Boerschappen Dahl met appel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Snijd de appel pas op het laatste moment om verkleuring te voorkomen of voeg een beetje citroensap toe.

Ingredienten

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram aardappels
  • 1 stuk paprika
  • 1/2 stuk gele ui
  • 1/2 blik linzen
  • 1/2 stuk appel
  • 200 gram trostomaten
  • 1/2 blik kokoscréme
  • 10 gram peterselie
  • 15 gram hazelnoot
  • 1/2 tl kerrie
  • 150 ml groentebouillon

Benodigdheden

kookpan + vergiet, hapjespan, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Zet de kookpan op het vuur met zout en breng aan de kook. Was de aardappel en paprika goed. Schil de aardappel en snijd deze samen met de paprika in gelijke blokjes van één centimeter. Maak de ui schoon. Snipper deze fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de hazelnootjes grof en bak voor 3 min in de hapjespan. Haal uit de pan. Was de peterselie en hak grof

STAP 2 : BAKKEN Verwarm de hapjespan met een scheut olie. Fruit de ui even aan en voeg de aardappel, paprika, kerriepoeder en linzen toe. Bak alles gedurende 5 minuten.

STAP 3 : TOEVOEGEN Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen.

STAP 4 : KOKEN Doe de rijst in de pan met kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen

STAP 5 : TOEVOEGEN Voeg nu de kokoscréme toe en laat vervolgens nog 5 a 10 minuten door pruttelen.

STAP 6 : SERVEREN Was en snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep de rijst in diepe borden. Voeg een schep dahl toe en dresseer met hazelnoot, appelreepjes en gehakte peterselie.

Boerschappen Dahl met appel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Snijd de appel pas op het laatste moment om verkleuring te voorkomen of voeg een beetje citroensap toe.

Ingredienten

  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram aardappels
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuk gele ui
  • 3/4 blik linzen
  • 1 stuk appel
  • 400 gram trostomaten
  • 3/4 blik kokoscréme
  • 25 gram peterselie
  • 30 gram hazelnoot
  • 2 tl kerrie
  • 300 ml groentebouillon

Benodigdheden

kookpan + vergiet, hapjespan, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Zet de kookpan op het vuur met zout en breng aan de kook. Was de aardappel en paprika goed. Schil de aardappel en snijd deze samen met de paprika in gelijke blokjes van één centimeter. Maak de ui schoon. Snipper deze fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de hazelnootjes grof en bak voor 3 min in de hapjespan. Haal uit de pan. Was de peterselie en hak grof

STAP 2 : BAKKEN Verwarm de hapjespan met een scheut olie. Fruit de ui even aan en voeg de aardappel, paprika, kerriepoeder en linzen toe. Bak alles gedurende 5 minuten.

STAP 3 : TOEVOEGEN Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen.

STAP 4 : KOKEN Doe de rijst in de pan met kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen

STAP 5 : TOEVOEGEN Voeg nu de kokoscréme toe en laat vervolgens nog 5 a 10 minuten door pruttelen.

STAP 6 : SERVEREN Was en snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep de rijst in diepe borden. Voeg een schep dahl toe en dresseer met hazelnoot, appelreepjes en gehakte peterselie.

Boerschappen Dahl met appel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Snijd de appel pas op het laatste moment om verkleuring te voorkomen of voeg een beetje citroensap toe.

Ingredienten

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram aardappels
  • 3 stuks paprika
  • 1 1/2 stuk gele ui
  • 1 blik linzen
  • 1 1/2 stuk appel
  • 600 gram trostomaten
  • 1 blik kokoscréme
  • 25 gram peterselie
  • 45 gram hazelnoot
  • 3 tl kerrie
  • 450 ml groentebouillon

Benodigdheden

kookpan + vergiet, hapjespan, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Zet de kookpan op het vuur met zout en breng aan de kook. Was de aardappel en paprika goed. Schil de aardappel en snijd deze samen met de paprika in gelijke blokjes van één centimeter. Maak de ui schoon. Snipper deze fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de hazelnootjes grof en bak voor 3 min in de hapjespan. Haal uit de pan. Was de peterselie en hak grof

STAP 2 : BAKKEN Verwarm de hapjespan met een scheut olie. Fruit de ui even aan en voeg de aardappel, paprika, kerriepoeder en linzen toe. Bak alles gedurende 5 minuten.

STAP 3 : TOEVOEGEN Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen.

STAP 4 : KOKEN Doe de rijst in de pan met kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen

STAP 5 : TOEVOEGEN Voeg nu de kokoscréme toe en laat vervolgens nog 5 a 10 minuten door pruttelen.

STAP 6 : SERVEREN Was en snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep de rijst in diepe borden. Voeg een schep dahl toe en dresseer met hazelnoot, appelreepjes en gehakte peterselie.

