Gepocheerd eitje met spinazie en notenrijst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 250 gram roma-pruimtomaten
  • 200 gram spinazie
  • 1 stuks ei
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks gele ui
  • 65 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Als je weet hoe je een eitje moet pocheren is dat handig, maar anders is er een makkelijkere manier. Neem 2 koffiekopjes en bekleed deze met een plastic folie, smeer deze in met een beetje olijfolie en breek hier de eitjes in open. Draai de bovenkant dicht en houd het dicht met een nietje, touwtje of ijzerdraadje.

Breng een pan met water aan de kook, zet het vuur uit en laat de “zakjes” ei er voorzichtig inzakken voor 6-8 minuten.

Bak ondertussen in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. Pak de eitjes voorzichtig uit het folie, leg ze op de spinazie en peper en zout ze.

Leg daartussen de halve gebakken tomaten.

Gepocheerd eitje met spinazie en notenrijst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 500 gram roma-pruimtomaten
  • 200 gram spinazie
  • 2 stuks eieren
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuks gele ui
  • 125 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Als je weet hoe je een eitje moet pocheren is dat handig, maar anders is er een makkelijkere manier. Neem 2 koffiekopjes en bekleed deze met een plastic folie, smeer deze in met een beetje olijfolie en breek hier de eitjes in open. Draai de bovenkant dicht en houd het dicht met een nietje, touwtje of ijzerdraadje.

Breng een pan met water aan de kook, zet het vuur uit en laat de “zakjes” ei er voorzichtig inzakken voor 6-8 minuten.

Bak ondertussen in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. Pak de eitjes voorzichtig uit het folie, leg ze op de spinazie en peper en zout ze.

Leg daartussen de halve gebakken tomaten.

Gepocheerd eitje met spinazie en notenrijst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 750 gram roma-pruimtomaten
  • 200 gram spinazie
  • 3 stuks eieren
  • 2 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stuks gele ui
  • 190 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Als je weet hoe je een eitje moet pocheren is dat handig, maar anders is er een makkelijkere manier. Neem 2 koffiekopjes en bekleed deze met een plastic folie, smeer deze in met een beetje olijfolie en breek hier de eitjes in open. Draai de bovenkant dicht en houd het dicht met een nietje, touwtje of ijzerdraadje.

Breng een pan met water aan de kook, zet het vuur uit en laat de “zakjes” ei er voorzichtig inzakken voor 6-8 minuten.

Bak ondertussen in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. Pak de eitjes voorzichtig uit het folie, leg ze op de spinazie en peper en zout ze.

Leg daartussen de halve gebakken tomaten.

Gepocheerd eitje met spinazie en notenrijst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 1000 gram roma-pruimtomaten
  • 400 gram spinazie
  • 4 stuks eieren
  • 2 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 4 tenen knoflook
  • 2 stuks gele ui
  • 250 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Als je weet hoe je een eitje moet pocheren is dat handig, maar anders is er een makkelijkere manier. Neem 2 koffiekopjes en bekleed deze met een plastic folie, smeer deze in met een beetje olijfolie en breek hier de eitjes in open. Draai de bovenkant dicht en houd het dicht met een nietje, touwtje of ijzerdraadje.

Breng een pan met water aan de kook, zet het vuur uit en laat de “zakjes” ei er voorzichtig inzakken voor 6-8 minuten.

Bak ondertussen in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. Pak de eitjes voorzichtig uit het folie, leg ze op de spinazie en peper en zout ze.

Leg daartussen de halve gebakken tomaten.

Gepocheerd eitje met spinazie en notenrijst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 1250 gram roma-pruimtomaten
  • 400 gram spinazie
  • 5 stuks eieren
  • 3 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 5 tenen knoflook
  • 3 stuks gele ui
  • 315 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Als je weet hoe je een eitje moet pocheren is dat handig, maar anders is er een makkelijkere manier. Neem 2 koffiekopjes en bekleed deze met een plastic folie, smeer deze in met een beetje olijfolie en breek hier de eitjes in open. Draai de bovenkant dicht en houd het dicht met een nietje, touwtje of ijzerdraadje.

Breng een pan met water aan de kook, zet het vuur uit en laat de “zakjes” ei er voorzichtig inzakken voor 6-8 minuten.

Bak ondertussen in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. Pak de eitjes voorzichtig uit het folie, leg ze op de spinazie en peper en zout ze.

Leg daartussen de halve gebakken tomaten.

Gepocheerd eitje met spinazie en notenrijst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (30 min)

Ingredienten

  • 1500 gram roma-pruimtomaten
  • 400 gram spinazie
  • 6 stuks eieren
  • 4 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 6 tenen knoflook
  • 4 stuks gele ui
  • 380 gram notenrijst

Benodigdheden

Kookpan, bakpan, hapjespan

Bereidingswijze

Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.

Was de spinazie grondig in ruim water.

Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer de tomaten en meng deze met de helft van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. 

Als je weet hoe je een eitje moet pocheren is dat handig, maar anders is er een makkelijkere manier. Neem 2 koffiekopjes en bekleed deze met een plastic folie, smeer deze in met een beetje olijfolie en breek hier de eitjes in open. Draai de bovenkant dicht en houd het dicht met een nietje, touwtje of ijzerdraadje.

Breng een pan met water aan de kook, zet het vuur uit en laat de “zakjes” ei er voorzichtig inzakken voor 6-8 minuten.

Bak ondertussen in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.

Voeg daarna de spinazie en de rest van de Marokkaanse kruiden toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. Pak de eitjes voorzichtig uit het folie, leg ze op de spinazie en peper en zout ze.

Leg daartussen de halve gebakken tomaten.