Coq au vin Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 2 stuks kip drumsticks
  • 1/2 bos bospeen
  • 125 gram mini champignons
  • 1 stuk rode ui
  • 15 gram roomboter
  • 150 gram vast kokende aardappel
  • 3 takjes oregano tijm
  • 80 milliliter rode wijn
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 1/2 eetlepel bloem
  • 1/2 stuk kippenbouillon blokje
  • 250 milliliter water

Benodigdheden

braadpan. snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 20 á 30 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 4 stuks kip drumsticks
  • 1 bos bospeen
  • 250 gram mini champignons
  • 2 stuks rode ui
  • 30 gram roomboter
  • 300 gram vast kokende aardappel
  • 6 takjes oregano tijm
  • 160 milliliter rode wijn
  • 3 stuks laurierblaadjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 stuk kippenbouillon blokje
  • 500 milliliter water

Benodigdheden

braadpan. snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 20 á 30 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 6 stuks kip drumsticks
  • 1 bos bospeen
  • 250 gram mini champignons
  • 3 stuks rode ui
  • 45 gram roomboter
  • 450 gram vast kokende aardappel
  • 9 takjes oregano tijm
  • 240 milliliter rode wijn
  • 4 stuks laurierblaadjes
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 1 1/2 stuks kippenbouillon blokje
  • 750 milliliter water

Benodigdheden

braadpan. snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 20 á 30 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 8 stuks kip drumsticks
  • 2 bosjes bospeen
  • 500 gram mini champignons
  • 4 stuks rode ui
  • 60 gram roomboter
  • 600 gram vast kokende aardappel
  • 12 takjes oregano tijm
  • 320 milliliter rode wijn
  • 5 stuks laurierblaadjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 stuk kippenbouillon blokje
  • 1000 milliliter water

Benodigdheden

braadpan. snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 20 á 30 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 10 stuks kip drumsticks
  • 2 bosjes bospeen
  • 500 gram mini champignons
  • 5 stuks rode ui
  • 75 gram roomboter
  • 750 gram vast kokende aardappel
  • 15 takjes oregano tijm
  • 400 milliliter rode wijn
  • 6 stuks laurierblaadjes
  • 2 1/2 eetlepels bloem
  • 2 1/2 stuks kippenbouillon blokje
  • 1250 milliliter water

Benodigdheden

braadpan. snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 20 á 30 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 12 stuks kip drumsticks
  • 2 bosjes bospeen
  • 500 gram mini champignons
  • 6 stuks rode ui
  • 80 gram roomboter
  • 900 gram vast kokende aardappel
  • 18 takjes oregano tijm
  • 480 milliliter rode wijn
  • 7 stuks laurierblaadjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 stuks kippenbouillon blokje
  • 1500 milliliter water

Benodigdheden

braadpan. snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 20 á 30 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.