Baba Ganoush kalfsburger met spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 1 stuk kalfsburger
  • 1 stuk eieren
  • 150 gram groene asperges
  • 75 gram roma pruim tomaat
  • 1/2 stuk mini komkommer
  • 1/2 stuk aubergine
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 stuk broodje

Benodigdheden

Snijplank en mesje, ovenrooster, staafmixer/blender, grillpan/BBQ, bakpan, tang, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Warm de grillpan rustig op. Haal de burgers uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Was de asperges, aubergine, komkommer en tomaat goed. Pel de knoflook. 

Voor de knoflookolie: rasp de knoflook fijn en meng met olie. 

STAP 2 SNIJDEN Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de aubergine kruislings in en smeer in met knoflookolie en kruid met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN Bak de aubergine in de oven voor 15 minuten. 

STAP 4 TOEVOEGEN/PUREREN Voor de Baba Ganoush: laat de aubergine rustig afkoelen en pureer met de staafmixer of blender. Kruid met peper en zout.

STAP 5 GRILLEN Kruid de burgers en de asperges met peper, zout en olijfolie. Grill de burgers naar gewenste gaarheid. 56 graden kerntemperatuur rare, 62 graden medium, 70 doorbakken.  Laat de burgers even rusten. Grill de asperges in 3 minuten mooi gaar en snijd in stukken. Snijd de burgerbroodjes doormidden en grill vervolgens de broodjes 2 minuten tot ze wat krokant worden. Bak ondertussen de spiegeleitjes.

STAP 6 SERVEREN Beleg de broodjes in deze volgorde: schep een lepel Baba Ganoush op het broodje, wat komkommer, leg er de burger op, de tomaat, gegrilde asperges, gebakken ei en nog een lepel Baba Ganoush.

Baba Ganoush kalfsburger met spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 2 stuks kalfsburger
  • 2 stuks eieren
  • 300 gram groene asperges
  • 150 gram roma pruim tomaat
  • 1 stuk mini komkommer
  • 1 stuk aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 2 stuks broodje

Benodigdheden

Snijplank en mesje, ovenrooster, staafmixer/blender, grillpan/BBQ, bakpan, tang, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Warm de grillpan rustig op. Haal de burgers uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Was de asperges, aubergine, komkommer en tomaat goed. Pel de knoflook. 

Voor de knoflookolie: rasp de knoflook fijn en meng met olie. 

STAP 2 SNIJDEN Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de aubergine kruislings in en smeer in met knoflookolie en kruid met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN Bak de aubergine in de oven voor 15 minuten. 

STAP 4 TOEVOEGEN/PUREREN Voor de Baba Ganoush: laat de aubergine rustig afkoelen en pureer met de staafmixer of blender. Kruid met peper en zout.

STAP 5 GRILLEN Kruid de burgers en de asperges met peper, zout en olijfolie. Grill de burgers naar gewenste gaarheid. 56 graden kerntemperatuur rare, 62 graden medium, 70 doorbakken.  Laat de burgers even rusten. Grill de asperges in 3 minuten mooi gaar en snijd in stukken. Snijd de burgerbroodjes doormidden en grill vervolgens de broodjes 2 minuten tot ze wat krokant worden. Bak ondertussen de spiegeleitjes.

STAP 6 SERVEREN Beleg de broodjes in deze volgorde: schep een lepel Baba Ganoush op het broodje, wat komkommer, leg er de burger op, de tomaat, gegrilde asperges, gebakken ei en nog een lepel Baba Ganoush.

Baba Ganoush kalfsburger met spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 3 stuks kalfsburger
  • 3 stuks eieren
  • 450 gram groene asperges
  • 225 gram roma pruim tomaat
  • 1 stuk mini komkommer
  • 1 1/2 stuks aubergine
  • 1 1/2 tenen knoflook
  • 3 stuks broodje

Benodigdheden

Snijplank en mesje, ovenrooster, staafmixer/blender, grillpan/BBQ, bakpan, tang, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Warm de grillpan rustig op. Haal de burgers uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Was de asperges, aubergine, komkommer en tomaat goed. Pel de knoflook. 

Voor de knoflookolie: rasp de knoflook fijn en meng met olie. 

STAP 2 SNIJDEN Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de aubergine kruislings in en smeer in met knoflookolie en kruid met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN Bak de aubergine in de oven voor 15 minuten. 

STAP 4 TOEVOEGEN/PUREREN Voor de Baba Ganoush: laat de aubergine rustig afkoelen en pureer met de staafmixer of blender. Kruid met peper en zout.

STAP 5 GRILLEN Kruid de burgers en de asperges met peper, zout en olijfolie. Grill de burgers naar gewenste gaarheid. 56 graden kerntemperatuur rare, 62 graden medium, 70 doorbakken.  Laat de burgers even rusten. Grill de asperges in 3 minuten mooi gaar en snijd in stukken. Snijd de burgerbroodjes doormidden en grill vervolgens de broodjes 2 minuten tot ze wat krokant worden. Bak ondertussen de spiegeleitjes.

STAP 6 SERVEREN Beleg de broodjes in deze volgorde: schep een lepel Baba Ganoush op het broodje, wat komkommer, leg er de burger op, de tomaat, gegrilde asperges, gebakken ei en nog een lepel Baba Ganoush.

