Kerstdiner Vega

2 tot 4 personen - Echte kerst klassiekers, maar dan anders. Natuurlijk met de mooiste ingrediënten van onze boeren en makers!

Hoe werkt het bestellen?

Bestel op deze pagina jouw vega kerstmenu voor 2,3 of 4 personen. Wil je bestellen voor meer personen? Of voor vlees & vis? Klik dan hieronder op het gewenste menu voor de juiste bestelpagina.

Kies voor de kerstbox als...

...je super vers wilt eten

De producten zijn vers tot en met 26 december.

...je wilt koken met unieke producten

De mooiste ingrediënten eenvoudig in huis.

..., oei, je een late planner bent

Bestellen kan bij ons tot uiterlijk 15 december.

...je van gemak houdt

Je kan de box thuis laten bezorgen of ophalen.

...je graag hulp hebt bij het koken

Je ontvangt een handig receptenboekje in de kerstbox.

FAQ

Onze recepturen zijn op basis van een aantal voorraadkast items. We delen ze hier alvast zodat je het ruim op tijd in huis kan halen. 

Voorraadkast items 

Haal de volgende voorraadkast items alvast in huis: 

Vlees & Vis // Lekkere azijn (bijvoorbeeld sushi azijn/chardonnay/witte balsamico), blaadjes gelatine, 5 spices, peper, zout, olie en boter. 

Vega // Lekkere azijn (bijvoorbeeld sushi azijn/chardonnay/witte balsamico), agar agar of gelatine, 5 spices, peper, zout, olie en boter. 

Optioneel 

Voor de paddenstoelenbouillon Madeirawijn of Jägermeister. 

Benodigdheden 

Heb je gekozen voor vlees en vis, dan kan een kerntemperatuurmeter handig zijn zodat het vlees goed gaart. Niet noodzakelijk.

Je ontvangt een box vol ingrediënten en een receptenboekje waarmee jij eenvoudig onderstaand menu op tafel zet. 

Rustiek brood met Salie-Citroen Roomboter 

***

Voorgerecht 

Gemarineerde regenboog wortel op brioche met dille-olie en gemarineerde cavolo nero 

*** 

Tussengerecht 

Paddestoelenbouillon met kombu, prei, gele oesterzwam en cress 

 *** 

Hoofdgerecht 

Beetsteak “au poivre” met cranberrysaus, geroosterde wintergroenten en truffelaardappelen au beurre

*** 

Dessert 

Pompoen panna cotta van volle room en witte chocolade, walnotencrumble en munt



Je ontvangt een box vol ingrediënten en een receptenboekje waarmee jij eenvoudig onderstaand menu op tafel zet. 

Rustiek brood met Salie-Citroen Roomboter 

*** 

Voorgerecht 

Warm gerookte zalmforel op brioche met dille-olie en gemarineerde cavolo nero 

*** 

Tussengerecht 

Paddestoelenbouillon met kombu, prei, gele oesterzwam en cress 

 *** 

Hoofdgerecht 

Hertenbiefstuk “au poivre” met cranberrysaus, geroosterde wintergroenten en truffelaardappelen au beurre

*** 

Dessert 

Pompoen panna cotta van volle room en witte chocolade, walnotencrumble en munt

De box is gevuld met alle ingrediënten voor het 5 gangen kerstmenu. We houden het eenvoudig zodat jij zonder stress een heerlijk kerstdiner op tafel zet!

Natuurlijk krijg je ook een receptenboekje waarin wij alles uitleggen en je stap voor stap begeleiden in het kookproces. Volg de tips in ons receptenboekje over de voorbereidingen om het jezelf nog gemakkelijker te maken. Je hebt de keuze tussen een vis/vlees of een vega menu. De gerechten lijken op elkaar en kunnen dus ook naast elkaar gekookt worden, wel zo makkelijk. 

Rustiek brood van Bussink
Salie-citroen Roomboter van de Koe
Brioche bolletjes van Bakkerij Wim
Regenboogpeentjes van Klootwijk
Roomkaas Citroen- Peper van Qarc
Cavolo Nero van Oppers
Tuinkers van Koppert Cress
Paddestoelenbouillon met kombu zeewier van de Kleinste Soepfabriek
Gele Oesterzwammen van Veeke
Prei van Heerlijke Oogst
Truffelaardappels van Jac van den Oord
Hokkaido Pompoen van Groentenhof Poelen
Spruitjes van Landzicht
Dry-aged biet van Gkfoods
Vier seizoenen peper van NoyNuts
Kruidenjus van Liquido d'oro
Sjalotjes van Maatschap Nieuw Bonaventura
Walnoten van Hanne Hoeve
Volle Room van Goeie Goolse
Witte chocolade van Tony's Chocolonely
Dille, Rozemarijn en Munt
Limoen

Onze recepturen zijn op basis van een aantal voorraadkast items. We delen ze hier alvast zodat je het ruim op tijd in huis kan halen. 

