Asperges op Brabantse wijze Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi de schillen en de 'kontjes' van de asperges niet weg, maar gebruik deze als basis voor een lekkere aspergesoep!

Ingredienten

  • 350 gram asperges
  • 200 gram mini krieltjes
  • 2 stuks eieren
  • 10 gram peterselie
  • 15 gram pistache nootjes
  • 30 gram roomboter

Benodigdheden

1 brede kookpan, 1 kleine kookpan, 1 steelpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Doe de eieren in een kleine kookpan, zet onder met water en kook de eieren 6 minuten. Laat goed schrikken. Schil de asperges grondig met een dunschiller, zorg ervoor dat ze goed plat blijven liggen, dan breken ze niet. Snijd er de onderkant af en leg ze plat neer in en passende, brede kookpan.

STAP 2 KOKEN Snijd de peterselie fijn. Was de krieltjes en snijd door de helft. Doe de krieltjes in de pan, voeg een beetje water en een snufje zout toe en kook ze 15 minuten. Giet af, laat uitwasemen en voeg er 1/3 roomboter en de helft van de peterselie aan toe. Kruid met een snufje zout en versgemalen peper en houd warm onder een deksel.

STAP 3 KOKEN Voeg zoveel koud water toe bij de asperges tot ze net onderstaan en voeg er 1/3 roomboter toe. Breng het water aan de kook en laat nog 6 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat er de asperges in liggen. Wil je ze liever iets gaarder hebben, kook ze dan nog 3 minuten langer.

STAP 4 SMELTEN Smelt de rest van de boter in de steelpan op een klein pitje en voeg de rest van de peterselie toe. Snijd de gekookte eieren in stukjes en voeg toe aan de boter. Breng deze eiersaus op smaak met zout en peper

STAP 5 UITLEKKEN Haal de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en leg op grote borden. Hak de pistachenootjes fijn.

STAP 6 SERVEREN Dresseer er de warme krieltjes bij en lepel rijkelijk de eiersaus over de asperges. Garneer met de pistache nootjes.

Asperges op Brabantse wijze Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi de schillen en de 'kontjes' van de asperges niet weg, maar gebruik deze als basis voor een lekkere aspergesoep!

Ingredienten

  • 700 gram asperges
  • 400 gram mini krieltjes
  • 4 stuks eieren
  • 20 gram peterselie
  • 30 gram pistache nootjes
  • 60 gram roomboter

Benodigdheden

1 brede kookpan, 1 kleine kookpan, 1 steelpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Doe de eieren in een kleine kookpan, zet onder met water en kook de eieren 6 minuten. Laat goed schrikken. Schil de asperges grondig met een dunschiller, zorg ervoor dat ze goed plat blijven liggen, dan breken ze niet. Snijd er de onderkant af en leg ze plat neer in en passende, brede kookpan.

STAP 2 KOKEN Snijd de peterselie fijn. Was de krieltjes en snijd door de helft. Doe de krieltjes in de pan, voeg een beetje water en een snufje zout toe en kook ze 15 minuten. Giet af, laat uitwasemen en voeg er 1/3 roomboter en de helft van de peterselie aan toe. Kruid met een snufje zout en versgemalen peper en houd warm onder een deksel.

STAP 3 KOKEN Voeg zoveel koud water toe bij de asperges tot ze net onderstaan en voeg er 1/3 roomboter toe. Breng het water aan de kook en laat nog 6 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat er de asperges in liggen. Wil je ze liever iets gaarder hebben, kook ze dan nog 3 minuten langer.

STAP 4 SMELTEN Smelt de rest van de boter in de steelpan op een klein pitje en voeg de rest van de peterselie toe. Snijd de gekookte eieren in stukjes en voeg toe aan de boter. Breng deze eiersaus op smaak met zout en peper

STAP 5 UITLEKKEN Haal de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en leg op grote borden. Hak de pistachenootjes fijn.

STAP 6 SERVEREN Dresseer er de warme krieltjes bij en lepel rijkelijk de eiersaus over de asperges. Garneer met de pistache nootjes.

