Bun bo met geglaceerde aubergine, munt en radijs Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 0,5 st aubergine
  • 100 gr spinazie
  • 0,25 bos radijs
  • 0,5 st limoen
  • 75 gr bruine rijstnoedels
  • 25 gr hoisinsaus
  • 10 gr verse munt
  • 10 gr pinda's
  • 1 sachet sesamolie

Benodigdheden

Snijplank en mes Kookpan
Wok of hapjespan Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 3-4 minuten en spoel daarna gelijk af met koud water. Laat uitlekken en leg in een saladekom. Meng met de sesamolie, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Voeg de radijs en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, munt en radijs Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 1 st aubergine
  • 200 gr spinazie
  • 0,5 bos radijs
  • 1 st limoen
  • 150 gr bruine rijstnoedels
  • 50 gr hoisinsaus
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr pinda's
  • 2 sachets sesamolie

Benodigdheden

Snijplank en mes Kookpan
Wok of hapjespan Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 3-4 minuten en spoel daarna gelijk af met koud water. Laat uitlekken en leg in een saladekom. Meng met de sesamolie, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Voeg de radijs en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, munt en radijs Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 1,5 st aubergine
  • 300 gr spinazie
  • 0,75 bos radijs
  • 1,5 st limoen
  • 225 gr bruine rijstnoedels
  • 75 gr hoisinsaus
  • 25 gr verse munt
  • 25 gr pinda's
  • 3 sachets sesamolie

Benodigdheden

Snijplank en mes Kookpan
Wok of hapjespan Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 3-4 minuten en spoel daarna gelijk af met koud water. Laat uitlekken en leg in een saladekom. Meng met de sesamolie, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Voeg de radijs en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, munt en radijs Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 2 st aubergine
  • 400 gr spinazie
  • 1 bos radijs
  • 2 st limoen
  • 300 gr bruine rijstnoedels
  • 100 gr hoisinsaus
  • 30 gr verse munt
  • 30 gr pinda's
  • 4 sachets sesamolie

Benodigdheden

Snijplank en mes Kookpan
Wok of hapjespan Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 3-4 minuten en spoel daarna gelijk af met koud water. Laat uitlekken en leg in een saladekom. Meng met de sesamolie, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Voeg de radijs en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, munt en radijs Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 2,5 st aubergine
  • 500 gr spinazie
  • 1,25 bos radijs
  • 2,5 st limoen
  • 375 gr bruine rijstnoedels
  • 125 gr hoisinsaus
  • 35 gr verse munt
  • 35 gr pinda's
  • 5 sachets sesamolie

Benodigdheden

Snijplank en mes Kookpan
Wok of hapjespan Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 3-4 minuten en spoel daarna gelijk af met koud water. Laat uitlekken en leg in een saladekom. Meng met de sesamolie, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Voeg de radijs en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.

Bun bo met geglaceerde aubergine, munt en radijs Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 3 st aubergine
  • 600 gr spinazie
  • 1,5 bos radijs
  • 3 st limoen
  • 450 gr bruine rijstnoedels
  • 150 gr hoisinsaus
  • 40 gr verse munt
  • 40 gr pinda's
  • 6 sachets sesamolie

Benodigdheden

Snijplank en mes Kookpan
Wok of hapjespan Saladekom
Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels 3-4 minuten en spoel daarna gelijk af met koud water. Laat uitlekken en leg in een saladekom. Meng met de sesamolie, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

STAP 2: Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm. 

STAP 3: Rooster de pinda’s 1-2 minuten in de wok zonder olie. Haal ze uit de wok en houd apart. Verwarm de wok nu met een scheutje sesamolie en bak de aubergine op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en glaceer de aubergine met hoisinsaus en sap van 1 partje limoen.

STAP 4: Was ondertussen de munt, pluk de blaadjes en snijd de helft fijn. Snijd de limoen in partjes. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Voeg de radijs en de spinazie toe aan de saladekom.

STAP 5: Hussel de salade door elkaar. Proef en breng op smaak met gehakte munt, peper of chilivlokken voor de liefhebber en zout. Knijp naar smaak wat partjes limoen uit.

STAP 6: Verdeel de noedelsalade en de aubergine over de kommen. Maak het gerecht af met de pinda’s, de overgebleven partjes limoen en de blaadjes munt.