Coq au vin met bospeen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

braadpan, vergiet, snijplank en mesje, maatbeker, waterkoker/steelpan.

Ingredienten

  • 60 milliliter rode wijn
  • 2 stuks kip drumsticks gegaard
  • 1/2 bos bospeen
  • 75 gram mini witte champignons
  • 150 gram aardappelen
  • 1 stuk rode ui
  • 5 gram tijm
  • 1/2 stuk bouillon blokje
  • 250 milliliter kokend water
  • 8 gram boter
  • 1/4 eetlepel bloem

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 10 á 15 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin met bospeen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

braadpan, vergiet, snijplank en mesje, maatbeker, waterkoker/steelpan.

Ingredienten

  • 120 milliliter rode wijn
  • 4 stuks kip drumsticks gegaard
  • 1 bos bospeen
  • 150 gram mini witte champignons
  • 300 gram aardappelen
  • 2 stuks rode ui
  • 10 gram tijm
  • 1 stuk bouillon blokje
  • 500 milliliter kokend water
  • 15 gram boter
  • 1/2 eetlepel bloem

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 10 á 15 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin met bospeen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

braadpan, vergiet, snijplank en mesje, maatbeker, waterkoker/steelpan.

Ingredienten

  • 180 milliliter rode wijn
  • 6 stuks kip drumsticks gegaard
  • 1 bos bospeen
  • 250 gram mini witte champignons
  • 450 gram aardappelen
  • 3 stuks rode ui
  • 10 gram tijm
  • 1 1/2 stuk bouillon blokje
  • 750 milliliter kokend water
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 10 á 15 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin met bospeen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

braadpan, vergiet, snijplank en mesje, maatbeker, waterkoker/steelpan.

Ingredienten

  • 240 milliliter rode wijn
  • 8 stuks kip drumsticks gegaard
  • 2 bosjes bospeen
  • 300 gram mini witte champignons
  • 600 gram aardappelen
  • 4 stuks rode ui
  • 20 gram tijm
  • 2 stuks bouillon blokje
  • 1000 milliliter kokend water
  • 45 gram boter
  • 1 1/2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 10 á 15 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin met bospeen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

braadpan, vergiet, snijplank en mesje, maatbeker, waterkoker/steelpan.

Ingredienten

  • 300 milliliter rode wijn
  • 10 stuks kip drumsticks gegaard
  • 2 bosjes bospeen
  • 350 gram mini witte champignons
  • 750 gram aardappelen
  • 5 stuks rode ui
  • 20 gram tijm
  • 2 1/2 stuk bouillon blokje
  • 1250 milliliter kokend water
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 10 á 15 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.

Coq au vin met bospeen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Super simpel,
  • Gemak

Tip

braadpan, vergiet, snijplank en mesje, maatbeker, waterkoker/steelpan.

Ingredienten

  • 360 milliliter rode wijn
  • 12 stuks kip drumsticks gegaard
  • 2 bosjes bospeen
  • 450 gram mini witte champignons
  • 900 gram aardappelen
  • 6 stuks rode ui
  • 20 gram tijm
  • 3 stuks bouillon blokje
  • 1500 milliliter kokend water
  • 75 gram boter
  • 2 1/2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

STAP 2 SNIJDEN Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

STAP 3 BAKKEN Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

STAP 4 TOEVOEGEN Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

STAP 5 TOEVOEGEN Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 10 á 15 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

STAP 6 SERVEREN Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.