg als de knolselderij en de tomaat 10 minuten gekookt hebben (en de kip dus in totaal 20 minuten) de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten.

Na in totaal 30 minuten koken zouden de kippendrumsticks, de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door het vlees even los te duwen van het bot met een lepel, en de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel. Is de kip nog niet helemaal gaar of twijfel je? Kook de soep dan voor de zekerheid nog 10 minuten extra.

Haal de drumsticks en de laurier uit de soep en duw met een lepel het vlees van de botten. De huid en de botten kun je wegdoen, die hebben hun smaak al afgegeven. Voeg het geplukte kippenvlees weer toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een dikke plak brood.

Gevulde kippen-tomatensoep Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij. 

Ingredienten

  • 8 stuks drumsticks
  • 2 tros tros tomaten
  • 1 stuks knolselderij
  • 2 stuks ui
  • 2 liter kippenbouillon
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 stuks meergranenbrood

Beschrijving

Heerlijke gevulde kippen-tomatensoep met brood. 

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

Breng de drumsticks, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag, en laat zachtjes koken met de deksel op de pan voor 10 minuten.

Snijd ondertussen de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes.

Voeg nadat de kip 10 minuten gekookt heeft, de knolselderij en de tomatenblokjes toe, en laat ook weer 10 minuten koken.

Voeg als de knolselderij en de tomaat 10 minuten gekookt hebben (en de kip dus in totaal 20 minuten) de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten.

Na in totaal 30 minuten koken zouden de kippendrumsticks, de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door het vlees even los te duwen van het bot met een lepel, en de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel. Is de kip nog niet helemaal gaar of twijfel je? Kook de soep dan voor de zekerheid nog 10 minuten extra.

Haal de drumsticks en de laurier uit de soep en duw met een lepel het vlees van de botten. De huid en de botten kun je wegdoen, die hebben hun smaak al afgegeven. Voeg het geplukte kippenvlees weer toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een dikke plak brood.

Gevulde kippen-tomatensoep Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij. 

Ingredienten

  • 10 stuks drumsticks
  • 2 tros tros tomaten
  • 1 stuks knolselderij
  • 2 stuks ui
  • 3 liter kippenbouillon
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 4 tenen knoflook
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 stuks meergranenbrood

Beschrijving

Heerlijke gevulde kippen-tomatensoep met brood. 

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

Breng de drumsticks, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag, en laat zachtjes koken met de deksel op de pan voor 10 minuten.

Snijd ondertussen de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes.

Voeg nadat de kip 10 minuten gekookt heeft, de knolselderij en de tomatenblokjes toe, en laat ook weer 10 minuten koken.

Voeg als de knolselderij en de tomaat 10 minuten gekookt hebben (en de kip dus in totaal 20 minuten) de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten.

Na in totaal 30 minuten koken zouden de kippendrumsticks, de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door het vlees even los te duwen van het bot met een lepel, en de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel. Is de kip nog niet helemaal gaar of twijfel je? Kook de soep dan voor de zekerheid nog 10 minuten extra.

Haal de drumsticks en de laurier uit de soep en duw met een lepel het vlees van de botten. De huid en de botten kun je wegdoen, die hebben hun smaak al afgegeven. Voeg het geplukte kippenvlees weer toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een dikke plak brood.

Gevulde kippen-tomatensoep Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij. 

Ingredienten

  • 12 stuks drumsticks
  • 3 tros tros tomaten
  • 1 stuks knolselderij
  • 3 stuks ui
  • 4 liter kippenbouillon
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 tenen knoflook
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 stuks meergranenbrood

Beschrijving

Heerlijke gevulde kippen-tomatensoep met brood. 

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

Breng de drumsticks, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag, en laat zachtjes koken met de deksel op de pan voor 10 minuten.

Snijd ondertussen de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes.

Voeg nadat de kip 10 minuten gekookt heeft, de knolselderij en de tomatenblokjes toe, en laat ook weer 10 minuten koken.

Voeg als de knolselderij en de tomaat 10 minuten gekookt hebben (en de kip dus in totaal 20 minuten) de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten.

Na in totaal 30 minuten koken zouden de kippendrumsticks, de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door het vlees even los te duwen van het bot met een lepel, en de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel. Is de kip nog niet helemaal gaar of twijfel je? Kook de soep dan voor de zekerheid nog 10 minuten extra.

Haal de drumsticks en de laurier uit de soep en duw met een lepel het vlees van de botten. De huid en de botten kun je wegdoen, die hebben hun smaak al afgegeven. Voeg het geplukte kippenvlees weer toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een dikke plak brood.