Boerschappen Dahl met appel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Snijd de appel pas op het laatste moment om verkleuring te voorkomen of voeg een beetje citroensap toe.

Ingredienten

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram aardappels
  • 3 stuks paprika
  • 2 stuks gele ui
  • 1 1/4 blik linzen
  • 2 stuks appel
  • 800 gram trostomaten
  • 1 1/2 blik kokoscréme
  • 30 gram peterselie
  • 60 gram hazelnoot
  • 4 tl kerrie
  • 600 ml groentebouillon

Benodigdheden

kookpan + vergiet, hapjespan, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Zet de kookpan op het vuur met zout en breng aan de kook. Was de aardappel en paprika goed. Schil de aardappel en snijd deze samen met de paprika in gelijke blokjes van één centimeter. Maak de ui schoon. Snipper deze fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de hazelnootjes grof en bak voor 3 min in de hapjespan. Haal uit de pan. Was de peterselie en hak grof

STAP 2 : BAKKEN Verwarm de hapjespan met een scheut olie. Fruit de ui even aan en voeg de aardappel, paprika, kerriepoeder en linzen toe. Bak alles gedurende 5 minuten.

STAP 3 : TOEVOEGEN Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen.

STAP 4 : KOKEN Doe de rijst in de pan met kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen

STAP 5 : TOEVOEGEN Voeg nu de kokoscréme toe en laat vervolgens nog 5 a 10 minuten door pruttelen.

STAP 6 : SERVEREN Was en snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep de rijst in diepe borden. Voeg een schep dahl toe en dresseer met hazelnoot, appelreepjes en gehakte peterselie.

Boerschappen Dahl met appel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Snijd de appel pas op het laatste moment om verkleuring te voorkomen of voeg een beetje citroensap toe.

Ingredienten

  • 325 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram aardappels
  • 4 stuks paprika
  • 2 1/2 stuks gele ui
  • 1 3/4 blik linzen
  • 2 1/2 stuks appel
  • 1000 gram trostomaten
  • 1 3/4 blik kokoscréme
  • 30 gram peterselie
  • 75 gram hazelnoot
  • 5 tl kerrie
  • 750 ml groentebouillon

Benodigdheden

kookpan + vergiet, hapjespan, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Zet de kookpan op het vuur met zout en breng aan de kook. Was de aardappel en paprika goed. Schil de aardappel en snijd deze samen met de paprika in gelijke blokjes van één centimeter. Maak de ui schoon. Snipper deze fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de hazelnootjes grof en bak voor 3 min in de hapjespan. Haal uit de pan. Was de peterselie en hak grof

STAP 2 : BAKKEN Verwarm de hapjespan met een scheut olie. Fruit de ui even aan en voeg de aardappel, paprika, kerriepoeder en linzen toe. Bak alles gedurende 5 minuten.

STAP 3 : TOEVOEGEN Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen.

STAP 4 : KOKEN Doe de rijst in de pan met kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen

STAP 5 : TOEVOEGEN Voeg nu de kokoscréme toe en laat vervolgens nog 5 a 10 minuten door pruttelen.

STAP 6 : SERVEREN Was en snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep de rijst in diepe borden. Voeg een schep dahl toe en dresseer met hazelnoot, appelreepjes en gehakte peterselie.

Boerschappen Dahl met appel Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Snijd de appel pas op het laatste moment om verkleuring te voorkomen of voeg een beetje citroensap toe.

Ingredienten

  • 375 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram aardappels
  • 4 stuks paprika
  • 3 stuks gele ui
  • 2 blikken linzen
  • 3 stuks appel
  • 1200 gram trostomaten
  • 2 blikken kokoscréme
  • 30 gram peterselie
  • 75 gram hazelnoot
  • 6 tl kerrie
  • 900 ml groentebouillon

Benodigdheden

kookpan + vergiet, hapjespan, snijplank en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Zet de kookpan op het vuur met zout en breng aan de kook. Was de aardappel en paprika goed. Schil de aardappel en snijd deze samen met de paprika in gelijke blokjes van één centimeter. Maak de ui schoon. Snipper deze fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de hazelnootjes grof en bak voor 3 min in de hapjespan. Haal uit de pan. Was de peterselie en hak grof

STAP 2 : BAKKEN Verwarm de hapjespan met een scheut olie. Fruit de ui even aan en voeg de aardappel, paprika, kerriepoeder en linzen toe. Bak alles gedurende 5 minuten.

STAP 3 : TOEVOEGEN Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen.

STAP 4 : KOKEN Doe de rijst in de pan met kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen

STAP 5 : TOEVOEGEN Voeg nu de kokoscréme toe en laat vervolgens nog 5 a 10 minuten door pruttelen.

STAP 6 : SERVEREN Was en snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep de rijst in diepe borden. Voeg een schep dahl toe en dresseer met hazelnoot, appelreepjes en gehakte peterselie.