Geroosterde asperges met zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om!

Ingredienten

  • 250 gram witte asperges
  • 75 gram gerookte zalm
  • 50 gram cherry tomaatjes
  • 1/2 stuk puntpaprika
  • 1/2 blik kikkererwten
  • 1/4 bakje rucola cress
  • 1/2 stuk rode ui
  • 1/2 sachet citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Snijd de zalm in stukken, en knip de cress.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de zalm over de groente. Lepel het vocht uit de ovenschaal eroverheen en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperges met zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om!

Ingredienten

  • 500 gram witte asperges
  • 150 gram gerookte zalm
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 1 stuk puntpaprika
  • 3/4 blik kikkererwten
  • 1/4 bakje rucola cress
  • 1 stuk rode ui
  • 1 sachet citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Snijd de zalm in stukken, en knip de cress.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de zalm over de groente. Lepel het vocht uit de ovenschaal eroverheen en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperges met zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om!

Ingredienten

  • 1000 gram witte asperges
  • 225 gram gerookte zalm
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1 stuk puntpaprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 2/4 bakje rucola cress
  • 1 stuk rode ui
  • 1 sachet citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Snijd de zalm in stukken, en knip de cress.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de zalm over de groente. Lepel het vocht uit de ovenschaal eroverheen en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperges met zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om!

Ingredienten

  • 1000 gram witte asperges
  • 300 gram gerookte zalm
  • 300 gram cherry tomaatjes
  • 1 1/2 stuks puntpaprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 3/4 bakje rucola cress
  • 1 1/2 stuk rode ui
  • 2 sachets citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Snijd de zalm in stukken, en knip de cress.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de zalm over de groente. Lepel het vocht uit de ovenschaal eroverheen en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperges met zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om!

Ingredienten

  • 1250 gram witte asperges
  • 375 gram gerookte zalm
  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 1/2 blik kikkererwten
  • 1 bakje rucola cress
  • 2 stuks rode ui
  • 2 sachets citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Snijd de zalm in stukken, en knip de cress.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de zalm over de groente. Lepel het vocht uit de ovenschaal eroverheen en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperges met zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om!

Ingredienten

  • 1500 gram witte asperges
  • 450 gram gerookte zalm
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 2 stuks puntpaprika
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 bakje rucola cress
  • 2 stuks rode ui
  • 2 sachets citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Snijd de zalm in stukken, en knip de cress.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de zalm over de groente. Lepel het vocht uit de ovenschaal eroverheen en bestrooi met de cress.