Baba Ganoush kalfsburger met spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 4 stuks kalfsburger
  • 4 stuks eieren
  • 600 gram groene asperges
  • 300 gram roma pruim tomaat
  • 2 stuks mini komkommer
  • 2 stuks aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stuks broodje

Benodigdheden

Snijplank en mesje, ovenrooster, staafmixer/blender, grillpan/BBQ, bakpan, tang, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Warm de grillpan rustig op. Haal de burgers uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Was de asperges, aubergine, komkommer en tomaat goed. Pel de knoflook. 

Voor de knoflookolie: rasp de knoflook fijn en meng met olie. 

STAP 2 SNIJDEN Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de aubergine kruislings in en smeer in met knoflookolie en kruid met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN Bak de aubergine in de oven voor 15 minuten. 

STAP 4 TOEVOEGEN/PUREREN Voor de Baba Ganoush: laat de aubergine rustig afkoelen en pureer met de staafmixer of blender. Kruid met peper en zout.

STAP 5 GRILLEN Kruid de burgers en de asperges met peper, zout en olijfolie. Grill de burgers naar gewenste gaarheid. 56 graden kerntemperatuur rare, 62 graden medium, 70 doorbakken.  Laat de burgers even rusten. Grill de asperges in 3 minuten mooi gaar en snijd in stukken. Snijd de burgerbroodjes doormidden en grill vervolgens de broodjes 2 minuten tot ze wat krokant worden. Bak ondertussen de spiegeleitjes.

STAP 6 SERVEREN Beleg de broodjes in deze volgorde: schep een lepel Baba Ganoush op het broodje, wat komkommer, leg er de burger op, de tomaat, gegrilde asperges, gebakken ei en nog een lepel Baba Ganoush.

Baba Ganoush kalfsburger met spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 5 stuks kalfsburger
  • 5 stuks eieren
  • 750 gram groene asperges
  • 375 gram roma pruim tomaat
  • 2 stuks mini komkommer
  • 2 1/2 stuks aubergine
  • 2 1/2 tenen knoflook
  • 5 stuks broodje

Benodigdheden

Snijplank en mesje, ovenrooster, staafmixer/blender, grillpan/BBQ, bakpan, tang, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Warm de grillpan rustig op. Haal de burgers uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Was de asperges, aubergine, komkommer en tomaat goed. Pel de knoflook. 

Voor de knoflookolie: rasp de knoflook fijn en meng met olie. 

STAP 2 SNIJDEN Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de aubergine kruislings in en smeer in met knoflookolie en kruid met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN Bak de aubergine in de oven voor 15 minuten. 

STAP 4 TOEVOEGEN/PUREREN Voor de Baba Ganoush: laat de aubergine rustig afkoelen en pureer met de staafmixer of blender. Kruid met peper en zout.

STAP 5 GRILLEN Kruid de burgers en de asperges met peper, zout en olijfolie. Grill de burgers naar gewenste gaarheid. 56 graden kerntemperatuur rare, 62 graden medium, 70 doorbakken.  Laat de burgers even rusten. Grill de asperges in 3 minuten mooi gaar en snijd in stukken. Snijd de burgerbroodjes doormidden en grill vervolgens de broodjes 2 minuten tot ze wat krokant worden. Bak ondertussen de spiegeleitjes.

STAP 6 SERVEREN Beleg de broodjes in deze volgorde: schep een lepel Baba Ganoush op het broodje, wat komkommer, leg er de burger op, de tomaat, gegrilde asperges, gebakken ei en nog een lepel Baba Ganoush.

Baba Ganoush kalfsburger met spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 6 stuks kalfsburger
  • 6 stuks eieren
  • 900 gram groene asperges
  • 450 gram roma pruim tomaat
  • 2 stuks mini komkommer
  • 3 stuks aubergine
  • 3 tenen knoflook
  • 6 stuks broodje

Benodigdheden

Snijplank en mesje, ovenrooster, staafmixer/blender, grillpan/BBQ, bakpan, tang, rasp

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 220 graden. Warm de grillpan rustig op. Haal de burgers uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Was de asperges, aubergine, komkommer en tomaat goed. Pel de knoflook. 

Voor de knoflookolie: rasp de knoflook fijn en meng met olie. 

STAP 2 SNIJDEN Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de aubergine kruislings in en smeer in met knoflookolie en kruid met peper en zout.

STAP 3 BAKKEN Bak de aubergine in de oven voor 15 minuten. 

STAP 4 TOEVOEGEN/PUREREN Voor de Baba Ganoush: laat de aubergine rustig afkoelen en pureer met de staafmixer of blender. Kruid met peper en zout.

STAP 5 GRILLEN Kruid de burgers en de asperges met peper, zout en olijfolie. Grill de burgers naar gewenste gaarheid. 56 graden kerntemperatuur rare, 62 graden medium, 70 doorbakken.  Laat de burgers even rusten. Grill de asperges in 3 minuten mooi gaar en snijd in stukken. Snijd de burgerbroodjes doormidden en grill vervolgens de broodjes 2 minuten tot ze wat krokant worden. Bak ondertussen de spiegeleitjes.

STAP 6 SERVEREN Beleg de broodjes in deze volgorde: schep een lepel Baba Ganoush op het broodje, wat komkommer, leg er de burger op, de tomaat, gegrilde asperges, gebakken ei en nog een lepel Baba Ganoush.