Bladerdeegtaart met groene asperges Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

50 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 150 gram groene asperges
  • 1/2 bos bospeen
  • 1/2 rol bladerdeeg
  • 25 gram pistachenootjes
  • 25 gram vegan feta
  • 1 takje olijfkruid of tijm

Benodigdheden

Oven, bakplaat + bakpapier, dunschiller, mesjes en snijplank

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bospeentjes schoon en schil ze. Laat een klein stukje van het loof aan de bospeen zitten. Halveer dikke bospeentjes in de lengte. Schil indien nodig de harde stukken van de groene asperges , en snijd het kontje er vanaf. Halveer de dikke asperges in de lengte.

STAP 2 BAKKEN Leg de asperges en bospeentjes in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie. Leg de takjes olijfkruid er tussen. Strooi er wat peper en zout over en zet de braadslede voor +/- 20 minuten in de oven. 

STAP 3 SNIJDEN Leg ondertussen de bladerdeegrol uit op een stuk bakpapier. Snijd 1,5 cm van de rand het deeg voorzichtig in. Prik in het midden gaatjes met een vork. Hierdoor ontsnapt in het middel de lucht, maar zal de rand mooi opbollen.

STAP 4 MENGEN Haal de geroosterde groenten uit de oven. Hak de pistachenootjes. 

STAP 5 TOEVOEGEN Verdeel de vegan feta over het bladerdeeg. Leg de geroosterde worteltjes en asperges in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de pistachenootjes over de groenten en zet de bladerdeegtaart in de oven voor 20 minuten. 

Bladerdeegtaart met groene asperges Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

50 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 300 gram groene asperges
  • 1 bos bospeen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gram pistachenootjes
  • 50 gram vegan feta
  • 2 takjes olijfkruid of tijm

Benodigdheden

Oven, bakplaat + bakpapier, dunschiller, mesjes en snijplank

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bospeentjes schoon en schil ze. Laat een klein stukje van het loof aan de bospeen zitten. Halveer dikke bospeentjes in de lengte. Schil indien nodig de harde stukken van de groene asperges , en snijd het kontje er vanaf. Halveer de dikke asperges in de lengte.

STAP 2 BAKKEN Leg de asperges en bospeentjes in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie. Leg de takjes olijfkruid er tussen. Strooi er wat peper en zout over en zet de braadslede voor +/- 20 minuten in de oven. 

STAP 3 SNIJDEN Leg ondertussen de bladerdeegrol uit op een stuk bakpapier. Snijd 1,5 cm van de rand het deeg voorzichtig in. Prik in het midden gaatjes met een vork. Hierdoor ontsnapt in het middel de lucht, maar zal de rand mooi opbollen.

STAP 4 MENGEN Haal de geroosterde groenten uit de oven. Hak de pistachenootjes. 

STAP 5 TOEVOEGEN Verdeel de vegan feta over het bladerdeeg. Leg de geroosterde worteltjes en asperges in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de pistachenootjes over de groenten en zet de bladerdeegtaart in de oven voor 20 minuten. 

Bladerdeegtaart met groene asperges Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

50 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 450 gram groene asperges
  • 1 1/2 bosje bospeen
  • 1 1/2 rollen bladerdeeg
  • 75 gram pistachenootjes
  • 75 gram vegan feta
  • 3 takjes olijfkruid of tijm

Benodigdheden

Oven, bakplaat + bakpapier, dunschiller, mesjes en snijplank

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bospeentjes schoon en schil ze. Laat een klein stukje van het loof aan de bospeen zitten. Halveer dikke bospeentjes in de lengte. Schil indien nodig de harde stukken van de groene asperges , en snijd het kontje er vanaf. Halveer de dikke asperges in de lengte.

STAP 2 BAKKEN Leg de asperges en bospeentjes in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie. Leg de takjes olijfkruid er tussen. Strooi er wat peper en zout over en zet de braadslede voor +/- 20 minuten in de oven. 

STAP 3 SNIJDEN Leg ondertussen de bladerdeegrol uit op een stuk bakpapier. Snijd 1,5 cm van de rand het deeg voorzichtig in. Prik in het midden gaatjes met een vork. Hierdoor ontsnapt in het middel de lucht, maar zal de rand mooi opbollen.

STAP 4 MENGEN Haal de geroosterde groenten uit de oven. Hak de pistachenootjes. 

STAP 5 TOEVOEGEN Verdeel de vegan feta over het bladerdeeg. Leg de geroosterde worteltjes en asperges in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de pistachenootjes over de groenten en zet de bladerdeegtaart in de oven voor 20 minuten. 