Asperges op Brabantse wijze Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi de schillen en de 'kontjes' van de asperges niet weg, maar gebruik deze als basis voor een lekkere aspergesoep!

Ingredienten

  • 1050 gram asperges
  • 600 gram mini krieltjes
  • 6 stuks eieren
  • 30 gram peterselie
  • 45 gram pistache nootjes
  • 90 gram roomboter

Benodigdheden

1 brede kookpan, 1 kleine kookpan, 1 steelpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Doe de eieren in een kleine kookpan, zet onder met water en kook de eieren 6 minuten. Laat goed schrikken. Schil de asperges grondig met een dunschiller, zorg ervoor dat ze goed plat blijven liggen, dan breken ze niet. Snijd er de onderkant af en leg ze plat neer in en passende, brede kookpan.

STAP 2 KOKEN Snijd de peterselie fijn. Was de krieltjes en snijd door de helft. Doe de krieltjes in de pan, voeg een beetje water en een snufje zout toe en kook ze 15 minuten. Giet af, laat uitwasemen en voeg er 1/3 roomboter en de helft van de peterselie aan toe. Kruid met een snufje zout en versgemalen peper en houd warm onder een deksel.

STAP 3 KOKEN Voeg zoveel koud water toe bij de asperges tot ze net onderstaan en voeg er 1/3 roomboter toe. Breng het water aan de kook en laat nog 6 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat er de asperges in liggen. Wil je ze liever iets gaarder hebben, kook ze dan nog 3 minuten langer.

STAP 4 SMELTEN Smelt de rest van de boter in de steelpan op een klein pitje en voeg de rest van de peterselie toe. Snijd de gekookte eieren in stukjes en voeg toe aan de boter. Breng deze eiersaus op smaak met zout en peper

STAP 5 UITLEKKEN Haal de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en leg op grote borden. Hak de pistachenootjes fijn.

STAP 6 SERVEREN Dresseer er de warme krieltjes bij en lepel rijkelijk de eiersaus over de asperges. Garneer met de pistache nootjes.

Asperges op Brabantse wijze Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi de schillen en de 'kontjes' van de asperges niet weg, maar gebruik deze als basis voor een lekkere aspergesoep!

Ingredienten

  • 1400 gram asperges
  • 800 gram mini krieltjes
  • 8 stuks eieren
  • 40 gram peterselie
  • 40 gram pistache nootjes
  • 120 gram roomboter

Benodigdheden

1 brede kookpan, 1 kleine kookpan, 1 steelpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Doe de eieren in een kleine kookpan, zet onder met water en kook de eieren 6 minuten. Laat goed schrikken. Schil de asperges grondig met een dunschiller, zorg ervoor dat ze goed plat blijven liggen, dan breken ze niet. Snijd er de onderkant af en leg ze plat neer in en passende, brede kookpan.

STAP 2 KOKEN Snijd de peterselie fijn. Was de krieltjes en snijd door de helft. Doe de krieltjes in de pan, voeg een beetje water en een snufje zout toe en kook ze 15 minuten. Giet af, laat uitwasemen en voeg er 1/3 roomboter en de helft van de peterselie aan toe. Kruid met een snufje zout en versgemalen peper en houd warm onder een deksel.

STAP 3 KOKEN Voeg zoveel koud water toe bij de asperges tot ze net onderstaan en voeg er 1/3 roomboter toe. Breng het water aan de kook en laat nog 6 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat er de asperges in liggen. Wil je ze liever iets gaarder hebben, kook ze dan nog 3 minuten langer.

STAP 4 SMELTEN Smelt de rest van de boter in de steelpan op een klein pitje en voeg de rest van de peterselie toe. Snijd de gekookte eieren in stukjes en voeg toe aan de boter. Breng deze eiersaus op smaak met zout en peper

STAP 5 UITLEKKEN Haal de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en leg op grote borden. Hak de pistachenootjes fijn.

STAP 6 SERVEREN Dresseer er de warme krieltjes bij en lepel rijkelijk de eiersaus over de asperges. Garneer met de pistache nootjes.

Asperges op Brabantse wijze Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi de schillen en de 'kontjes' van de asperges niet weg, maar gebruik deze als basis voor een lekkere aspergesoep!

