Caesarsalade met kalkoenborst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Heb jij onze Kruidenbox? Gebruik dan verse citroentijm voor de kalkoenfilet.

Ingredienten

  • 150 gram kalkoenborstfilet
  • 0,5 krop Romaine sla
  • 0,5 bos radijs
  • 1 stuks mini komkommer
  • 1 stuks eieren
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 0,25 blikje ansjovis
  • 15 gram kappertjes
  • 1 sneetje oud volkorenbrood
  • 0,5 teen knoflook
  • 0,5 eetlepel mosterd

Benodigdheden

Grillpan, steelpan, vergiet, staafmixer, bakplaat, snijplank en mes/mandoline (optioneel), maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met mandoline of met een mesje in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de broodstukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Marineer de kalkoenfilet met olijfolie, peper en zout.

STAP 2 KOKEN/BAKKEN Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende 10 minuten. Kook de eieren (5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard). Spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en halveer deze. Breng de eitjes op smaak met peper en zout.

STAP 3 GRILLEN Verwarm de grillpan (niet te heet) en grill de gemarineerde kalkoenborst aan beiden kanten gedurende 6 minuten gaar. Pak na het bakken de kalkoenborst in met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd deze vervolgens in grove plakjes.

STAP 4 MENGEN  Voor de dressing: doe de yoghurt, kappertjes, helft van de ansjovisfilets, helft van de Parmezaanse kaas, knoflook en mosterd in een maatbeker en pureer deze met de staafmixer tot een mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper.

STAP 5 SERVEREN Meng in een grote saladekom de sla, radijs, komkommer, kalkoen, croutons en de eitjes met de overgebleven gesneden ansjovisfilets. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de overgebleven dressing en Parmezaanse kaas.

Caesarsalade met kalkoenborst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Heb jij onze Kruidenbox? Gebruik dan verse citroentijm voor de kalkoenfilet.

Ingredienten

  • 300 gram kalkoenborstfilet
  • 1 krop Romaine sla
  • 1 bos radijs
  • 2 stuks mini komkommer
  • 2 stuks eieren
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 0,5 blikje ansjovis
  • 30 gram kappertjes
  • 2 sneetjes oud volkorenbrood
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel mosterd

Benodigdheden

Grillpan, steelpan, vergiet, staafmixer, bakplaat, snijplank en mes/mandoline (optioneel), maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met mandoline of met een mesje in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de broodstukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Marineer de kalkoenfilet met olijfolie, peper en zout.

STAP 2 KOKEN/BAKKEN Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende 10 minuten. Kook de eieren (5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard). Spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en halveer deze. Breng de eitjes op smaak met peper en zout.

STAP 3 GRILLEN Verwarm de grillpan (niet te heet) en grill de gemarineerde kalkoenborst aan beiden kanten gedurende 6 minuten gaar. Pak na het bakken de kalkoenborst in met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd deze vervolgens in grove plakjes.

STAP 4 MENGEN  Voor de dressing: doe de yoghurt, kappertjes, helft van de ansjovisfilets, helft van de Parmezaanse kaas, knoflook en mosterd in een maatbeker en pureer deze met de staafmixer tot een mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper.

STAP 5 SERVEREN Meng in een grote saladekom de sla, radijs, komkommer, kalkoen, croutons en de eitjes met de overgebleven gesneden ansjovisfilets. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de overgebleven dressing en Parmezaanse kaas.

Caesarsalade met kalkoenborst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Heb jij onze Kruidenbox? Gebruik dan verse citroentijm voor de kalkoenfilet.

Ingredienten

  • 450 gram kalkoenborstfilet
  • 1 krop Romaine sla
  • 1,5 bos radijs
  • 3 stuks mini komkommer
  • 3 stuks eieren
  • 9 eetlepels yoghurt
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 blikje ansjovis
  • 45 gram kappertjes
  • 3 sneetjes oud volkorenbrood
  • 1,5 teen knoflook
  • 1,5 eetlepel mosterd

Benodigdheden

Grillpan, steelpan, vergiet, staafmixer, bakplaat, snijplank en mes/mandoline (optioneel), maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met mandoline of met een mesje in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de broodstukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Marineer de kalkoenfilet met olijfolie, peper en zout.

STAP 2 KOKEN/BAKKEN Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende 10 minuten. Kook de eieren (5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard). Spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en halveer deze. Breng de eitjes op smaak met peper en zout.

STAP 3 GRILLEN Verwarm de grillpan (niet te heet) en grill de gemarineerde kalkoenborst aan beiden kanten gedurende 6 minuten gaar. Pak na het bakken de kalkoenborst in met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd deze vervolgens in grove plakjes.

STAP 4 MENGEN  Voor de dressing: doe de yoghurt, kappertjes, helft van de ansjovisfilets, helft van de Parmezaanse kaas, knoflook en mosterd in een maatbeker en pureer deze met de staafmixer tot een mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper.

STAP 5 SERVEREN Meng in een grote saladekom de sla, radijs, komkommer, kalkoen, croutons en de eitjes met de overgebleven gesneden ansjovisfilets. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de overgebleven dressing en Parmezaanse kaas.

