Citroen drumsticks met frisse witlofsalade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Prik met een mes een gaatje in de citroen voordat je hem gaat raspen. Zo kun je gemakkelijk het sap eruit knijpen en daarna raspen.

Ingredienten

  • 2 stuks witlof
  • 125 gram San Marzano tomaten
  • 2 stuks drumsticks
  • 150 gram krielaardappels
  • 0,5 stuks appel
  • 50 gram walnoten
  • 1,5 eetlepels yoghurt
  • 0,5 eetlepel honing
  • 0,5 stuks citroen
  • 0,5 eetlepel mosterd
  • 1 takje oregano

Benodigdheden

Bakblik/ovenschaal, bakpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Kruid de drumsticks met peper en zout. Maak een marinade van een scheutje olijfolie, citroen rasp, sap en mosterd. 

STAP 2 BAKKEN Bak de drumsticks en krieltjes in 5 minuten mooi bruin in een pan met wat olijfolie en leg ze daarna in de ovenschaal. Verdeel de marinade over de kip en de krieltjes. Meng alles goed door elkaar en bestrooi naar wens met grof geplukte oregano tijm, peper en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven.

STAP 3 SNIJDEN Was vervolgens de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de stronk in de lengte in vieren door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, de tomaat en de helft van de walnootjes bij de mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout en honing.

STAP 5 SERVEREN Schep de salade in een mooie saladekom. Dresseer met de overgebleven walnootjes en serveer samen met de citroenkip en krieltjes.

Citroen drumsticks met frisse witlofsalade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Prik met een mes een gaatje in de citroen voordat je hem gaat raspen. Zo kun je gemakkelijk het sap eruit knijpen en daarna raspen.

Ingredienten

  • 4 stuks witlof
  • 250 gram San Marzano tomaten
  • 4 stuks drumsticks
  • 300 gram krielaardappels
  • 1 stuks appel
  • 100 gram walnoten
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 stuks citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 takjes oregano

Benodigdheden

Bakblik/ovenschaal, bakpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Kruid de drumsticks met peper en zout. Maak een marinade van een scheutje olijfolie, citroen rasp, sap en mosterd. 

STAP 2 BAKKEN Bak de drumsticks en krieltjes in 5 minuten mooi bruin in een pan met wat olijfolie en leg ze daarna in de ovenschaal. Verdeel de marinade over de kip en de krieltjes. Meng alles goed door elkaar en bestrooi naar wens met grof geplukte oregano tijm, peper en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven.

STAP 3 SNIJDEN Was vervolgens de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de stronk in de lengte in vieren door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, de tomaat en de helft van de walnootjes bij de mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout en honing.

STAP 5 SERVEREN Schep de salade in een mooie saladekom. Dresseer met de overgebleven walnootjes en serveer samen met de citroenkip en krieltjes.

Citroen drumsticks met frisse witlofsalade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Prik met een mes een gaatje in de citroen voordat je hem gaat raspen. Zo kun je gemakkelijk het sap eruit knijpen en daarna raspen.

Ingredienten

  • 6 stuks witlof
  • 375 gram San Marzano tomaten
  • 6 stuks drumsticks
  • 450 gram krielaardappels
  • 1,5 stuks appel
  • 150 gram walnoten
  • 4,5 eetlepel yoghurt
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1,5 stuks citroen
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 3 takjes oregano

Benodigdheden

Bakblik/ovenschaal, bakpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Kruid de drumsticks met peper en zout. Maak een marinade van een scheutje olijfolie, citroen rasp, sap en mosterd. 

STAP 2 BAKKEN Bak de drumsticks en krieltjes in 5 minuten mooi bruin in een pan met wat olijfolie en leg ze daarna in de ovenschaal. Verdeel de marinade over de kip en de krieltjes. Meng alles goed door elkaar en bestrooi naar wens met grof geplukte oregano tijm, peper en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven.

STAP 3 SNIJDEN Was vervolgens de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de stronk in de lengte in vieren door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, de tomaat en de helft van de walnootjes bij de mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout en honing.

STAP 5 SERVEREN Schep de salade in een mooie saladekom. Dresseer met de overgebleven walnootjes en serveer samen met de citroenkip en krieltjes.

Citroen drumsticks met frisse witlofsalade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Prik met een mes een gaatje in de citroen voordat je hem gaat raspen. Zo kun je gemakkelijk het sap eruit knijpen en daarna raspen.

