Andijvie salade met gegrilde maïs en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 1 st eieren
  • 175 gr andijvie
  • 0,5 st mais
  • 1 st zoete puntpaprika
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1,5 st broodjesmix
  • 15 gr walnoot-rozijnenmix
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 5-7 minuten en laat ze daarna schrikken onder koud water. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bak de broodje 6-8 minuten in de oven. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de maïs, kruid ze met olijfolie, peper en zout en gril 3-5 minuten.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. Pel en halveer de eieren en kruid met peper en zout.  

STAP 6: Verdeel de salade, eieren en maïs over de borden en maak het gerecht af met de notenmix. Serveer samen met het brood.

Andijvie salade met gegrilde maïs en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 2 st eieren
  • 350 gr andijvie
  • 1 st mais
  • 2 st zoete puntpaprika
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 3 st broodjesmix
  • 20 gr walnoot-rozijnenmix
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 5-7 minuten en laat ze daarna schrikken onder koud water. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bak de broodje 6-8 minuten in de oven. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de maïs, kruid ze met olijfolie, peper en zout en gril 3-5 minuten.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. Pel en halveer de eieren en kruid met peper en zout.  

STAP 6: Verdeel de salade, eieren en maïs over de borden en maak het gerecht af met de notenmix. Serveer samen met het brood.

Andijvie salade met gegrilde maïs en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 3 st eieren
  • 525 gr andijvie
  • 1,5 st mais
  • 3 st zoete puntpaprika
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 4,5 st broodjesmix
  • 25 gr walnoot-rozijnenmix
  • 3 tl kerrie
  • 3 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 5-7 minuten en laat ze daarna schrikken onder koud water. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bak de broodje 6-8 minuten in de oven. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de maïs, kruid ze met olijfolie, peper en zout en gril 3-5 minuten.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. Pel en halveer de eieren en kruid met peper en zout.  

STAP 6: Verdeel de salade, eieren en maïs over de borden en maak het gerecht af met de notenmix. Serveer samen met het brood.

Andijvie salade met gegrilde maïs en yoghurt Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 4 st eieren
  • 700 gr andijvie
  • 2 st mais
  • 4 st zoete puntpaprika
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 6 st broodjesmix
  • 30 gr walnoot-rozijnenmix
  • 4 tl kerrie
  • 4 tl honing of gembersiroop

Benodigdheden

Ovenrooster Snijplank
Mes Vergiet
Kookpan Steelpan
Grillpan Saladekom
Mengkom

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 5-7 minuten en laat ze daarna schrikken onder koud water. Verwarm een klein scheutje olie in een steelpan en bak de kerriepoeder 2-3 minuten op laag vuur om de smaak en de geur vrij te laten komen. Laat de kerrie-olie afkoelen in de pan.

STAP 2: Leg de gesneden andijvie in een saladekom. Was de puntpaprika, verwijder het kroontje met de zaadjes en snijd in dunne ringen. Voeg de paprika toe aan de saladekom.

STAP 3: Bak de broodje 6-8 minuten in de oven. Verwarm een grillpan. Snijd stroken van de maïs, kruid ze met olijfolie, peper en zout en gril 3-5 minuten.

STAP 4: Maak in een mengkom een snelle dressing met yoghurt, de kerrie-olie en honing of gembersiroop. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Breng de salade op smaak met dressing en eventueel nog wat peper en zout. Pel en halveer de eieren en kruid met peper en zout.  

STAP 6: Verdeel de salade, eieren en maïs over de borden en maak het gerecht af met de notenmix. Serveer samen met het brood.