Caesarsalade met kalkoenborst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Heb jij onze Kruidenbox? Gebruik dan verse citroentijm voor de kalkoenfilet.

Ingredienten

  • 600 gram kalkoenborstfilet
  • 2 kroppen Romaine sla
  • 2 bosjes radijs
  • 4 stuks mini komkommer
  • 4 stuks eieren
  • 12 eetlepels yoghurt
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 blikje ansjovis
  • 60 gram kappertjes
  • 4 sneetjes oud volkorenbrood
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels mosterd

Benodigdheden

Grillpan, steelpan, vergiet, staafmixer, bakplaat, snijplank en mes/mandoline (optioneel), maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met mandoline of met een mesje in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de broodstukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Marineer de kalkoenfilet met olijfolie, peper en zout.

STAP 2 KOKEN/BAKKEN Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende 10 minuten. Kook de eieren (5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard). Spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en halveer deze. Breng de eitjes op smaak met peper en zout.

STAP 3 GRILLEN Verwarm de grillpan (niet te heet) en grill de gemarineerde kalkoenborst aan beiden kanten gedurende 6 minuten gaar. Pak na het bakken de kalkoenborst in met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd deze vervolgens in grove plakjes.

STAP 4 MENGEN  Voor de dressing: doe de yoghurt, kappertjes, helft van de ansjovisfilets, helft van de Parmezaanse kaas, knoflook en mosterd in een maatbeker en pureer deze met de staafmixer tot een mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper.

STAP 5 SERVEREN Meng in een grote saladekom de sla, radijs, komkommer, kalkoen, croutons en de eitjes met de overgebleven gesneden ansjovisfilets. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de overgebleven dressing en Parmezaanse kaas.

Caesarsalade met kalkoenborst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Heb jij onze Kruidenbox? Gebruik dan verse citroentijm voor de kalkoenfilet.

Ingredienten

  • 750 gram kalkoenborstfilet
  • 3 kroppen Romaine sla
  • 3,5 bos radijs
  • 5 stuks mini komkommer
  • 5 stuks eieren
  • 15 eetlepels yoghurt
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 2 blikjes ansjovis
  • 75 gram kappertjes
  • 5 sneetjes oud volkorenbrood
  • 2,5 teen knoflook
  • 3 eetlepels mosterd

Benodigdheden

Grillpan, steelpan, vergiet, staafmixer, bakplaat, snijplank en mes/mandoline (optioneel), maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met mandoline of met een mesje in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de broodstukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Marineer de kalkoenfilet met olijfolie, peper en zout.

STAP 2 KOKEN/BAKKEN Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende 10 minuten. Kook de eieren (5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard). Spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en halveer deze. Breng de eitjes op smaak met peper en zout.

STAP 3 GRILLEN Verwarm de grillpan (niet te heet) en grill de gemarineerde kalkoenborst aan beiden kanten gedurende 6 minuten gaar. Pak na het bakken de kalkoenborst in met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd deze vervolgens in grove plakjes.

STAP 4 MENGEN  Voor de dressing: doe de yoghurt, kappertjes, helft van de ansjovisfilets, helft van de Parmezaanse kaas, knoflook en mosterd in een maatbeker en pureer deze met de staafmixer tot een mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper.

STAP 5 SERVEREN Meng in een grote saladekom de sla, radijs, komkommer, kalkoen, croutons en de eitjes met de overgebleven gesneden ansjovisfilets. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de overgebleven dressing en Parmezaanse kaas.

Caesarsalade met kalkoenborst Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Heb jij onze Kruidenbox? Gebruik dan verse citroentijm voor de kalkoenfilet.

Ingredienten

  • 900 gram kalkoenborstfilet
  • 3 kroppen Romaine sla
  • 5 bosjes radijs
  • 6 stuks mini komkommer
  • 6 stuks eieren
  • 18 eetlepels yoghurt
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 2 blikjes ansjovis
  • 90 gram kappertjes
  • 6 sneetjes oud volkorenbrood
  • 3 tenen knoflook
  • 4,5 eetlepel mosterd

Benodigdheden

Grillpan, steelpan, vergiet, staafmixer, bakplaat, snijplank en mes/mandoline (optioneel), maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met mandoline of met een mesje in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de broodstukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Marineer de kalkoenfilet met olijfolie, peper en zout.

STAP 2 KOKEN/BAKKEN Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende 10 minuten. Kook de eieren (5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard). Spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en halveer deze. Breng de eitjes op smaak met peper en zout.

STAP 3 GRILLEN Verwarm de grillpan (niet te heet) en grill de gemarineerde kalkoenborst aan beiden kanten gedurende 6 minuten gaar. Pak na het bakken de kalkoenborst in met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd deze vervolgens in grove plakjes.

STAP 4 MENGEN  Voor de dressing: doe de yoghurt, kappertjes, helft van de ansjovisfilets, helft van de Parmezaanse kaas, knoflook en mosterd in een maatbeker en pureer deze met de staafmixer tot een mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper.

STAP 5 SERVEREN Meng in een grote saladekom de sla, radijs, komkommer, kalkoen, croutons en de eitjes met de overgebleven gesneden ansjovisfilets. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de overgebleven dressing en Parmezaanse kaas.