Asperges, krieltjes en spinazie a la crème Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 350 gram asperges
  • 250 gram krieltjes
  • 200 gram spinazie
  • 10 gram peterselie
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram amandelschaafsel

Beschrijving

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges;

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook ze nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur nu af en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

 

Bereidingswijze spinazie;

Was de spinazie grondig, pel de knoflook en hak deze fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook kort aan, voeg de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken. Voeg vervolgens de plantaardige kookroom en mosterd toe.

Laat het geheel enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze;

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan.

Warm de asperges nog een keer op en serveer ze met de gekookte krieltjes, de romige spinazie en garneer af met de geroosterde amandelschaafsel.

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 700 gram asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 300 gram spinazie
  • 15 gram peterselie
  • 150 ml plantaardige kookroom
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram amandelschaafsel

Beschrijving

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges;

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook ze nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur nu af en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

 

Bereidingswijze spinazie;

Was de spinazie grondig, pel de knoflook en hak deze fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook kort aan, voeg de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken. Voeg vervolgens de plantaardige kookroom en mosterd toe.

Laat het geheel enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze;

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan.

Warm de asperges nog een keer op en serveer ze met de gekookte krieltjes, de romige spinazie en garneer af met de geroosterde amandelschaafsel.

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 750 gram krieltjes
  • 500 gram spinazie
  • 20 gram peterselie
  • 250 ml plantaardige kookroom
  • 250 tl mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram amandelschaafsel

Beschrijving

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges;

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook ze nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur nu af en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

 

Bereidingswijze spinazie;

Was de spinazie grondig, pel de knoflook en hak deze fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook kort aan, voeg de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken. Voeg vervolgens de plantaardige kookroom en mosterd toe.

Laat het geheel enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze;

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan.

Warm de asperges nog een keer op en serveer ze met de gekookte krieltjes, de romige spinazie en garneer af met de geroosterde amandelschaafsel.

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 1,4 kg asperges
  • 1 kg krieltjes
  • 600 gram spinazie
  • 30 gram peterselie
  • 300 ml plantaardige kookroom
  • 2 tl mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gram amandelschaafsel

Beschrijving

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges;

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook ze nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur nu af en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

 

Bereidingswijze spinazie;

Was de spinazie grondig, pel de knoflook en hak deze fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook kort aan, voeg de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken. Voeg vervolgens de plantaardige kookroom en mosterd toe.

Laat het geheel enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze;

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan.

Warm de asperges nog een keer op en serveer ze met de gekookte krieltjes, de romige spinazie en garneer af met de geroosterde amandelschaafsel.

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 1,7 kg asperges
  • 1,25 kg krieltjes
  • 800 gram spinazie
  • 35 gram peterselie
  • 400 ml plantaardige kookroom
  • 3 tl mosterd
  • 3 tenen knoflook
  • 25 gram amandelschaafsel

Beschrijving

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges;

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook ze nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur nu af en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

 

Bereidingswijze spinazie;

Was de spinazie grondig, pel de knoflook en hak deze fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook kort aan, voeg de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken. Voeg vervolgens de plantaardige kookroom en mosterd toe.

Laat het geheel enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze;

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan.

Warm de asperges nog een keer op en serveer ze met de gekookte krieltjes, de romige spinazie en garneer af met de geroosterde amandelschaafsel.

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vegan,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 2 kg asperges
  • 1,5 kg krieltjes
  • 1 kg spinazie
  • 40 gram peterselie
  • 500 ml plantaardige kookroom
  • 4 tl mosterd
  • 4 tenen knoflook
  • 30 gram amandelschaafsel

Beschrijving

Asperges, krieltjes en spinazie a la crème

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges;

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook ze nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur nu af en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

 

Bereidingswijze spinazie;

Was de spinazie grondig, pel de knoflook en hak deze fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook kort aan, voeg de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken. Voeg vervolgens de plantaardige kookroom en mosterd toe.

Laat het geheel enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze;

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan.

Warm de asperges nog een keer op en serveer ze met de gekookte krieltjes, de romige spinazie en garneer af met de geroosterde amandelschaafsel.