Broccoli met brandnetelkaas en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 75 gr brandnetelkaas
  • 50 gr romatomaten
  • 0,5 st rode ui
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3: Giet de broccoli af en leg in een bakblik. Kruid met peper en zout, rasp er de brandnetel kaas over en gratineer de broccoli in de oven in 6-8 minuten mooi goudbruin.

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden.

Broccoli met brandnetelkaas en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 150 gr brandnetelkaas
  • 100 gr romatomaten
  • 1 st rode ui
  • 400 gr broccoli
  • 400 gr krieltjes
  • 6 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el azijn
  • 2 tl mosterd

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3: Giet de broccoli af en leg in een bakblik. Kruid met peper en zout, rasp er de brandnetel kaas over en gratineer de broccoli in de oven in 6-8 minuten mooi goudbruin.

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden.

Broccoli met brandnetelkaas en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 225 gr brandnetelkaas
  • 150 gr romatomaten
  • 1,5 st rode ui
  • 600 gr broccoli
  • 600 gr krieltjes
  • 9 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el azijn
  • 3 tl mosterd

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3: Giet de broccoli af en leg in een bakblik. Kruid met peper en zout, rasp er de brandnetel kaas over en gratineer de broccoli in de oven in 6-8 minuten mooi goudbruin.

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden.

Broccoli met brandnetelkaas en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 300 gr brandnetelkaas
  • 200 gr romatomaten
  • 2 st rode ui
  • 800 gr broccoli
  • 800 gr krieltjes
  • 12 el olijfolie
  • 4 el boter
  • 4 el azijn
  • 4 tl mosterd

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 2-3 minuten. 

STAP 3: Giet de broccoli af en leg in een bakblik. Kruid met peper en zout, rasp er de brandnetel kaas over en gratineer de broccoli in de oven in 6-8 minuten mooi goudbruin.

STAP 4: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 5: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de broccoli, krieltjes en de salade over de borden.