Frisse witlofkriel salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 2 stuks witlof
  • 150 gram San Marzano tomaten
  • 150 gram krieltjes
  • 0,5 stuks appel
  • 50 gram walnoten
  • 1,5 eetlepel soja yoghurt
  • 0,5 eetlepel agave siroop
  • 0,5 stuks citroen

Benodigdheden

Kookpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Beschrijving

met San Marzano tomaat en walnoten

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. 

STAP 2 KOKEN Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar, eventueel samen met takjes oregano en tijm. Giet daarna af en laat ze uitstomen in de kookpan. 

STAP 3 SNIJDEN Was ondertussen de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd vervolgens de stronk in vieren in de lengte door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng de reepjes in een mengkom met de soja-yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, tomaat, lauwwarme krieltjes en de helft van de walnootjes in een mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en agave siroop.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de salade over de borden. Dresseer met de overgebleven walnootjes en eventueel nog met een beetje agavesiroop en citroenrasp.

Frisse witlofkriel salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 4 stuks witlof
  • 300 gram San Marzano tomaten
  • 300 gram krieltjes
  • 1 stuks appel
  • 100 gram walnoten
  • 3 eetlepels soja yoghurt
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 stuks citroen

Benodigdheden

Kookpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Beschrijving

met San Marzano tomaat en walnoten

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. 

STAP 2 KOKEN Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar, eventueel samen met takjes oregano en tijm. Giet daarna af en laat ze uitstomen in de kookpan. 

STAP 3 SNIJDEN Was ondertussen de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd vervolgens de stronk in vieren in de lengte door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng de reepjes in een mengkom met de soja-yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, tomaat, lauwwarme krieltjes en de helft van de walnootjes in een mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en agave siroop.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de salade over de borden. Dresseer met de overgebleven walnootjes en eventueel nog met een beetje agavesiroop en citroenrasp.

Frisse witlofkriel salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 6 stuks witlof
  • 450 gram San Marzano tomaten
  • 450 gram krieltjes
  • 1,5 stuks appel
  • 150 gram walnoten
  • 4,5 eetlepel soja yoghurt
  • 1,5 eetlepel agave siroop
  • 1,5 stuks citroen

Benodigdheden

Kookpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Beschrijving

met San Marzano tomaat en walnoten

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. 

STAP 2 KOKEN Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar, eventueel samen met takjes oregano en tijm. Giet daarna af en laat ze uitstomen in de kookpan. 

STAP 3 SNIJDEN Was ondertussen de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd vervolgens de stronk in vieren in de lengte door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng de reepjes in een mengkom met de soja-yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, tomaat, lauwwarme krieltjes en de helft van de walnootjes in een mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en agave siroop.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de salade over de borden. Dresseer met de overgebleven walnootjes en eventueel nog met een beetje agavesiroop en citroenrasp.

Frisse witlofkriel salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 8 stuks witlof
  • 600 gram San Marzano tomaten
  • 600 gram krieltjes
  • 2 stuks appel
  • 200 gram walnoten
  • 6 eetlepels soja yoghurt
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 2 stuks citroen

Benodigdheden

Kookpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Beschrijving

met San Marzano tomaat en walnoten

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. 

STAP 2 KOKEN Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar, eventueel samen met takjes oregano en tijm. Giet daarna af en laat ze uitstomen in de kookpan. 

STAP 3 SNIJDEN Was ondertussen de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd vervolgens de stronk in vieren in de lengte door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng de reepjes in een mengkom met de soja-yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, tomaat, lauwwarme krieltjes en de helft van de walnootjes in een mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en agave siroop.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de salade over de borden. Dresseer met de overgebleven walnootjes en eventueel nog met een beetje agavesiroop en citroenrasp.

Frisse witlofkriel salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 10 stuks witlof
  • 750 gram San Marzano tomaten
  • 750 gram krieltjes
  • 2,5 stuks appel
  • 250 gram walnoten
  • 7,5 eetlepel soja yoghurt
  • 2,5 eetlepel agave siroop
  • 2,5 stuks citroen

Benodigdheden

Kookpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Beschrijving

met San Marzano tomaat en walnoten

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. 

STAP 2 KOKEN Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar, eventueel samen met takjes oregano en tijm. Giet daarna af en laat ze uitstomen in de kookpan. 

STAP 3 SNIJDEN Was ondertussen de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd vervolgens de stronk in vieren in de lengte door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng de reepjes in een mengkom met de soja-yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, tomaat, lauwwarme krieltjes en de helft van de walnootjes in een mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en agave siroop.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de salade over de borden. Dresseer met de overgebleven walnootjes en eventueel nog met een beetje agavesiroop en citroenrasp.

Frisse witlofkriel salade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 12 stuks witlof
  • 900 gram San Marzano tomaten
  • 900 gram krieltjes
  • 3 stuks appel
  • 300 gram walnoten
  • 9 eetlepels soja yoghurt
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 3 stuks citroen

Benodigdheden

Kookpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Beschrijving

met San Marzano tomaat en walnoten

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. 

STAP 2 KOKEN Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar, eventueel samen met takjes oregano en tijm. Giet daarna af en laat ze uitstomen in de kookpan. 

STAP 3 SNIJDEN Was ondertussen de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd vervolgens de stronk in vieren in de lengte door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng de reepjes in een mengkom met de soja-yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, tomaat, lauwwarme krieltjes en de helft van de walnootjes in een mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en agave siroop.

STAP 5 SERVEREN Verdeel de salade over de borden. Dresseer met de overgebleven walnootjes en eventueel nog met een beetje agavesiroop en citroenrasp.