Geroosterde asperge salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om! Je kunt de eieren ook koken in plaats van pocheren. Kook ze dan zacht, zodat de dooier nog niet gestold is.

Ingredienten

  • 250 gram witte asperges
  • 2 stuks eieren
  • 50 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuk puntpaprika
  • 2/4 blik kikkererwten
  • 1/4 bakje rucola cress
  • 1/2 stuk rode ui
  • 1/2 sachet citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje, kookpan

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een lekkere scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Roer nu absoluut niet door, maar laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de eitjes over de borden. Lepel er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperge salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om! Je kunt de eieren ook koken in plaats van pocheren. Kook ze dan zacht, zodat de dooier nog niet gestold is.

Ingredienten

  • 500 gram witte asperges
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuk puntpaprika
  • 3/4 blik kikkererwten
  • 1/4 bakje rucola cress
  • 1 stuk rode ui
  • 1 sachet citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje, kookpan

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een lekkere scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Roer nu absoluut niet door, maar laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de eitjes over de borden. Lepel er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperge salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om! Je kunt de eieren ook koken in plaats van pocheren. Kook ze dan zacht, zodat de dooier nog niet gestold is.

Ingredienten

  • 750 gram witte asperges
  • 6 stuks eieren
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuk puntpaprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 1/2 bakje rucola cress
  • 1 stuk rode ui
  • 1 sachet citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje, kookpan

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een lekkere scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Roer nu absoluut niet door, maar laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de eitjes over de borden. Lepel er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperge salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om! Je kunt de eieren ook koken in plaats van pocheren. Kook ze dan zacht, zodat de dooier nog niet gestold is.

Ingredienten

  • 1000 gram witte asperges
  • 8 stuks eieren
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 1/2 stuks puntpaprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 3/4 bakje rucola cress
  • 1 1/2 stuk rode ui
  • 2 sachets citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje, kookpan

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een lekkere scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Roer nu absoluut niet door, maar laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de eitjes over de borden. Lepel er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperge salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om! Je kunt de eieren ook koken in plaats van pocheren. Kook ze dan zacht, zodat de dooier nog niet gestold is.

Ingredienten

  • 1250 gram witte asperges
  • 10 stuks eieren
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 1/2 blikken kikkererwten
  • 1 bakje rucola cress
  • 2 stuks rode ui
  • 2 sachet citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje, kookpan

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een lekkere scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Roer nu absoluut niet door, maar laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de eitjes over de borden. Lepel er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.

Geroosterde asperge salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

Het zomerse weer heeft lang op zich laten wachten, dat betekent helaas ook dat de groene asperges dit jaar later geoogst kunnen worden dan verwacht. In jouw box zitten daarom nog witte asperges. Het gerecht is er niet minder lekker om! Je kunt de eieren ook koken in plaats van pocheren. Kook ze dan zacht, zodat de dooier nog niet gestold is.

Ingredienten

  • 1500 gram witte asperges
  • 12 stuks eieren
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks puntpaprika
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 bakje rucola cress
  • 2 stuks rode ui
  • 2 sachets citroenolie

Benodigdheden

1 ovenschaal, 1 brede kookpan, snijplank, dunschiller en mesje, kookpan

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges, snijd er de onderkant af en leg ze plat in een brede kookpan. Zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook en laat nog 3 minuten koken

STAP 2 SNIJDEN Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in niet te fijne stukken. Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen. Knip de cress.

STAP 3 OVEN Leg de ui en de paprika in een ovenschaal, bestrooi met het kerriepoeder en schenk er de citroenolie over. Kruid met zout en peper. Leg er de tomaatjes op. Plaats in de oven en laat 10 minuten roosteren.

STAP 4 TOEVOEGEN Haal de asperges uit de kookpan, dep goed droog . Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven, voeg de kikkererwten toe en leg er de asperges op. Laat nog ongeveer 10 minuten roosteren.

STAP 5 SNIJDEN Vul ondertussen een hoge kookpan met water en voeg er een lekkere scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe. Breng aan de kook. Breek de eieren afzonderlijk in koffiekopjes, zet het vuur lager en laat de eieren voorzichtig in het water zakken. Roer nu absoluut niet door, maar laat de eieren op deze manier 4 minuten pocheren. Schep voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

STAP 6 SERVEREN Verdeel de geroosterde groente, kikkererwten en asperges over diepe borden. Verdeel de eitjes over de borden. Lepel er het vocht uit de ovenschaal over en bestrooi met de cress.