Andijviesalade met gegrilde maïs, kippendij en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 150 gr kippendijfilet
  • 0.25 bos andijvie
  • 0.5 st maïskolf
  • 1 st zoete puntpaprika
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 st volkoren afbakbroodjes
  • 10 gr walnoot-rozijnenmix
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, kookpan, steelpan, grillpan, saladekom, mengkom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor, kijk op de broodverpakking op hoeveel graden. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de maïs. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Maak de maïskolf schoon, snijd doormidden en kook 10-12 minuten. Was de andijvie en snijd grof voor de salade. Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bereid de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de gekookte maïs en kruid ze met olijfolie, peper en zout. Snijd dunne reepjes van de kippendij en kruid ook met olie, peper en zout. Gril de maïsstroken en kipreepjes in 4-7 minuten mooi bruin.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de salade, kipreepjes en maïs over de borden en maak het gerecht af met de walnoot-rozijnenmix. Serveer samen met het vers gebakken brood.

Andijviesalade met gegrilde maïs, kippendij en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 300 gr kippendijfilet
  • 0.5 bos andijvie
  • 1 st maïskolf
  • 2 st zoete puntpaprika
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 st volkoren afbakbroodjes
  • 20 gr walnoot-rozijnenmix
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, kookpan, steelpan, grillpan, saladekom, mengkom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor, kijk op de broodverpakking op hoeveel graden. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de maïs. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Maak de maïskolf schoon, snijd doormidden en kook 10-12 minuten. Was de andijvie en snijd grof voor de salade. Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bereid de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de gekookte maïs en kruid ze met olijfolie, peper en zout. Snijd dunne reepjes van de kippendij en kruid ook met olie, peper en zout. Gril de maïsstroken en kipreepjes in 4-7 minuten mooi bruin.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de salade, kipreepjes en maïs over de borden en maak het gerecht af met de walnoot-rozijnenmix. Serveer samen met het vers gebakken brood.

Andijviesalade met gegrilde maïs, kippendij en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 450 gr kippendijfilet
  • 0.75 bos andijvie
  • 1.5 st maïskolf
  • 3 st zoete puntpaprika
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 3 st volkoren afbakbroodjes
  • 25 gr walnoot-rozijnenmix
  • 3 tl kerriepoeder
  • 3 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, kookpan, steelpan, grillpan, saladekom, mengkom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor, kijk op de broodverpakking op hoeveel graden. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de maïs. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Maak de maïskolf schoon, snijd doormidden en kook 10-12 minuten. Was de andijvie en snijd grof voor de salade. Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bereid de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de gekookte maïs en kruid ze met olijfolie, peper en zout. Snijd dunne reepjes van de kippendij en kruid ook met olie, peper en zout. Gril de maïsstroken en kipreepjes in 4-7 minuten mooi bruin.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de salade, kipreepjes en maïs over de borden en maak het gerecht af met de walnoot-rozijnenmix. Serveer samen met het vers gebakken brood.

Andijviesalade met gegrilde maïs, kippendij en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 600 gr kippendijfilet
  • 1 bos andijvie
  • 2 st maïskolf
  • 4 st zoete puntpaprika
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 4 st volkoren afbakbroodjes
  • 30 gr walnoot-rozijnenmix
  • 4 tl kerriepoeder
  • 4 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster, snijplank, mes, vergiet, kookpan, steelpan, grillpan, saladekom, mengkom, garde

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor, kijk op de broodverpakking op hoeveel graden. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de maïs. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Maak de maïskolf schoon, snijd doormidden en kook 10-12 minuten. Was de andijvie en snijd grof voor de salade. Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bereid de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de gekookte maïs en kruid ze met olijfolie, peper en zout. Snijd dunne reepjes van de kippendij en kruid ook met olie, peper en zout. Gril de maïsstroken en kipreepjes in 4-7 minuten mooi bruin.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de salade, kipreepjes en maïs over de borden en maak het gerecht af met de walnoot-rozijnenmix. Serveer samen met het vers gebakken brood.