Bladerdeegtaart met groene asperges Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

50 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 600 gram groene asperges
  • 2 bosjes bospeen
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 100 gram pistachenootjes
  • 100 gram vegan feta
  • 4 takjes olijfkruid of tijm

Benodigdheden

Oven, bakplaat + bakpapier, dunschiller, mesjes en snijplank

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bospeentjes schoon en schil ze. Laat een klein stukje van het loof aan de bospeen zitten. Halveer dikke bospeentjes in de lengte. Schil indien nodig de harde stukken van de groene asperges , en snijd het kontje er vanaf. Halveer de dikke asperges in de lengte.

STAP 2 BAKKEN Leg de asperges en bospeentjes in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie. Leg de takjes olijfkruid er tussen. Strooi er wat peper en zout over en zet de braadslede voor +/- 20 minuten in de oven. 

STAP 3 SNIJDEN Leg ondertussen de bladerdeegrol uit op een stuk bakpapier. Snijd 1,5 cm van de rand het deeg voorzichtig in. Prik in het midden gaatjes met een vork. Hierdoor ontsnapt in het middel de lucht, maar zal de rand mooi opbollen.

STAP 4 MENGEN Haal de geroosterde groenten uit de oven. Hak de pistachenootjes. 

STAP 5 TOEVOEGEN Verdeel de vegan feta over het bladerdeeg. Leg de geroosterde worteltjes en asperges in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de pistachenootjes over de groenten en zet de bladerdeegtaart in de oven voor 20 minuten. 

Bladerdeegtaart met groene asperges Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

50 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 750 gram groene asperges
  • 2 1/2 bosjes bospeen
  • 2 1/2 rollen bladerdeeg
  • 125 gram pistachenootjes
  • 125 gram vegan feta
  • 5 takjes olijfkruid of tijm

Benodigdheden

Oven, bakplaat + bakpapier, dunschiller, mesjes en snijplank

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bospeentjes schoon en schil ze. Laat een klein stukje van het loof aan de bospeen zitten. Halveer dikke bospeentjes in de lengte. Schil indien nodig de harde stukken van de groene asperges , en snijd het kontje er vanaf. Halveer de dikke asperges in de lengte.

STAP 2 BAKKEN Leg de asperges en bospeentjes in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie. Leg de takjes olijfkruid er tussen. Strooi er wat peper en zout over en zet de braadslede voor +/- 20 minuten in de oven. 

STAP 3 SNIJDEN Leg ondertussen de bladerdeegrol uit op een stuk bakpapier. Snijd 1,5 cm van de rand het deeg voorzichtig in. Prik in het midden gaatjes met een vork. Hierdoor ontsnapt in het middel de lucht, maar zal de rand mooi opbollen.

STAP 4 MENGEN Haal de geroosterde groenten uit de oven. Hak de pistachenootjes. 

STAP 5 TOEVOEGEN Verdeel de vegan feta over het bladerdeeg. Leg de geroosterde worteltjes en asperges in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de pistachenootjes over de groenten en zet de bladerdeegtaart in de oven voor 20 minuten. 

Bladerdeegtaart met groene asperges Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

50 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (50 min)

Ingredienten

  • 900 gram groene asperges
  • 3 bosjes bospeen
  • 3 rollen bladerdeeg
  • 150 gram pistachenootjes
  • 150 gram vegan feta
  • 6 takjes olijfkruid of tijm

Benodigdheden

Oven, bakplaat + bakpapier, dunschiller, mesjes en snijplank

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bospeentjes schoon en schil ze. Laat een klein stukje van het loof aan de bospeen zitten. Halveer dikke bospeentjes in de lengte. Schil indien nodig de harde stukken van de groene asperges , en snijd het kontje er vanaf. Halveer de dikke asperges in de lengte.

STAP 2 BAKKEN Leg de asperges en bospeentjes in een braadslede of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie. Leg de takjes olijfkruid er tussen. Strooi er wat peper en zout over en zet de braadslede voor +/- 20 minuten in de oven. 

STAP 3 SNIJDEN Leg ondertussen de bladerdeegrol uit op een stuk bakpapier. Snijd 1,5 cm van de rand het deeg voorzichtig in. Prik in het midden gaatjes met een vork. Hierdoor ontsnapt in het middel de lucht, maar zal de rand mooi opbollen.

STAP 4 MENGEN Haal de geroosterde groenten uit de oven. Hak de pistachenootjes. 

STAP 5 TOEVOEGEN Verdeel de vegan feta over het bladerdeeg. Leg de geroosterde worteltjes en asperges in het midden van het bladerdeeg. Verdeel de pistachenootjes over de groenten en zet de bladerdeegtaart in de oven voor 20 minuten.