Ingredienten

  • 8 stuks witlof
  • 500 gram San Marzano tomaten
  • 8 stuks drumsticks
  • 600 gram krielaardappels
  • 2 stuks appel
  • 200 gram walnoten
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 stuks citroen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 takjes oregano

Benodigdheden

Bakblik/ovenschaal, bakpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Kruid de drumsticks met peper en zout. Maak een marinade van een scheutje olijfolie, citroen rasp, sap en mosterd. 

STAP 2 BAKKEN Bak de drumsticks en krieltjes in 5 minuten mooi bruin in een pan met wat olijfolie en leg ze daarna in de ovenschaal. Verdeel de marinade over de kip en de krieltjes. Meng alles goed door elkaar en bestrooi naar wens met grof geplukte oregano tijm, peper en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven.

STAP 3 SNIJDEN Was vervolgens de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de stronk in de lengte in vieren door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, de tomaat en de helft van de walnootjes bij de mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout en honing.

STAP 5 SERVEREN Schep de salade in een mooie saladekom. Dresseer met de overgebleven walnootjes en serveer samen met de citroenkip en krieltjes.

Citroen drumsticks met frisse witlofsalade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Prik met een mes een gaatje in de citroen voordat je hem gaat raspen. Zo kun je gemakkelijk het sap eruit knijpen en daarna raspen.

Ingredienten

  • 10 stuks witlof
  • 625 gram San Marzano tomaten
  • 10 stuks drumsticks
  • 750 gram krielaardappels
  • 2,5 stuks appel
  • 250 gram walnoten
  • 7,5 eetlepel yoghurt
  • 2,5 eetlepel honing
  • 2,5 stuks citroen
  • 2,5 eetlepel mosterd
  • 5 takjes oregano

Benodigdheden

Bakblik/ovenschaal, bakpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Kruid de drumsticks met peper en zout. Maak een marinade van een scheutje olijfolie, citroen rasp, sap en mosterd. 

STAP 2 BAKKEN Bak de drumsticks en krieltjes in 5 minuten mooi bruin in een pan met wat olijfolie en leg ze daarna in de ovenschaal. Verdeel de marinade over de kip en de krieltjes. Meng alles goed door elkaar en bestrooi naar wens met grof geplukte oregano tijm, peper en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven.

STAP 3 SNIJDEN Was vervolgens de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de stronk in de lengte in vieren door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, de tomaat en de helft van de walnootjes bij de mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout en honing.

STAP 5 SERVEREN Schep de salade in een mooie saladekom. Dresseer met de overgebleven walnootjes en serveer samen met de citroenkip en krieltjes.

Citroen drumsticks met frisse witlofsalade Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Prik met een mes een gaatje in de citroen voordat je hem gaat raspen. Zo kun je gemakkelijk het sap eruit knijpen en daarna raspen.

Ingredienten

  • 12 stuks witlof
  • 750 gram San Marzano tomaten
  • 12 stuks drumsticks
  • 900 gram krielaardappels
  • 3 stuks appel
  • 300 gram walnoten
  • 9 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 3 stuks citroen
  • 3 eetlepels mosterd
  • 6 takjes oregano

Benodigdheden

Bakblik/ovenschaal, bakpan, snijplank en mesje, mengkom, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de krieltjes zorgvuldig. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Kruid de drumsticks met peper en zout. Maak een marinade van een scheutje olijfolie, citroen rasp, sap en mosterd. 

STAP 2 BAKKEN Bak de drumsticks en krieltjes in 5 minuten mooi bruin in een pan met wat olijfolie en leg ze daarna in de ovenschaal. Verdeel de marinade over de kip en de krieltjes. Meng alles goed door elkaar en bestrooi naar wens met grof geplukte oregano tijm, peper en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven.

STAP 3 SNIJDEN Was vervolgens de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd de stronk in de lengte in vieren door. Verwijder de hartjes van de witlof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof.

STAP 4 MENGEN Doe de gesneden witlof, de tomaat en de helft van de walnootjes bij de mengkom en meng de salade goed door. Breng op smaak met peper, zout en honing.

STAP 5 SERVEREN Schep de salade in een mooie saladekom. Dresseer met de overgebleven walnootjes en serveer samen met de citroenkip en krieltjes.