Gehaktballetjes, broccoli en gebakken kriel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 150 gram kalfsgehakt
  • 1 stuks broccoli
  • 100 gram trostomaten
  • 150 gram krieltjes
  • 0,5 stuks ei
  • 0,5 eetlepel paneermeel
  • 0,5 eetlepel garam masala

Benodigdheden

2x bakpan klein en groot, snijplank, mesje, steelpan

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Halveer de cocktailtomaatjes. Kruid het gehakt met zout en peper, garam masala, ei en paneermeel. Draai hiervan mooie gehaktballetjes. Leg de gehaktballetjes samen met tomaat in een ovenschaal of bakblik.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 : KOKEN Schuif de ovenschaal met gehaktballen en tomaat in de oven en verwarm deze ongeveer 15 minuten. Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie. 

STAP 4 : BAKKEN Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht en kruid met peper en zout. 

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de gehaktballetjes en tomaat op tafel.

Gehaktballetjes, broccoli en gebakken kriel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 300 gram kalfsgehakt
  • 1,5 stuks broccoli
  • 250 gram trostomaten
  • 300 gram krieltjes
  • 1 stuks ei
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel garam masala

Benodigdheden

2x bakpan klein en groot, snijplank, mesje, steelpan

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Halveer de cocktailtomaatjes. Kruid het gehakt met zout en peper, garam masala, ei en paneermeel. Draai hiervan mooie gehaktballetjes. Leg de gehaktballetjes samen met tomaat in een ovenschaal of bakblik.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 : KOKEN Schuif de ovenschaal met gehaktballen en tomaat in de oven en verwarm deze ongeveer 15 minuten. Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie. 

STAP 4 : BAKKEN Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht en kruid met peper en zout. 

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de gehaktballetjes en tomaat op tafel.

Gehaktballetjes, broccoli en gebakken kriel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 450 gram kalfsgehakt
  • 2 stuks broccoli
  • 250 gram trostomaten
  • 400 gram krieltjes
  • 1 stuks ei
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel garam masala

Benodigdheden

2x bakpan klein en groot, snijplank, mesje, steelpan

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Halveer de cocktailtomaatjes. Kruid het gehakt met zout en peper, garam masala, ei en paneermeel. Draai hiervan mooie gehaktballetjes. Leg de gehaktballetjes samen met tomaat in een ovenschaal of bakblik.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 : KOKEN Schuif de ovenschaal met gehaktballen en tomaat in de oven en verwarm deze ongeveer 15 minuten. Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie. 

STAP 4 : BAKKEN Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht en kruid met peper en zout. 

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de gehaktballetjes en tomaat op tafel.

Gehaktballetjes, broccoli en gebakken kriel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 600 gram kalfsgehakt
  • 2,5 stuks broccoli
  • 500 gram trostomaten
  • 500 gram krieltjes
  • 2 stuks ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels garam masala

Benodigdheden

2x bakpan klein en groot, snijplank, mesje, steelpan

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Halveer de cocktailtomaatjes. Kruid het gehakt met zout en peper, garam masala, ei en paneermeel. Draai hiervan mooie gehaktballetjes. Leg de gehaktballetjes samen met tomaat in een ovenschaal of bakblik.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 : KOKEN Schuif de ovenschaal met gehaktballen en tomaat in de oven en verwarm deze ongeveer 15 minuten. Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie. 

STAP 4 : BAKKEN Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht en kruid met peper en zout. 

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de gehaktballetjes en tomaat op tafel.

Gehaktballetjes, broccoli en gebakken kriel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 750 gram kalfsgehakt
  • 3 stuks broccoli
  • 500 gram trostomaten
  • 600 gram krieltjes
  • 2 stuks ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels garam masala

Benodigdheden

2x bakpan klein en groot, snijplank, mesje, steelpan

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Halveer de cocktailtomaatjes. Kruid het gehakt met zout en peper, garam masala, ei en paneermeel. Draai hiervan mooie gehaktballetjes. Leg de gehaktballetjes samen met tomaat in een ovenschaal of bakblik.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 : KOKEN Schuif de ovenschaal met gehaktballen en tomaat in de oven en verwarm deze ongeveer 15 minuten. Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie. 

STAP 4 : BAKKEN Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht en kruid met peper en zout. 

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de gehaktballetjes en tomaat op tafel.

Gehaktballetjes, broccoli en gebakken kriel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min)

Tip

Gebruik eventueel de verse kruiden uit de kruidenbox! Zo kun je salie,rozemarijn,olijvenkruid of tijm mee bakken met de kriel. 

Ingredienten

  • 900 gram kalfsgehakt
  • 4 stuks broccoli
  • 500 gram trostomaten
  • 700 gram krieltjes
  • 2 stuks ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels garam masala

Benodigdheden

2x bakpan klein en groot, snijplank, mesje, steelpan

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Breng in een steelpan water met wat zout aan de kook. Was de kriel, broccoli en tomaatjes goed. Halveer de cocktailtomaatjes. Kruid het gehakt met zout en peper, garam masala, ei en paneermeel. Draai hiervan mooie gehaktballetjes. Leg de gehaktballetjes samen met tomaat in een ovenschaal of bakblik.

STAP 2 : SNIJDEN Snijd het onderste stukje van de broccolisteel en vervolgens de hele broccoli met steel in parten. 

STAP 3 : KOKEN Schuif de ovenschaal met gehaktballen en tomaat in de oven en verwarm deze ongeveer 15 minuten. Kook de kriel in 10 à 15 minuten gaar in de steelpan. Giet af en laat even uitwassemen. Breng opnieuw water met zout aan de kook in de steelpan. Kook de broccoli parten in 3 à 5 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper, zout en olijfolie. 

STAP 4 : BAKKEN Verwarm de bakpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de gegaarde krieltjes mooi bruin. Prak de krieltjes licht en kruid met peper en zout. 

STAP 5 : GRILLEN Grill de parten broccoli mooi in de grillpan.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de broccoli en gebakken kriel over een mooie schaal en serveer samen met de gehaktballetjes en tomaat op tafel.