Voorraadkast items 

Vlees & Vis // Lekkere azijn (bijvoorbeeld sushi azijn/chardonnay/witte balsamico), blaadjes gelatine, 5 spices, peper, zout, olie en boter. 

Vega // Lekkere azijn (bijvoorbeeld sushi azijn/chardonnay/witte balsamico), agar agar of gelatine, 5 spices, peper, zout, olie en boter. 

Optioneel 

Voor de paddenstoelenbouillon Madeirawijn of Jägermeister.

Donderdag 22 december 

Goirle / De Walhoeve / Hoge Wal 15 

Tussen 17.00 – 18.30 

Eindhoven / Wasven 

Tussen 17.00 – 18.30 

Vrijdag 23 december 

Breda / De Faam / Liniestraat 29  

Tussen 16:00 - 17:30

Heb je gekozen voor afhalen? Dan heb je de Boerschappen app nodig voor het ophalen van je box.

Geen probleem! Thuisbezorgen kan je eenvoudig aangeven wanneer je gaat bestellen en kost € 4,95 . We bezorgen op donderdag 22 december tussen 17:00 en 22:00 zodat jij alles op tijd in huis hebt. Vul het juiste bezorgadres en de contactgegevens van de ontvanger in. Wij bezorgen landelijk (behalve op de Waddeneilanden).

Op de dag van bezorging ontvang je na 13:00 van Trunkrs bericht en kun je de box volgen. Onverhoopt niet thuis, dan kun je via de mail van Trunkrs een adres van de buren invullen.

Nee helaas. De tijden die we noemen zijn bindend. De tijd ervoor hebben we gewoon echt nodig om alles binnen te krijgen en te verpakken voor je.

Ja dat kan! Je plaatst dan twee bestellingen en bestelt twee verschillende boxen.  

Je kan per menu keuze niet onderling schuiven: bijvoorbeeld; als je voor een vlees- en vis menu gekozen hebt, kan je dus bijvoorbeeld niet 1 gerecht met het vega-menu wisselen. Combineren is alleen mogelijk per 2, 3, 4, 5, 6 personen en door een tweede bestelling te plaatsen. 

Voorbeeld 

Ben je met 6 personen en wil je de helft vlees en de helft vega, dan bestel je het kerstmenu 1 x 3 personen Vlees/Vis en 1 x 3 personen Vega.

Op alle producten die we leveren staan de wettelijke allergenen vermeld. De menu’s zijn niet geschikt voor mensen met allergieën. We werken in ruimtes waar met vrijwel alle allergenen wordt gewerkt. 

Lactose komt in meerdere gangen terug. Gluten zijn aanwezig in het brood. Meerdere gerechten kunnen sporen bevatten van noten, pinda’s, gluten en sesam.

Het vlees & vis menu bevat hertenbiefstuk en gerookte zalmforel.

Ja, dat kan zolang de voorraad strekt. Je kan dan gewoon een aanvullende bestelling plaatsen via de website.

Nee helaas.

Bestellen is mogelijk tot en met 15 december. Wil je zeker zijn van je box, bestel dan op tijd!

Nee helaas, we kunnen geen uitzonderingen maken op het menu.

Nee helaas bieden we deze optie nog niet aan.

Wij verwachten dat je voor een menu van 4 personen zo’n 3 uur bezig bent. We voegen een receptenboekje met tips toe. 

Het dessert kan prima een dag vooruit al klaargemaakt worden even als de dille-olie. In het receptenboekje vind je een handig tijdsschema. We vragen jou vooral nog wat aandacht te besteden aan het hoofdrecht en om alles te snijden, kloppen, bakken en garen.

De producten zijn minimaal tot 27 december houdbaar.

Heb je de betaling wel afgemaakt? En is de betaling bij jou afgeschreven? Zo ja? Heb je in je SPAM-box gekeken? Mocht hij daar niet in zitten, dan kan je contact opnemen met onze klantenservice via info@boerschappen.nl. Wij zoeken dan even uit hoe dit komt. 

Je vindt je bestelling terug in de Boerschappen app. Je logt in met je Boerschappen account of met de gegevens die je hebt gebruikt bij de bestelling. Heb je gekozen voor afhalen? Dan heb je de Boerschappen app nodig voor het ophalen van je box.

Nee, wij hebben alleen boxen vanaf 2 personen.

Nee, helaas.

Dat kan enkel in een hoger aantal. Je kan dan een aanvullende bestelling plaatsen. Let op, wijzigen kan tot en met 12 december

Heb je een andere wijziging of een fout gemaakt met de gegevens, neem dan contact op met de klantenservice. Wij helpen je daar graag verder met het opnieuw plaatsen van je bestelling. 

De bestelling helemaal annuleren, dat kan helaas niet. We zetten jouw bestelling door naar alle leveranciers en dus zijn ook wij verplichtingen aangegaan.

Weet je zeker dat jouw vraag niet tussen bovenstaande antwoorden staat? Neem dan contact op met de klantenservice.