Gegrilde broccoli, tomatensalade en krieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 100 gr cherrytomaten
  • 0.5 st rode ui
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr krieltjes
  • 10 gr pittenmix
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, 2x kookpan, grillpan, saladekom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3:  Verwarm een grillpan. Kruid de broccoli met olie, peper en zout. Gril de parten broccoli 2-3 minuten per kant.  

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden. Maak af met de pittenmix.

Gegrilde broccoli, tomatensalade en krieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 st rode ui
  • 400 gr broccoli
  • 400 gr krieltjes
  • 20 gr pittenmix
  • 6 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, 2x kookpan, grillpan, saladekom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3:  Verwarm een grillpan. Kruid de broccoli met olie, peper en zout. Gril de parten broccoli 2-3 minuten per kant.  

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden. Maak af met de pittenmix.

Gegrilde broccoli, tomatensalade en krieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 300 gr cherrytomaten
  • 1.5 st rode ui
  • 600 gr broccoli
  • 600 gr krieltjes
  • 30 gr pittenmix
  • 9 el olijfolie
  • 3 el azijn
  • 3 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, 2x kookpan, grillpan, saladekom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3:  Verwarm een grillpan. Kruid de broccoli met olie, peper en zout. Gril de parten broccoli 2-3 minuten per kant.  

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden. Maak af met de pittenmix.

Gegrilde broccoli, tomatensalade en krieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 400 gr cherrytomaten
  • 2 st rode ui
  • 800 gr broccoli
  • 800 gr krieltjes
  • 40 gr pittenmix
  • 12 el olijfolie
  • 4 el azijn
  • 4 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, 2x kookpan, grillpan, saladekom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3:  Verwarm een grillpan. Kruid de broccoli met olie, peper en zout. Gril de parten broccoli 2-3 minuten per kant.  

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden. Maak af met de pittenmix.