Bun bo met geglaceerde aubergine, spinazie en komkommer Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 0,5 st aubergine
  • 100 gr spinazie
  • 0,25 st komkommer
  • 0,5 st limoen
  • 75 gr bruine rijstnoedels
  • 25 gr hoisinsaus
  • 10 gr pinda's
  • 1 el sesamolie
  • 10 gr munt
  • naar smaak chilivlokken

Benodigdheden

Snijplank en mes
Kookpan
Wok of hapjespan
Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna gelijk af met koud water, laat ze uitlekken en leg ze in een saladekom. Meng de noedels met sesamolie, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in schuine plakjes van 0,5 cm. Voeg de komkommer en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, spinazie en komkommer Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 1 st aubergine
  • 200 gr spinazie
  • 0,5 st komkommer
  • 1 st limoen
  • 150 gr bruine rijstnoedels
  • 50 gr hoisinsaus
  • 20 gr pinda's
  • 2 el sesamolie
  • 20 gr munt
  • naar smaak chilivlokken

Benodigdheden

Snijplank en mes
Kookpan
Wok of hapjespan
Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna gelijk af met koud water, laat ze uitlekken en leg ze in een saladekom. Meng de noedels met sesamolie, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in schuine plakjes van 0,5 cm. Voeg de komkommer en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, spinazie en komkommer Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 1,5 st aubergine
  • 300 gr spinazie
  • 0,75 st komkommer
  • 1,5 st limoen
  • 225 gr bruine rijstnoedels
  • 75 gr hoisinsaus
  • 25 gr pinda's
  • 3 el sesamolie
  • 25 gr munt
  • naar smaak chilivlokken

Benodigdheden

Snijplank en mes
Kookpan
Wok of hapjespan
Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna gelijk af met koud water, laat ze uitlekken en leg ze in een saladekom. Meng de noedels met sesamolie, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in schuine plakjes van 0,5 cm. Voeg de komkommer en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, spinazie en komkommer Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 2 st aubergine
  • 400 gr spinazie
  • 1 st komkommer
  • 2 st limoen
  • 300 gr bruine rijstnoedels
  • 100 gr hoisinsaus
  • 30 gr pinda's
  • 4 el sesamolie
  • 30 gr munt
  • naar smaak chilivlokken

Benodigdheden

Snijplank en mes
Kookpan
Wok of hapjespan
Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna gelijk af met koud water, laat ze uitlekken en leg ze in een saladekom. Meng de noedels met sesamolie, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in schuine plakjes van 0,5 cm. Voeg de komkommer en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, spinazie en komkommer Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 2,5 st aubergine
  • 500 gr spinazie
  • 1,25 st komkommer
  • 2,5 st limoen
  • 375 gr bruine rijstnoedels
  • 125 gr hoisinsaus
  • 35 gr pinda's
  • 5 el sesamolie
  • 35 gr munt
  • naar smaak chilivlokken

Benodigdheden

Snijplank en mes
Kookpan
Wok of hapjespan
Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna gelijk af met koud water, laat ze uitlekken en leg ze in een saladekom. Meng de noedels met sesamolie, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in schuine plakjes van 0,5 cm. Voeg de komkommer en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, spinazie en komkommer Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 3 st aubergine
  • 450 gr spinazie
  • 1,5 st komkommer
  • 3 st limoen
  • 450 gr bruine rijstnoedels
  • 150 gr hoisinsaus
  • 40 gr pinda's
  • 6 el sesamolie
  • 40 gr munt
  • naar smaak chilivlokken

Benodigdheden

Snijplank en mes
Kookpan
Wok of hapjespan
Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna gelijk af met koud water, laat ze uitlekken en leg ze in een saladekom. Meng de noedels met sesamolie, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in schuine plakjes van 0,5 cm. Voeg de komkommer en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.