Ingredienten

  • 1750 gram asperges
  • 1000 gram mini krieltjes
  • 10 stuks eieren
  • 50 gram peterselie
  • 75 gram pistache nootjes
  • 150 gram roomboter

Benodigdheden

1 brede kookpan, 1 kleine kookpan, 1 steelpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Doe de eieren in een kleine kookpan, zet onder met water en kook de eieren 6 minuten. Laat goed schrikken. Schil de asperges grondig met een dunschiller, zorg ervoor dat ze goed plat blijven liggen, dan breken ze niet. Snijd er de onderkant af en leg ze plat neer in en passende, brede kookpan.

STAP 2 KOKEN Snijd de peterselie fijn. Was de krieltjes en snijd door de helft. Doe de krieltjes in de pan, voeg een beetje water en een snufje zout toe en kook ze 15 minuten. Giet af, laat uitwasemen en voeg er 1/3 roomboter en de helft van de peterselie aan toe. Kruid met een snufje zout en versgemalen peper en houd warm onder een deksel.

STAP 3 KOKEN Voeg zoveel koud water toe bij de asperges tot ze net onderstaan en voeg er 1/3 roomboter toe. Breng het water aan de kook en laat nog 6 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat er de asperges in liggen. Wil je ze liever iets gaarder hebben, kook ze dan nog 3 minuten langer.

STAP 4 SMELTEN Smelt de rest van de boter in de steelpan op een klein pitje en voeg de rest van de peterselie toe. Snijd de gekookte eieren in stukjes en voeg toe aan de boter. Breng deze eiersaus op smaak met zout en peper

STAP 5 UITLEKKEN Haal de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en leg op grote borden. Hak de pistachenootjes fijn.

STAP 6 SERVEREN Dresseer er de warme krieltjes bij en lepel rijkelijk de eiersaus over de asperges. Garneer met de pistache nootjes.

Asperges op Brabantse wijze Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi de schillen en de 'kontjes' van de asperges niet weg, maar gebruik deze als basis voor een lekkere aspergesoep!

Ingredienten

  • 2100 gram asperges
  • 1200 gram mini krieltjes
  • 12 stuks eieren
  • 50 gram peterselie
  • 90 gram pistache nootjes
  • 180 gram roomboter

Benodigdheden

1 brede kookpan, 1 kleine kookpan, 1 steelpan, snijplank, dunschiller en mesje

Bereidingswijze

STAP 1 VOORBEREIDEN Doe de eieren in een kleine kookpan, zet onder met water en kook de eieren 6 minuten. Laat goed schrikken. Schil de asperges grondig met een dunschiller, zorg ervoor dat ze goed plat blijven liggen, dan breken ze niet. Snijd er de onderkant af en leg ze plat neer in en passende, brede kookpan.

STAP 2 KOKEN Snijd de peterselie fijn. Was de krieltjes en snijd door de helft. Doe de krieltjes in de pan, voeg een beetje water en een snufje zout toe en kook ze 15 minuten. Giet af, laat uitwasemen en voeg er 1/3 roomboter en de helft van de peterselie aan toe. Kruid met een snufje zout en versgemalen peper en houd warm onder een deksel.

STAP 3 KOKEN Voeg zoveel koud water toe bij de asperges tot ze net onderstaan en voeg er 1/3 roomboter toe. Breng het water aan de kook en laat nog 6 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat er de asperges in liggen. Wil je ze liever iets gaarder hebben, kook ze dan nog 3 minuten langer.

STAP 4 SMELTEN Smelt de rest van de boter in de steelpan op een klein pitje en voeg de rest van de peterselie toe. Snijd de gekookte eieren in stukjes en voeg toe aan de boter. Breng deze eiersaus op smaak met zout en peper

STAP 5 UITLEKKEN Haal de asperges uit het kookvocht, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en leg op grote borden. Hak de pistachenootjes fijn.

STAP 6 SERVEREN Dresseer er de warme krieltjes bij en lepel rijkelijk de eiersaus over de asperges. Garneer met de pistache nootjes.